Prima pagină » Actualitate » A fost emis cod galben de ploi, vijelii și grindină. Canicula nu dispare, însă, din România
A fost emis cod galben de ploi, vijelii și grindină. Canicula nu dispare, însă, din România

A fost emis cod galben de ploi, vijelii și grindină. Canicula nu dispare, însă, din România

21 iul. 2024, 14:40,
în Actualitate

Alertă meteo în România! A fost emis un cod galben de ploi, vijelii și grindină, valabil pentru jumătate din țară. În cealaltă jumătate, însă, se menține canicula și temperaturile rămân la fel de mari. Iată noile informații de la meteorologi!

Meteorologii au revenit cu un anunț de ultim moment în România! Încep ploile torențiale, vijeliile și grindina în cea mai mare parte a țării. A fost emis un cod galben, valabil pentru mai multe județe. Meteorologii au publicat harta regiunilor afectate de atenționare.

Meteorologii au emis un cod galben de ploi, grindină și vijelii

Vremea a trecut printr-o transformare neașteptată în ultima perioadă. După aproape o lună de caniculă și temperaturi de foc, situația s-a schimbat radical. Au început ploile, vijeliile, iar aerul s-a răcorit semnificativ. Duminică dimineața a fost emis un cod galben de ploi torențiale și grindină în mai multe regiuni din țară.

Codul galben este valabil de la ora 10.00, din data de 21 iulie 2024, până în aceeași zi, la ora 23.00. Zonele vizate sunt Transilvania, Moldova, Muntenia și Dobrogea. Urmează ore cu instabilitate atmosferică, ploi torențiale, grindină și descărcări electrice.

Cantitățile de apă care se vor acumula vor atinge 20…25 l/mp prin acumulare și izolat peste 40 l/mp. Fenomenele extreme se vor menține pe tot parcursul zilei.

Unde se menține canicula

În cealaltă parte a țării se va menține canicula. Temperaturile rămân la fel de mari ca până acum în Oltenia, sudul, centrul și estul Munteniei și în Dobrogea.

Românii se vor confrunta cu un disconfort termic accentuat. Temperaturile vor fi în jurul valorilor de 34 – 36 de grade Celsius. În perioada nopții, temperaturile nu vor scădea mai mult de 20 de grade Celsius.

Zilele răcoroase nu vor dura foarte mult, căci de la jumătatea săptămânii următoare, vremea se încălzește din nou în cea mai mare parte a țării. Temperaturile nu vor scădea mai jos de 34 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *