Prima pagină » Actualitate » A fost declanşată stare de urgență pentru 15 zile în Washington DC în urma protestelor violente din SUA

A fost declanşată stare de urgență pentru 15 zile în Washington DC în urma protestelor violente din SUA

07 ian. 2021, 08:30,
George Cristian, în Actualitate

Guvernatorul Ralph Northam a emis starea de urgentă în Virginia pentru a permite statului să răspundă cererilor de asistență din Washington, DC, după protestele violente de miercuri.

Protestatarii violenți loiali președintelui Donald Trump au asaltat Capitolul SUA și i-au obligat pe parlamentari să se ascundă, în încercarea de a răsturna alegerile prezidențiale și de a-l împiedica pe democratul Joe Biden să-l înlocuiască pe Trump în Casa Albă.

Starea de urgentă din Washington DC a fost prelungită pentru 15 zile

Deşi iniţial starea de urgenţă din Washington DC fusese decretată pentru 24 de ore, în cele din urmă, Guvernatorul a prelungit acest lucru la 15 zile. Primarul din DC, Muriel Bowser, a ordonat o stare de urgentă de la ora 18:00 pentru district, care va dura până la ora 06:00 joi.

Miercuri seară, Bowser a prelungit ordinul public de urgență declarat mai devreme astăzi pentru un total de 15 zile până la ziua numirii oficial în funcţia de președintele SUA pe Joe Biden.

În plus, metroul își va încheia serviciul feroviar la ora 20 și serviciul de autobuz la ora 21. Autoritatea de tranzit din zona metroului Washington a menționat „siguranța publică” drept motiv pentru care au încheiat serviciul miercuri devreme. În baza stării de urgenţă, vor putea fi utilizate resurse suplimentare pentru a-i proteja pe locuitori, inclusiv pentru instituirea stării de asediu şi extinderea serviciilor de urgenţă.

”Numeroase persoane au venit în Districtul Columbia înarmate şi cu scopul de a se implica în violenţe şi în acte de distrugere şi s-au şi implicat în astfel de acţiuni. Au folosită substanțe chimice iritante, cărămizi, sticle şi arme”, a declarat primarul Muriel Bowser.

Protestatarii au jefuit clădirea Capitoliului

Miercuri, protestatarii au ieșit în mod repetat din Capitol, purtând trofee pe care le furaseră. Însă tot ceea ce a fost luat de la biroul președintelui Nancy Pelosi a fost deosebit de popular în rândul mulțimii.

O persoană a apărut ridicând o bucată dintr-o placă de lemn care marca intrarea în biroul unui senator, pe care cineva părea să o fi rupt de pe un perete. Protestarul l-a ridicat ca un trofeu, în timp ce sute de oameni de pe treptele de dedesubt au aclamat . Miercuri seară existau încă protestatari – și chiar mai multe forțe de ordine – în jurul Capitoliului din Washington, la câteva ore după ce a fost impusă o stingere în urma asaltării clădirii de către protestatarii pro-Trump.

Patru oameni au murit după ocuparea Capitoliului în timpul protestelor din SUA

Conform bbc.com, în urma protestelor desfășurate în Washington DC și-au pierdut viaţa patru persoane.Primarul DC Bowser și șeful poliției Robert Contee tocmai au ținut un preser despre protestul din Capitol Hill. Poliția din Washington DC spune că patru persoane au murit în timpul asaltului clădirii Capitol.

Aceștia au spus despre alte trei decese de astăzi la sediul Capitolului, unul era o femeie adultă și doi erau bărbați adulți. Toate cele trei au implicat urgențe medicale nespecificate, separate. Cel puțin 14 membri ai departamentului de poliție Metro au fost răniți. Doi au fost internați la spital, unul cu răni grave după ce a fost târât în ​​mulțime, iar celălalt a fost lovit de un proiectil în față. Până în prezent, peste 52 de persoane au fost arestate – 47 dintre ele pentru încălcări ale legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *