Prima pagină » Actualitate » A fost descoperit primul laborator de preparare a cocainei din România
A fost descoperit primul laborator de preparare a cocainei din România

A fost descoperit primul laborator de preparare a cocainei din România

12 iul. 2022, 07:35, 1 ,
în Actualitate

 

Un laborator de extragere a cocainei amestecată în cafea a fost descoperit de poliţişti într-o locaţie din munţi, în judeţul Bihor, iar doi chimişti din Columbia au fost prinşi în flagrant.

” În fapt, s-a reținut că, la începutul lunii iunie 2022, ar fi fost constituit un grup infracțional organizat format din 3 persoane (doi cetățeni români și un cetățean israelian), la care ulterior ar fi aderat alți doi bărbați (cetățeni columbieni), care au sprijinit activitatea grupului, în scopul importului de droguri de mare risc, realizării operațiunilor chimice de extracție, purificare a drogurilor și distribuirii/traficării ulterioare a acestora pe teritoriul României.

Acest grup și-ar fi derulat activitatea infracțională fără întrerupere, din momentul constituirii lui și până la data de 10 iulie 2022.

Astfel, la data de 1 iulie 2022, cetățenii columbieni, însoțiți de cetățenii români, ar fi introdus, pe teritoriul României, aproximativ 6 kilograme de cocaină.

Cocaina ar fi fost introdusă pe teritoriul Uniunii Europene, pe cale aeriană, de către cetăţenii columbieni.” se arată în comunicat

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
03 octombrie 2024
03 octombrie 2024