Prima pagină » Local » A fost lansată cursa Iași – Frankfurt! Zeci de pasageri la zborul operat de compania Lufthansa

A fost lansată cursa Iași – Frankfurt! Zeci de pasageri la zborul operat de compania Lufthansa

03 iul. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Ieri, 2 iulie 2021, a avut loc lansarea oficială a cursei aeriene Iași – Frankfurt de pe Aeroportul Internațional. Zborul operat de compania Lufthansa va avea o frecvență de 4 curse săptămânale. Conducerea Consiliului Județean Iași a anunțat o serie de investiții la Aeroportul Internațional

Compania aeriană Lufthansa a inaugurat ieri zborul pe ruta Iași – Frankfurt (Germania), unul dintre cele mai mari din zona Europei. La inaugurarea cursei aeriene au fost prezenți reprezentanți ai Aeroportului Internațional, ai Consiliului Județean, dar și de la compania care derulează acest zbor. Cele patru zboruri sunt disponibile în zilele de luni, joi, vineri și duminică. În cursul zilei de luni, cursa va decola de la Frankfurt de la ora 10:00 și va ajunge la Iași la ora 13:20. Zborul de joi începe de la Frankfurt, de la ora 6:50, și va ajunge la Iași la ora 9:50. În cursul zilei de vineri, cursa Lufthansa va decola de la Iași la ora 14:10 și va ajunge în Germania la ora 15:30. De asemenea, în cursul zilei de duminică, cursa va decola de la Iași la ora 10:35 și va ajunge pe aeroportul din Frankfurt la ora 12:00.

Cursă inaugurală pe ruta Iași – Frankfurt. Prima reacție a conducerii CJ

Conducerea Consiliului Județean Iași a arătat că, prin acest zbor, județul va fi conectat cu marile orașe din Europa

„Întreaga conducere a Consiliului Județean Iași e onorată că am intrat în clubul select, alături de Cluj, București, Timișoara, Sibiu, ca poartă de intrare pentru compania Lufthansa. Pentru prima oară, capitala Moldovei are zboruri directe către Frankfurt. Aș vrea să mulțumesc în numele comunității ieșene pentru acest lucru, un zbor către o destinație dorită și așteptată pentru cei ce călătoresc fie ca turiști, fie pentru afaceri. Iașul este conectat astfel cu cele mai importante destinații europene sau transcontinentale”, a spus Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Noi curse vizate de Lufthansa pe aeroporturile din țară

Reprezentanții companiei Lufthansa s-au arătat mulțumiți de apariția acestei curse. Cei de la Lufthansa au menționat că speră ca acest zbor să ducă și către alte curse spre destinații externe.

„Sunt fericit să prezint cel mai nou membru în grupul Lufthansa. Conectăm un centru important din România cu lumea întreagă. Este foarte important pentru noi să ne consolidăm și poziția din România. Așteptăm în viitor să creștem împreună și să dezvoltăm o istorie amplă alături de partenerii noștri”, a precizat Zlatko Zlatic, director comercial Lufthansa pentru România și Republica Moldova.

Aeroportul Iași va fi modernizat până în anul 2023

Costel Alexe, președintele CJ Iași, a mai precizat și faptul că, până la finalul anului 2023, aeroportul trebuie să ducă la capăt proiectul de modernizare derulat cu fonduri europene.

„Ne-am asumat modernizarea aeroportului, ca până la finalul anului 2023 să oferim operatorilor economici un aeroport modern care să proceseze minimum 3 milioane de pasageri anual. Ne dorim ca numărul de curse de la Aeroportul Iași să crească. Dezvoltarea aeroportului înseamnă și dezvoltarea județului. Până va ajunge autostrada în Iași, transportul aerian trebuie considerat un serviciu public. Faptul că ne-am asumat în acest mandat să dezvoltăm o serie de parcuri tehnologice, agroindustriale sau tehnologice confirmă interesul pe care această administrație liberală îl dă județului nostru. Iașul va fi un centru unde investițiile trebuie să-și atingă obiectivul”, a mai spus Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024