Prima pagină » National » A fost prăpăd în Maramureș! O pădure a fost distrusă în doar 10 minute – VIDEO
A fost prăpăd în Maramureș! O pădure a fost distrusă în doar 10 minute - VIDEO

A fost prăpăd în Maramureș! O pădure a fost distrusă în doar 10 minute – VIDEO

02 iul. 2024, 15:20,
BZI.ro, în National

O furtună puternică a provocat pagube semnificative luni în județul Maramureș, lăsând în urmă distrugeri de proporții. Vântul a smuls acoperișuri, a blocat drumuri și a doborât o întreagă pădure de brazi falnici. În urma acestor fenomene extreme, un bărbat a fost rănit grav, iar altul și-a pierdut viața.

Conform Prefecturii Maramureș, furtuna de luni seară a generat un bilanț îngrijorător al intervențiilor, care este în continuă creștere. Fenomenele hidrometeorologice periculoase au depășit pragurile de precipitații la mai multe stații hidrometrice, inclusiv la Cavnic, Vadu Izei, Strâmtura, Ferești, Sighetu Marmației și Copalnic. În localitățile Cavnic și Copalnic, furtuna a adus și grindină.

Pe raza unității administrative-teritoriale Ocna Șugatag, în zona montană, un cetățean aflat la pășunat a fost lovit mortal de fulger. Echipajul Serviciului de Ambulanță Județean Maramureș a sosit rapid la fața locului, dar nu a mai putut face nimic pentru a salva victima.

Într-un alt incident, un bărbat a fost rănit grav după ce a fost lovit în cap de o prelată smulsă de vânt.

Probleme în alimentarea cu energie electrică

Furtuna a afectat grav rețelele de alimentare cu energie electrică, lăsând 7.180 de consumatori fără curent. Rafalele puternice de vânt au doborât copaci, producând avarii la 94 puncte de transformare și opt linii de medie tensiune. Astfel, 20 de localități, printre care Sighetu Marmației, Rona de Sus, Rona de Jos, Tisa, Bârsana și Văleni, au rămas fără alimentare integrală sau parțială cu energie electrică.

Drumul Județean 184 a fost acoperit de aluviuni, material lemnos și vegetație transportată de torenții de pe versanți, depășind capacitatea sistemului de canalizare. Echipele de intervenție lucrează intens pentru a curăța drumul și a îndepărta materialul lemnos de pe partea carosabilă. Pompierii militari au intervenit pentru a degaja copacii prăbușiți de pe rețelele de alimentare cu energie electrică. În comuna Călinești, vijelia a doborât la pământ o pădure întreagă în zona Văleni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *