Prima pagină » Actualitate » A fost operată de cancer, deși nu avea această afecțiune! A riscat să-și piardă fertilitatea!
A fost operată de cancer, deși nu avea această afecțiune! A riscat să-și piardă fertilitatea!

A fost operată de cancer, deși nu avea această afecțiune! A riscat să-și piardă fertilitatea!

19 oct. 2023, 15:08, 1 ,
în Actualitate

O femeie a fost operată de cancer, deși nu avea această afecțiune. Megan Royle, în vârstă de 33 de ani, din East Yorkshire, a avut parte de „șocul cvieții” ei când a fi diagnosticată cu cancer de piele în 2019. Greșeala a fost descoperită abia în 2021, când un alt medic a revizuit dosarele ei medicale după ce s-a mutat în nordul țării. Ca parte a tratamentului, femeia a fost supusă imunoterapiei, iar ovulele i-au fost înghețate din cauza riscului pentru fertilitatea ei.

A fost operată de cancer, deși nu avea această afecțiune!

Calvarul femeii a început în 2019 când a mers să-și facă un control pentru o aluniță. Tânăra, de meserie make-up artist a trebuit să ia o pauza de la job-ul ei pentru a urma tratamentul corespunzător pentru boala necruțătoare pe care credea că o are.

„Nu o să vă vine să credeți că se poate întâmpla așa ceva! Încă nu am avut o explicație despre cum și de ce sa întâmplat. Am petrecut doi ani crezând că am cancer, am trecut prin toate tratamentele și apoi mi s-a spus că nu a existat cancer deloc”, a declarat Megan Royle.

Make-up artista, care locuiește în Londra, a fost trimisă de medicul ei de familie pentru o analiză dermatologică la Spitalul Chelsea și Westminster în 2019. Femeie se îngrijorase în legătură cu o aluniță de pe brațul ei, care i-a crescut, a început să o mănânce și făcuse crustă.

Femeia a făcut o biopsie și i s-a spus că i s-a identificat un melanom – un tip de cancer de piele.

Ulterior, a fost trimisă la unitatea de specialitate în cancer de la Spitalul Royal Marsden, din Londra.

Diagnosticul a fost confirmat și ulterior a fost pusă să facă o operație pentru îndepărtarea chirurgicala a „cancerului” și țesutului din jur.

Megan Royle a fost obligată să facă un tratament cu imunoterapie, iar ovulele i-au fost congelate.

Un alt medic a descoperit diagnosticul greșit

În timpul închiderii spitalelor din cauza Covid-19, Megan s-a întors din Londra în East Yorkshire și, când un alt medic i-a examinat dosarul și scanările, i-a fost descoperit diagnosticul greșit.

„Ați crede că emoția imediată ar fi ușurarea și, într-un anumit sens, a fost – dar aș spune că am trăit o mare frustrare și o mare furie”, a menționat Megan Royle.

Megan a cerut ajutorul specialiștilor în neglijență medicală, Hudgell Solicitors, care au obținut o înțelegere extrajudiciară cu Royal Marsden NHS Foundation Trust și Imperial College Healthcare NHS Foundation Trust.

„Acesta a fost, evident, un caz destul de neobișnuit, deoarece Megan a fost diagnosticată în mod eronat cu cancer de piele, ceea ce a avut, evident, un impact psihologic semnificativ asupra ei, având în vedere vârsta ei fragedă”, a declarat avocatul ei.

„Dorim să-i oferim scuze sincere lui Megan Royle pentru suferința cauzată de experiența ei la încrederea noastră. Suntem bucuroși că am ajuns la o înțelegere”, a declarat un purtător de cuvânt al The Royal Marsden NHS Foundation Trust, după ce o femeie a fost operată de cancer, deși nu avea această afecțiune.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *