Prima pagină » Economic Local » A fost prelungită perioada pentru depunerea cererilor de plată în cadrul Start-Up Nation
A fost prelungită perioada pentru depunerea cererilor de plată în cadrul Start-Up Nation

A fost prelungită perioada pentru depunerea cererilor de plată în cadrul Start-Up Nation

30 apr. 2020, 04:00,
Raluca Costin, în Economic Local

Beneficiarii din Iași ai programului derulat cu fonduri de la stat pot depune până la sfârșitul lunii septembrie cererile de plată/rambursare aferente dosarelor de finanțare admise în program. Perioada de depunere a acestor documente a fost prelungită cu trei luni, până pe data de 28 septembrie 2020. Sute de antreprenori din Iași care au avut proiecte eligibile la finanțare în cadrul programului Start-Up Nation vor putea depune cererile. Aceștia au beneficiat de schema de sprijin în perioada 2018-2019, iar firmele înființate prin intermediul progamului sunt în domeniul producției, IT, industriilor creative, comerțului, serviciilor.

Sute de proiecte Start-Up Nation din Iași

La nivelul județului Iași sunt aproximativ 500 de proiecte eligibile ale beneficiarilor care pot depune cererile de plată. Aceștia au creat cel puțin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată și sunt obligați să îl mențină ocupat cel puțin doi ani după finalizarea implementării proiectului. Alocația financiară nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100 la sută din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului. În prezent, doar 92 de beneficiari din cei 500 cu proiecte eligibile în anul 2019 au încasat banii de la stat. Alți aproape 50 dintre cei care au depus proiectele în anul 2018 așteaptă finanțarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *