Prima pagină » Local » A fost la un pas de moarte din cauză că a uitat că are sterilet! Irina Postolache a depășit starea critică, dar este încă internată în spital
A fost la un pas de moarte din cauză că a uitat că are sterilet! Irina Postolache a depășit starea critică, dar este încă internată în spital

A fost la un pas de moarte din cauză că a uitat că are sterilet! Irina Postolache a depășit starea critică, dar este încă internată în spital

03 apr. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ în Local

Irina Postolache, pacienta care a ajuns în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, cu suspiciune de peritonită generalizată, este conștientă și stabilă hemodinamic.

Irina Postolache este încă internată în spital

Irina Postolache, o pacientă în vârstă de 47 de ani, din Tomești, județul Iași, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași în noaptea de 18 spre 19 martie 2024, în stare foarte gravă. După ce a fost consultată și i s-a făcut un Computer Tomograf (CT), constatându-se că se confrunta cu o pelviperitonită, cu punct de plecare uterin, pacienta a fost transferată la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna”.

Irina Postolache a fost operată, în data de 19 martie 2024, de medicii de la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna”, care au făcut echipă cu conf. dr. Costel Bradea, medic în cadrul Clinicii Chirurgie I de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași. În cursul aceleiași zile, pacienta a fost transferată în cadrul Clinicii de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, unde este internată și acum. Din fericire, starea sa s-a îmbunătățit și a fost detubată.

„A fost detubată, este conștientă și stabilă hemodinamic. Necesită monitorizare și tratament în continuare”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU-SMURD Iași.

Violeta Postolache: „I s-a spus că nu are nimic, e sănătoasă tun”

Pentru Irina Postolache, problemele au început în urmă cu circa o lună, totul pornind de la un sterilet de care ar fi uitat. Femeia s-a prezentat la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă”, unde i-a fost scos dispozitivul. O lună mai târziu, aceasta a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași cu suspiciune de peritonită generalizată, fiind la un pas de moarte. Starea pacientei s-a agravat rapid și din cauză că aceasta cântărește 150 de kilograme.

„A fost transferată de la UPU la Boli Infecțioase, unde i s-a spus că nu are nimic, e sănătoasă tun, după asta a făcut tratament, 5 zile de antibiotic, ce i-au dat ei în bătaie de joc, a ajuns acasă să aiurească și nu mai știa ce e cu ea, tremura ca varga. Am sunat salvarea (n.r. – în noaptea de 18 spre 19 martie 2024), până a venit salvarea a durat o oră și 20 de minute. Problemele ei au început în urmă cu o lună, a avut un sterilet care nu a fost scos, noi ori am uitat, ori nu am știut. Acum, a ajuns să fie mai, mai… Și atâta fată am. A fost transferată la Maternitatea «Elena Doamna» (n.r. – 19 martie 2024), i-a făcut domn doctor o operație, am înțeles că i-a scos 650 de mililitri de puroi și spunea că o aduce aici (n.r. – Spitalul «Sf. Spiridon»), să o îngrijească mai bine și să vadă de unde este sursa infecției pe care o are ea”, a declarat Violeta Postolache, mama Irinei Postolache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *