Prima pagină » Actualitate » A fost arestat după ce a incendiat o adolescentă de 17 ani. Cine este criminalul din Mehedinți – VIDEO
A fost arestat după ce a incendiat o adolescentă de 17 ani. Cine este criminalul din Mehedinți - VIDEO

A fost arestat după ce a incendiat o adolescentă de 17 ani. Cine este criminalul din Mehedinți – VIDEO

14 iun. 2020, 12:18,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

A fost arestat după ce a incendiat o adolescentă de 17 ani. Oroarea s-a produs în Mehedinți. Criminalul care a incendiat adolescenta din Mehedinți a fost arestat.

A fost arestat după ce a incendiat o adolescentă de 17 ani

A fost arestat după ce a incendiat o adolescentă de 17 ani. Criminalul în serie, acuzat că a dat foc unei copile în vârstă de 17 ani, din Mehedinți, a fost arestat preventiv. Bărbatul își va petrece următoarele 30 de zile în spatele gratiilor.

Ucigașul Ion Cristian Turnagiu s-a întors special din Olanda, unde plecase la muncă împreună cu tatăl victimei pentru a-și pune în aplicare planul macabru, după ce fata l-a acuzat de viol.

Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, are la activ alte patru crime și fusese eliberat din închisoare anul trecut.

Victima incendiată este în stare critică și a fost transportată cu elicopterul SMURD la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

Ion Cristian Turnagiu plănuia să se sinucidă

După ce a încercat să o omoare pe fata de 17 ani, Ion Cristian Turnagiu a fugit, dar a fost prins la câteva ore de oamenii legii.

Nenorocirea a iscat din cauza unei plângeri făcute la sediul poliției. Conform unor surse din anchetă, totul ar fi plecat de la o plângere pe care adolescenta a depus-o la poliție împotriva individului pentru agresiune şi viol.

Cei doi ar fi avut o relație. Bărbatul a mers acasă la aceasta și a stropit-o cu benzina pe care o avea într-o sticlă și apoi i-a dat foc. Copila locuia cu bunica și fratele ei mai mic, care a reușit să stingă focul și a sunat la 112.

Bărbatul are la activ alte patru crime

Criminalul Turnagiu Ion, care a incendiat adolescenta din Mehedinți după ce aceasta a depus o plângere la poliţie pentru viol, a fost eliberat condiţionat din închisoare în 10 mai 2019.

Tribunalul Mehedinţi a considerat că deţinutul îndeplineşte condiţiile de eliberare, chiar dacă acesta fusese condamnat la închisoare pe viaţă pentru patru crime pe care le-a săvârşit în 1993, la vârsta de 18 ani.

”Analizând contestaţia formulată prin prisma dispoziţiilor evocate şi în raport de actele depuse la dosarul cauzei rezultă că persoana condamnată a executat fracţia minimă prevăzută de lege, pe timpul executării pedepsei a fost sancţionat disciplinar, însă aceste sancţiuni au fost ridicate ulterior, a fost recompensat de 7 ori cu ridicarea măsurii disciplinare aplicate şi de 24 de ori cu suplimentarea drepturilor.

În perioada analizată, nu a fost sancţionat disciplinar, a fost recompensat de 8 ori cu suplimentarea drepturilor. A îndeplinit recomandările de participare la programele şi activităţile de reintegrare socială şi a participat la activităţi lucrative, obţinând 215 zile câştig.

În cauza de faţă, în raport de cerinţele prev. de art. 59 C .p., se reţine că judecătorul fondului nu a apreciat în mod corect, raportat la actele şi lucrările dosarului, că la acest moment nu sunt îndeplinite cumulativ condiţiile prevăzute de lege şi nu se impune liberarea condiţionată a condamnatului. Astfel, instanţa de control judiciar apreciază că persoana condamnată a depus eforturi susţinute pentru a demonstra îndreptarea să, raportat la faptul că, fiind sancţionat disciplinar de 7 ori, a adoptat o atitudine pozitivă şi un comportament corespunzător, ce s-au concretizat în ridicarea acestor sancţiuni”, se precizează în motivarea instanţei prin care s-a dispus liberarea criminalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *