Mai multe paciente care se apropie de finalul sarcinii se plâng de atitudinea pe care o au medicii când vine vorba despre naștere. Acestea susțin faptul că doctorul lor le anunță cu puțin timp înainte de termen că trebuie să nască la Arcadia, în cazul în care își doresc să fie asistate, și să plătească zeci de mii de lei. Să fie pus la cale un blat murdar de Dan Fiterman, patronul Ziarului de Iași?
Viața bate filmul. Unii medici specialiști în obstetrică și ginecologie din Iași, care activează și la maternități de stat, și-ar fi pus pacientele în cap după ce le-au propus în nenumărate rânduri, chiar cu puțin timp înainte de termen, să nască la Arcadia pentru a le fi alături în cel mai important moment. Cu toate acestea, multe au refuzat și au renunțat la monitorizarea sarcinii, cu riscul de a nu-și găsi alt medic care să le preia.
Mai mulți medici din Iași, care lucrează și la stat, își anunță pacientele cu puțin timp înainte de termen că trebuie să nască la Arcadia și să plătească zeci de mii de lei
În ultimul timp, viitoarele mame din Iași se confruntă cu o situație dificilă când vine vorba despre naștere. Acestea își aleg un medic în care își pun toată încrederea, iar spre finalul sarcinii află că nu pot naște decât dacă rezistă până în garda doctorului curant. Un exemplu este o pacientă de-a Ralucăi Mogoș, medic specialist în obstetrică și ginecologie, care activează atât într-o maternitate de stat din oraș, cât și în două clinici private.
A fost monitorizată până în săptămâna 33 la clinica privată, iar atunci s-a trezit că nu poate fi asistată de ea la naștere, decât la privat. Medicul își dorea să le asiste în momentul nașterii doar la maternitatea privată Arcadia, unde costul unei operații de cezariană depășește suma de 11.500 de lei, iar o naștere naturală – 11.100 de lei, adăugându-se și alte costuri suplimentare pentru pregătire și alte investigații obligatorii.
„Eu am fost monitorizată de către doamna doctor Raluca Mogoș la o clinică privată, unde mai activează ea. A fost o femeie foarte drăguță pe parcursul sarcinii, dar s-a tot evitat momentul nașterii. Cu toată încrederea, am ajuns în săptămâna 33 și am întrebat-o despre momentul nașterii și ce urmează să se întâmple. Iar doamna doctor pare că a uitat că sunt pacienta ei de atâta timp și mi-a spus cu lejeritate că, dacă vreau să mă asiste ea, trebuie să merg la privat, unde costurile nu sunt mici deloc.
Dar, cu toate astea, de ce să încurajăm să dăm atâția bani când în Iași sunt maternități de stat dotate? Probabil, doamna doctor are un onorariu considerabil la Arcadia, dar nu cred că este corect față de noi, care am mers la ea la consultații din două în două săptămâni. Am rămas complet dezamăgită. Într-adevăr, mi-a zis că mă poate opera într-o gardă de-a ei, însă în luna în care trebuie să nasc eu are doar două gărzi și nu prea coincid cu termenul meu. Totodată, mi-a și specificat faptul că, dacă mă declanșez mai devreme, rămân cu medicul de gardă, care, cel mai probabil, mă va lăsa la natural, deși era un pic riscant pentru mine. Niște momente traumatizante.
Aștept să nasc, pentru că, la cum s-au întâmplat toate, tare îmi este frică să nu intervină cumva în ecuație, dar ulterior îmi doresc să merg mai departe, să se afle totul acolo unde trebuie. Sper să se ia atitudine și să se schimbe ceva în sensul acesta”, a declarat o fostă pacientă de-a medicului Raluca Mogoș, care își dorește ca identitatea să îi fie protejată din motive lesne de înțeles.
A fost pus la cale acest blat murdar de Dan Fiterman, patronul Ziarului de Iași și a spitalului Arcadia?
Este aceasta singura problemă? Nu, fiindcă o altă viitoare mămică a transmis pe un grup de pe o pagină de socializare că a mers la Raluca Mogoș până în săptămâna 20, unde i s-a pus un diagnostic eronat și i s-a administrat un tratament greșit.
„Am mers la acest medic până în săptămâna 20, văzând multe feedback-uri pozitive pe grupuri, dar personal nu o recomand, mai ales pentru o sarcină mai dificilă. Este foarte drăguță, răspunde la mesaje, dar profesional la noi a pus un diagnostic greșit și mi-a oferit un tratament greșit”, a spus Alexandra Grapă pe un grup de pe o pagină de socializare.
Reporterii BZI au contactat-o pe Raluca Mogoș pentru a obține un punct de vedere în legătură cu situația descrisă mai sus.
„Eu le spun faptul că, dacă se declanșează nașterea, medicul nu mai poate veni de acasă. Doar dacă sunt de gardă le pot asista sau opera. Nu este adevărat că îmi las pacientele, fac tot posibilul să le operez, iar în cazul în care nu am fost eu de gardă, am vorbit cu un coleg. Eu nu pot să operez decât pe gărzi, dacă vor să nască neapărat cu mine, se poate face la privat, dar acest lucru nu exclude faptul că pot naște la stat.
Dar termenul lor să fie când sunt eu de gardă. Lumea trebuie să înțeleagă că medicul nu mai poate veni de acasă pentru urgențe. Asta este situația. Este primul lucru pe care-l expun pacientelor”, a afirmat Raluca Mogoș, medic specialist obstetrică și ginecologie.
În legătură cu această situație, reporterii BZI au încercat să ia legătura și cu Dan Fiterman, patronul spitalului privat Arcadia și patronul Ziarului de Iași, însă acesta nu a dorit să comenteze.
Iată că mai mulți medici din Iași, care lucrează și la stat, își anunță pacientele cu puțin timp înainte de termen că trebuie să nască la Arcadia, daca își doresc să fie asistate de ei, și să plătească zeci de mii de lei. Probabil că este pus la cale un blat murdar de Dan Fiterman, patronul Ziarului de Iași, însă rămâne de văzut dacă se vor lua măsuri și nu se vor mai întâmpla astfel de situații pe viitor.
Fara F., aerul din Iasi ar fi mai respirabil.
Acest articol dovedește analfabetismul funcțional și ca cel câte l-a scris nu înțelege nimic. De câțiva ani, în maternitățile de stat , nu poți naște decât cu medicul de garda. Dacă medicul care a urmărit sarcina nu este atunci de garda, asta înseamnă că naști cu cine este atunci disponibil. Cezariana o poți „programa” ( poate ar fi cazul sa se cerceteze un pic necesitatea unei cezariene „la cerere „) mai ușor, pe când nașterea naturala , nu. Data fiind aceasta situație, medicul le comunica pacienților ca dacă vor musai sa nască cu el, sa vina la privat ( însă nu obligatoriu, și ju depinde de medic). Cred ca în nicio tara medicul care urmărește sarcina nu este la.dispozitia mamelor, sa vina de acasă , oricând și de oriunde ar fi.
corect : medicii sunt niste eroi. de aia si sunteti platiti regeste de stat. vreti si statuie?
Căutări pe google Raluca Mogoș Crăciunița de la ANI
Sunt multe articole interesante.
Multi de la stat își pasează clienții la privat pentru a câștiga mai mulți bani. Ar trebui sa li se interzică medicilor cu norma întreagă la stat sa lucreze mai mult de 2 ore la privat.
Operațiile estetice, fitele necesita bani.
La pat
S-au invatat cu bani multi in pandemie cind s-a dezvoltat teribil sectorul privat,invatati-i voi cu bani mai putini daca puteti.
Ce s-a labartat asta dupa divort….
si dacă nu dai 11.000 lei nu mai naști?
Am cunostinte care au nascut la Arcadia ca li se parea de ‘fitze” si pt ca au bani dar 2 dintre ele au avut complicatii la nastere si au chemat ambulanta si au trimis-o la spital… unul dintre copii a ramas cu sechele. Cred ca banii astia sunt doar pt cazare ca servicii medicale nu exista. Iau banii si asteapta sa sara copilul dintre picioare fara probleme.
Acest Fiterman este un parvenit fără pereche…o lichea ….si Raluca știe și merge înainte…o alta parvenita obosită
De cand e lumea, doctorul „tau” te asista doar daca se intanpla sa fie de garda. Asa a fost si cu celebrul doctor Gheorghita pe timpuri.
Mare păcăleală cu monitorizarea asta , jumuleala de bani , timp pierdut. Echo peste echo , e o întreagă isterie, umbla gravidele cu cate un dosar de zici că s avocate ..
Deci e o șarlatanie fara margini.
Normal și arhisuficient , sunt trei controale mari și late . Restul e șarlatanie.
P.s. sunt mama din 2000 .
Medicii sa lucreze doar la stat sau doar la privat.
da era parca concurenta neloiala ?? acuma nu mai este ??
Nu inteleg cum e cu cezariana la cerere????? Fitze, fitze….Cand e caz medical, inteleg, dar alintaturi de genu…..Nu e normal! Si referitor la pretentia gravidelor ca sa fie asistate de medic…Ce pretentii tupeiste ca sa chemi medicul la orice ora, noapte, week-end ca sa stea la fundul tau. Sunt medici de garda care isi fac treaba foarte bine. Protocolul spitalicesc spune, de multi ani de zile, ca medicii nu au ce cauta in spitale in afara garzilor si a zilelor de serviciu normale. Lipsa de informare si ignoranta costa…. Vrei medic la fundul tau, la orice ora, cand nasti…scoate bani si plateste la Arcadia.
Nu e necesar niciun plan murdar. Nemernicii de medici au tot interesul să își aducă pacienți, prin orice mijloace. Pentru că încasează mai mult.
Să ne înțelegem: Arcadia are doar câțiva medici angajați permanent. Restul, au închiriat pur și simplu cabinetele pt consultații, iar alții închiriază si sala de operații (oferită cu echipament, consumabile și personal auxiliar), ca să își facă bănuțul. Puteți să faceți o investigație și să vedeți câți medici de la Spiridon au închiriate cabinete la Arcadia, de pildă. Și câți închiriază sălile de operații.
Ca întotdeauna, medicii sunt niste lepre.
fara rautatea din tine care polueaza ar fi de preferat sa te duci in alta tara unde iti da totul moka
Poza su „șărpili”😍
Medicii NU au voie să lucreze la stat și la privat în același timp ! În statele civilizate( Anglia,Norvegia,Germania) așa ceva este INTERZIS !
E FUCKING CONFLICT DE INTERESE !
TREBUIE INTERZIS ACEASTĂ NAVETĂ A MEDICILOR ( DIMINEAȚA LA STAT, DE LA 10:00 am LA PRIVAT!)
⭕ Ori la stat, ori la privat !
Protocol preanestezic telefonic: 755 lei+Cost naștere naturală: 6000 lei+rezerva cu un pat: 150 lei/noapte+anestezie epidurala opțională:390 lei+ 1 noapte de spitalizare prelungire: 450 lei+150 lei /noapte bebe+
Onorariu medic colaborator : 1300 lei.
Faceti adunarile și aflați suma
@@@Cost naștere Arcadia 2021
februarie 5, 2024 la 3:52 pm
Poate să coaste și 20.000 euro o naștere intr-un spital privat dar să nu lucreze medicii de la stat în privat sau invers pt că apar abuzuri, ca situația prezentată in acest articol. E jale, legea trebuie să interzică așa ceva
Cel mai inteligent comentariu.
Sa judecam drept….La Spitalul Arcadia sunt conditii net superioare in raport cu spitalele finantate de stat.Este drept ca Spitalul privat Arcadia percepe taxa de asistenta medicala in conformitate cu legislatia Romaniei.Mai mult decat atat,in Spitalul Arcadia activeaza un personal medical competitiv ,avand o pregatire medicala de exceptie.Dreptul pacientului de a opta in alegerea unui spital pentru a primi asistenta medicala nu poate fi influentat de nimeni.
@Ana. – e corect ce ai scris. Dar nu e ok că un medic care lucrează la stat să îndemne un pacient către privat, doar pt că acolo medicul ar putea câștiga niste bani acolo in plus.
Asta e lăcomie.
Ce bine seamana la fizionomie doamna Mogos cu domnul Fiterman.
@anonim – lipseste barba si d-na Mogos are o fata cu 50% mai lata decat a lui Fiterman, conform pozelor.
Oricum Fiterman arata mai bine.
Raluca Mogoș este divorțată ???
După privire se vede ca e mare cobra !
După privirea doamnei se vede că este disponibilă și face fata la multi….
Nu inteleg asocierea familiei Fiterman care au investit in domeniul serviciilor medicale cu unii doctori care au contract de colaborare cu firma respectiva. Actul medical aparține doctorilor nu patronului. Am fost operat la Arcadia am incheiat contract cu obligatii si drepturi de ambele parti am primit factura si bon fiscal pentru suma achitata. Sunt foarte multumit de serviciile primite. Sper ca cei care din pacate nu au posibilitatea sa mearga in privat sa beneficieze de aceleasi servicii la stat. Personal contribui cu sume substantiale la CNASAS numai ca, nu am curaj sa merg la spital de stat unde serviciile medicale nu sunt performante si in siguranta noxocomialele fiind prezente peste tot.
Nu inteleg asocierea familiei Fiterman care au investit in domeniul serviciilor medicale cu unii doctori care au contract de colaborare cu firma respectiva. Actul medical aparține doctorilor nu patronului. Am fost operat la Arcadia am incheiat contract cu obligatii si drepturi de ambele parti am primit factura si bon fiscal pentru suma achitata. Sunt foarte multumit de serviciile primite. Sper ca cei care din pacate nu au posibilitatea sa mearga in privat sa beneficieze de aceleasi servicii la stat. Personal contribui cu sume substantiale la CNASAS numai ca, nu am curaj sa merg la spital de stat unde serviciile medicale nu sunt performante si in siguranta noxocomialele fiind prezente peste tot.