Prima pagină » Titlurile zilei » A fost plimbată în 4 spitale din Iași, până a ajuns în pragul morții! Medicii pasează vina de la unul la altul: „S-a sunat de trei ori la manager ca să o transferăm, dar s-a refuzat” – EXCLUSIV/FOTO/VIDEO

A fost plimbată în 4 spitale din Iași, până a ajuns în pragul morții! Medicii pasează vina de la unul la altul: „S-a sunat de trei ori la manager ca să o transferăm, dar s-a refuzat” – EXCLUSIV/FOTO/VIDEO

21 mart. 2024, 02:00, 11 ,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Irina Postolache, o pacientă în vârstă de 47 de ani, din Tomești, județul Iași, a fost văzută, în doar o lună, de medicii de la 4 unități sanitare, anume Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon”, Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași, Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” și Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna”, iar nimeni nu a reușit să o trateze, femeia ajungând din nou la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, în noaptea de 18 spre 19 martie 2024, în stare foarte gravă.

Pentru Irina Postolache, problemele au început în urmă cu circa o lună, totul pornind de la un sterilet de care pacienta ar fi uitat. Femeia s-a prezentat la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă”, unde i-a fost scos dispozitivul. O lună mai târziu, aceasta a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, cu suspiciune de peritonită generalizată, fiind la un pas de moarte. Starea pacientei s-a agravat rapid și din cauză că aceasta cântărește 150 de kilograme.

Dr. Eduard Crauciuc: „Pacienta a ajuns la noi cu suspiciune de peritonită generalizată, diagnostic care s-a confirmat în timpul intervenției chirurgicale”

Diana Cimpoesu

Irina Postolache a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași în noaptea de 19 martie 2024, la ora 3.00

Irina Postolache a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași în noaptea de 19 martie 2024, la ora 3.00. Aici a fost consultată și i s-a făcut un Computer Tomograf (CT), constatându-se că se confrunta cu o pelviperitonită, cu punct de plecare uterin, motiv pentru care s-a decis să fie transferată la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna”.

Dr. Eduard Crauciuc, director medical al Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna”, a precizat inițial că pacienta a fost superficial consultată în UPU și trimisă către maternitate, deși nu avea indicații în acest sens. Mai mult, acesta a spus că starea acesteia se degrada rapid, iar decesul putea surveni oricând, motiv pentru care s-a insistat ca Irina Postolache să fie transferată la o clinică de chirurgie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași. În acest sens, de la maternitate s-a apelat inclusiv la prof. dr. Daniel Timofte. Dr. Eduard Crauciuc susține că managerul Spitalului „Sf. Spiridon” a fost sunat de trei ori în cursul zilei de 19 martie 2024, dar nu a fost de acord cu transferul pacientei. Medicii de la „Spiridon” motivau că aceasta ar avea ceva la uter, ceea ce nu s-a confirmat la maternitatea menționată, după cum susțin medicii ginecologi.

„A fost consultată superficial de un medic rezident în UPU. Pacienta a ajuns la noi cu suspiciune de peritonită generalizată, diagnostic care s-a confirmat în timpul intervenției chirurgicale. Pacienta era într-o stare foarte gravă. Pentru că nu s-a acceptat transferul la «Spiridon», am fost obligați să solicităm sprijinul unui medic de la chirurgie. A fost operată de urgență, dr. Costel Bradea deplasându-se la maternitate. Marți, s-a sunat de nenumărate ori la Spitalul «Sf. Spiridon». S-a sunat de trei ori la manager, ca să o transferăm, dar s-a refuzat, spunându-ne că nu ține de ei. După ce a intervenit și doctorul Bradea, în jurul orei 14.30-15.00, pacienta a putut fi transferată în ATI la Spitalul «Sf. Spiridon». Important este că pacienta este acum bine”, a declarat dr. Eduard Crauciuc.

O pacientă de 150 de kilograme a fost plimbată în 4 spitale din Iași: „Nu este necesar acordul managerului pentru transferurile intraspitalicești”

Eduard Crauciuc

Dr. Eduard Crauciuc, director medical al Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna”, a precizat inițial că pacienta a fost superficial consultată în UPU

Prof. dr. Diana Cimpoeșu a precizat că pacienta a fost consultată în Unitatea de Primiri Urgențe, unde a beneficiat și de Computer Tomograf. Abia mai apoi s-a decis ca Irina Postolache să fie transferată la Maternitatea „Elena Doamna” Iași.

„Pacienta a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalul Clinic Județean de Urgență «Sf. Spiridon» Iași, a fost evaluată, i s-a făcut CT, s-a constatat că are o pelviperitonită, iar de aceasta a fost transferată la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie «Elena Doamna»”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD la Spitalul „Sf. Spiridon” Iași.

Reporterii BZI au luat legătura și cu prof. dr. Daniel Timofte, care a precizat că transferul intraspitalicesc al pacientului nu este decis de manager.

„Nu este necesar acordul managerului pentru transferurile intraspitalicești. Deciziile se iau de către medicii șefi de gardă din secțiile clinice în care se solicită transferul”, a transmis prof. dr. Daniel Timofte, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași.

Miercuri, 20 martie 2024, reporterii BZI s-au deplasat și la Clinica Chirurgie I, pentru a discuta cu conf. dr. Costel Bradea, chirurgul care a făcut echipă cu medicii de la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” pentru a o salva pe pacientă. Chirurgul a avut însă, în cursul zilei de miercuri, 5 intervenții chirurgicale, astfel că nu a putut oferi declarații.

Trebuie specificat că de transferul pacientei la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași și de intervenția chirurgicală s-a ocupat dr. Cezar Rotaru, medic de gardă în noaptea de 18 spre 19 martie 2024, la Maternitatea „Elena Doamna”.

„Pacienta a fost trimisă din UPU la noi, a fost evaluată chirurgical de vreo două ori și s-a spus că ține de noi. Noi am internat-o. Starea sa era degradată, avea insuficiență renală, mai multe afecțiuni, are și o obezitate morbidă. Și CT arăta o implicare intestinală, s-a intervenit chirurgical, am solicitat ajutorul unui chirurg. S-a intervenit laparoscopic, s-a drenat lichidul purulent, iar apoi am solicitat transferul la colegii din chirurgie «Sf. Spiridon», pentru că au pe ATI opțiuni mult mai variate decât avem noi. Pacienta se degrada foarte repede, deoarece era deja într-o peritonită generalizată. Era clar că este nevoie de intervenție chirurgicală, de aceea noi am vrut să o trimitem la «Sf. Spiridon» pentru suportul postoperatoriu. E bine că s-a putut și așa, măcar am avut un chirurg care a fost lângă noi și ne-a ajutat în intervenție. Acum, pacienta e bine, e stabilă, să sperăm că o să evolueze bine și în continuare”, a declarat dr. Cezar Rotaru.

Violeta Postolache, mama pacientei: „I s-a spus că nu are nimic, e sănătoasă tun”

Violeta Postolache

Irina Postolache, o pacientă în vârstă de 47 de ani, din Tomești, județul Iași, a fost văzută, în doar o lună, de medicii de la 4 spitale din Iași

Violeta Postolache, mama Irinei Postolache, ieri, era extrem de îngrijorată pentru fiica sa. Femeia nu-și explică cum aceasta a fost văzută, în doar o lună, de medicii de la 4 spitale din Iași și, cu toate acestea, a ajuns într-o stare atât de gravă.

„A fost transferată de la UPU la Boli Infecțioase, unde i s-a spus că nu are nimic, e sănătoasă tun, după asta a făcut tratament, 5 zile de antibiotic, ce i-au dat ei în bătaie de joc, a ajuns acasă să aiurească și nu mai știa ce e cu ea, tremura ca varga. Am sunat salvarea (n.r. – în noaptea de 18 spre 19 martie 2024), până a venit salvarea a durat o oră și 20 de minute. Problemele ei au început în urmă cu o lună, a avut un sterilet care nu a fost scos, noi ori am uitat, ori nu am știut. Acum a ajuns să fie mai, mai… Și atâta fată am. A fost transferată la Maternitatea «Elena Doamna» (n.r. – 19 martie 2024), i-a făcut domn doctor o operație, am înțeles că i-a scos 650 de mililitri de puroi și spunea că o aduce aici (n.r. – Spitalul «Sf. Spiridon»), să o îngrijească mai bine și să vadă de unde este sursa infecției pe care o are ea”, a declarat Violeta Postolache, mama Irinei Postolache.

Femeia care a fost plimbată în 4 spitale din Iași până a ajuns în pragul morții are un copil în vârstă de 10 ani, care o așteaptă cu nerăbdare acasă.

Comentarii
  • Toti astia lucreaza la stat. Platiti de pulime. Si fac greve, ca nu le ajung banii.

  • Toată vina o poarta cei de la Cuza Voda,dar se dorește ca vina sa fie plasata la alții.
    Securistul de la conducerea Maternitatii Cuza Vodă plătește oricât pentru a-si ascunde incompetenta!

  • Prostia apartine pacientei care a uitat sa scoata ce-a pus cindva. Apoi vine UPU unde daca nimeresti o tura proasta pleci cum ai venit. Dupa asta maternitatea care nu cunoaste legislatia si nu a facut transferul unde trebuia.Sistem defect de sus pina jos.

  • baba aia are 47 de ani?

  • Colegii de la Cuza

    Maternitatea asta Elena Doamna a apărut în ziare de muuuulte ori și are muuuulte probleme încredere……Martinescu a fost cel mai bun manager dar, îi trebuiau medici
    educați nu mahalagioi …Acu a venit unul pe care toată lumea de „bun băiat „….

  • Avea COVID 19. Datile SPORURI EROILOR!! Auzi,, nimeresti o tura proasta”

  • Da mai sint medici si medici ca peste tot..Elena Doamna nu mai e doamna de mult e tzatza cu acte in regula.

  • medici platiti regeste cu 2500-3500 euro LEJER pentru 10-20% din munca unui medic din occident platit cu 4000-5000 euro
    dai cu tunul in spital si nu mai gasesti un medic primar/specialist dupa ora 9-10
    mai mariti-le salariile
    sigur va ajuta la imbunatatirea calitatii (vilelor lor)

  • Coleg Spiridon

    Halal doctor acest Crauciuc?!
    El si managerul său dr Anton, se înjură cu medicii spitalului lor prin ziare în loc să pună umărul la salvarea spitalului Elena Doamna?!
    Cum să spui de colegii de la Spiridon că sunt incompetenți?
    Aloooo Timofte, Cimpoiesu dormiți????
    Alooo ALEXE dormi????

  • Pt toți șefii, sefutii, manageri și alți căcați cu ochi de genul lor : mi-aș face un scop în viața să-i urmăresc când vin și pleacă de acasă și de la serviciu, pe unde umbla, ce frecventează…prinși la înghesuială într-un loc ferit și lăsați ciungi, ologi, infirmi in scaun cu rotile.
    Să vedeți educație și disciplină după aceea…exact ca în Medelin.

  • Malpraxis in spitale, prea destul, din pacate. Dar cat de redusa sa fii, ca sa bagi sterilet si sa uiti de el? Cine trebuie sa-si aminteasca de steriletul tau? Sau sa-l caute prin cele 150 de kilograme, ca nici aparatele nu fac fata la asta?

  • Sanatoasa ca un tun cit pe ce sa explodeze in toate 4 spitale

  • Totusi cine i pacienta?doamna din imagine pare sa fi trecut lejer de 80 de ani…🤔🤔

  • Spiridon upu

    De când a venit Anton manager la Spitalul Elena Doamna, Spitalul e dat la ziar în fiecare lună cu ceva „succese” ale medicilor de acolo….Băiete Antoane dă-ți demisia mă băiatule! Unde vii tu încep și scandalurile….tot pt așa ceva ai fost dat afară din Elena Doamna. Alooo Alexe chiar nu vezi ce face ăsta???!!!

  • asa se intampla cu medicii rezidenti care consulta dupa cum au invatat carte …atata pot …spitale de rahat , doctori de rahat scosi pe banda rulanta ,, cei buni au plecat ca nu incapeau de putorile astea din spitale..ANCHETA SA SE DERULEZE SI SA ZBOARE CEVA TRANTORI

  • Pana la urma important ca a fost salvata femeia chiar daca celelalte spitale nu s-au implicat. Totusi la Maternitatea Elena Doamna sunt si medici buni chiar daca colegilor de la Cuza Voda nu le convine. Pana la urma faptele vorbesc.

  • Batrana di poza si-a tras sterilet? Bine ca a dat de dr. Crauciuc care este un mare profesionist si probabil si-a amanat niste operatii ca sa salveze biata femeie.

  • Multumiti Domnului ca a fost salvată pacienta! Iar pentru cei ce mănâncă ciuperci,vedeți-vă de ciorba voastră!

  • Pentru cine se intitulează „Pacient”:
    Mai dr Crauciuc ai început să te lauzi singur sub pseudonimul „Pacient”?
    Săracu de tine, știi să faci o cezariană fără ajutor?! Aloooooo Cuza Vodă! Hai și-l ajută!

  • Colegilor de la Cuza nu le convine ce ? :))) Tot ce pute la Cuza ajunge la Elena inclusiv din personal. Tot ce n-are loc la Cuza are loc la Elena.Hai la baiatu’ care aranjeaza.

  • Irina-MarceLLa Plămădeală (Cufărul lui Christianne)

    Nu e vina nimănui, nici măcar a medicilor. E doar vina sistemului, construit şi susţinut de şpăgi. Tatăl meu a fost plimbat la 4 spitale în 3 zile, de vreo 3 ori la fiecare spital. A stat 3 zile în sala de aşteptare la UPU, nici la Parhon nu au vrut să îl primească, nici la recuperare, nici la oncologie, nici nicăieri. A murit cu asigurarea în mână după ce a avut 35 de ani pe cartea de muncă, după ce a munit şi în 3 locuri zilnic. În România e bătaie de joc când vine vorba de spitale, centre de plasament, case de copii, sistem de învăţământ, protecţia copilului etc. Când am născut primul copil m-au plimbat în noaptea aia de la Cuza la Elena Doamna, de la Elena Doamna la Cuza , de la Cuza la Elena Doamna, mai aveam un pic şi năşteam pe drum, sarcină la termen, fără complicaţii. Complicaţiile au venit după aceea, după ce bebe a stat prea mult în burtică fără lichid amniotic.

  • Elena Doamna =ratați, odrasle, criminali, javre, golani, mizerii umane?
    Irina spune-lev pe nume….criminali?
    Simplu: ANIMALE ÎN HALATW ALBE!

  • Elena Doamna =ratați, odrasle, criminali, javre, golani, mizerii umane?
    Irina spune-le pe nume….criminali?
    Simplu: ANIMALE ÎN HALATE ALBE!
    ANIMALEEEEEE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024