Prima pagină » Actualitate » A fost arestat suspectul atacului armat din SUA

A fost arestat suspectul atacului armat din SUA

05 iul. 2022, 08:35,
în Actualitate

Incă un atac armat în SUA lovește din plin țara care are un regim permisiv de deținere a armelor letale. Poliţiştii l-au reţinut pe principalul suspect al atacului. Tânărul are doar 22 de ani.

Cel mai grav atac armat din SUA s-a produs în urmă cu câteva săptămâni când un tânăr a ucis zeci de copii într-o școală din Texas. Tânărul în vârstă de 18 ani deținea mai multe arme de foc, iar membrii familiei au rămas șocați de gestul acestuia.

Un suspect al atacului armat din SUA a fost reținut

Poliția americană a arestat un suspect după ce șase persoane au fost ucise într-un atac armat la o paradă de Ziua Independenței din Highland Park, Illinois. Robert E Crimo III, 22 de ani, a fost reținut după o scurtă urmărire, a spus poliția. Omul înarmat s-a urcat pe un acoperiș, trăgând la întâmplare în spectatori folosind o pușcă de mare putere.  Este cea mai recentă împușcătură în masă care a lovit SUA – a existat una în fiecare săptămână din 2022. Președintele Joe Biden a spus că a fost „șocat” de violență.

Câteva ore mai târziu, doi ofițeri de poliție au fost răniți într-o împușcătură din Philadelphia, în timpul unui foc de artificii din 4 iulie. Crimo a fost reținut după o acţiune a oamenilor legii. El a fost menționat drept o „persoană de interes” în împușcătura de luni, dar după arestarea sa, poliția a spus că credea că este responsabil.

Suspectul a fost numit Robert E Crimo III

Omul înarmat a deschis focul la paradă, în apropierea orașului Chicago, în jurul orei locale 10:15 (15:15 GMT), la doar câteva minute după ce a început.

Evenimentul a fost programat să includă fanfare și divertisment comunitar, ca parte a sărbătorilor Zilei Independenței din oraș.

Șase persoane au fost ucise în atacul armat din SUA

Ceea ce ar fi trebuit să fie una dintre cele mai fericite zile ale anului s-a transformat rapid în panică, cărucioarele, poșetele și scaunele de gazon lăsate aruncate pe stradă în timp ce mulțimile fugeau de la fața locului. Unii martori au spus că au crezut că zgomotul focului de armă era de la artificii. Omul înarmat a tras în oameni de pe acoperișul unui magazin din apropiere, unde poliția a recuperat „dovada unei arme de foc”. Cinci adulți au fost uciși la fața locului, precum și o altă victimă despre care medicul legist local a spus că a murit într-un spital din apropiere. Alți cel puțin 20 au fost răniți.

Unul dintre cei care au murit a fost numit Nicolas Toledo, un bărbat de aproape 70 de ani, care a fost acolo doar pentru că are nevoie de îngrijire cu normă întreagă și familia să nu a vrut să rateze evenimentul.

„Ne-am dus să avem o zi frumoasă în familie – și apoi, dintr-o dată, se întâmplă toate aceste focuri de armă”, a spus Anand P, care a fost acolo în timpul paradei.

„Pe vremea aceea, personal am vrut să cred că a fost o mașină care se dădea înapoi. Apoi oamenii au început să alerge – așa că începem să alergăm”.

Legea controlului armelor de foc din SUA este una dintre cele mai permisive, iar acest lucru a trezit discuţii aprinse în societate. De altfel, atacul armat din SUA nu este nici primul nici ultimul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *