Prima pagină » National » A fost identificat agresorul bărbatului înjunghiat într-o stație de tramvai: Un copil de doar 13 ani
A fost identificat agresorul bărbatului înjunghiat într-o stație de tramvai: Un copil de doar 13 ani

A fost identificat agresorul bărbatului înjunghiat într-o stație de tramvai: Un copil de doar 13 ani

28 aug. 2024, 16:40,
în National

Autoritățile au identificat persoana responsabilă pentru agresiunea de marți, într-un mijloc de transport în comun din București, unde un bărbat a fost înjunghiat. Suspectul este un minor de 13 ani, care nu poate fi tras la răspundere penală pentru fapta sa. Băiatul, care a absolvit doar două clase, a fugit dintr-un centru al DGASPC Sector 3, iar mama sa este plecată în străinătate. Victima, care a fost înjunghiată cu un cuțit ce a rămas în corpul său, a fost operată și se află în prezent în stare stabilă.

Cei doi minori implicați în conflict au fost identificați, a anunțat Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

„La data de 27 august, în jurul orei 14:30, în timp ce se afla în municipiul Bucureşti, sector 2, pe fondul unei situaţii conflictuale spontane avute cu victima (un bărbat în vârstă de 50 de ani), un minor în vârstă de 13 ani a înjunghiat pe aceasta în spate, cuţitul folosit rămânând în corpul victimei”, au declarat procurorii.

Victima a fost supusă unei intervenții chirurgicale și se află acum în afara pericolului.

Copilul a abandonat școala și are doar două clase

Ancheta a arătat că minorul de 13 ani era însoțit de un alt băiat, de 15 ani. Cei doi au avut o altercație cu bărbatul în tramvai, iar când au coborât la o stație, minorul de 15 ani l-a împins pe bărbat, iar cel de 13 ani l-a înjunghiat din spate cu un cuțit.

Cei doi băieți au fost găsiți marți seară, 27 august, iar anchetatorii au descoperit că, între momentul agresiunii și reținerea lor, aceștia au mai comis un furt dintr-un magazin din sectorul 2, fapt pentru care a fost deschis un alt dosar penal.

Parchetul a mai informat că autorul înjunghierii era sub măsura de protecție a DGASPC Sector 3, dar fugise din centru pe 15 august 2024. Minorul a abandonat școala după doar două clase, iar mama lui este plecată în străinătate.

În acest caz, a fost deschis un dosar pentru tentativă de omor, dar cercetările sunt efectuate in rem, deoarece minorul de 13 ani nu răspunde penal. Acesta a fost plasat din nou în custodia DGASPC Sector 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *