Prima pagină » Local » A fost relansat proiectul pentru trenul metropolitan la Iași – FOTO

A fost relansat proiectul pentru trenul metropolitan la Iași – FOTO

25 apr. 2024, 14:32, 7 ,
în Local

A fost relansat proiectul pentru trenul metropolitan la Iași. Valoarea estimativă a proiectului este de 271 de milioane de euro fără TVA

„Mare parte din infrastructură o avem, însă trebuie să fie un efort comun. Este nevoie de această rută alternativă şi mai ales pentru că am reduce poluarea. Trebuie să mulţumesc colegilor primari pentru eforturile pe care le fac. Noi trebuie să le oferim ieşenilor un transport modern, de calitate şi verde”, a precizat Costel Alexe, preşedintele CJ Iași.

Localităţile prin care va trece trenul metropolitan sunt: municipiul Iași; Podul Iloaiei; comuna Dumești; comuna Lețcani; comuna Miroslava; comuna Ciurea; comuna Tomești; comuna Holboca; comuna Ungheni; comuna Aroneanu.

Asociația Metropolitană de Transport Public Iași a trimis proiectul către Ministerul Transporturilor, iar fondurile ar trebui sa fie asigurate prin PNRR.

„Pentru implementarea acestui proiect se vor lansa în perioada următoare procedurile de achiziţie pentru studiul de fezabilitate”, a transmis Eduard Boz, preşedintele AMTPI.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
07 septembrie 2024
07 septembrie 2024