Prima pagină » National » A fost aprobat primul voucher pentru o victimă a unei infracțiuni sexuale. Pot beneficia de până la 18.500 lei
A fost aprobat primul voucher pentru o victimă a unei infracțiuni sexuale. Pot beneficia de până la 18.500 lei

A fost aprobat primul voucher pentru o victimă a unei infracțiuni sexuale. Pot beneficia de până la 18.500 lei

18 iul. 2024, 14:20,
BZI.ro, în National

Prima cerere de acordare de vouchere pentru o victimă a infracțiunilor sexuale a fost aprobată de instanță, a informat joi ministrul Justiției, Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

„Victimele infracțiunilor nu sunt singure și trebuie să știe asta! Ca femeie, ca mamă, sunt emoționată că a fost aprobată prima cerere de acordare de vouchere pentru o victimă a infracțiunilor sexuale. Este vorba despre fapte grave la care a fost supusă victima: agresiune sexuală, viol și corupere sexuală a minorilor. Instanța i-a acordat un avans din compensația financiară în valoare de 18.000 lei. Suma va fi folosită pentru acoperirea unor nevoi urgente: cazare, hrană, transport, medicamente. Este un lucru bun că victimele încep să apeleze la acest mecanism. Fondurile trebuie să ajungă la cei aflați în nevoie”, a scris Alina Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

Ea a reamintit că victimele infracțiunilor pot beneficia de un cuantum maxim de cinci salarii minime brute, respectiv suma de 18.500 lei, pentru anul 2024 fiind prevăzute 300 de vouchere. În funcție de necesități, numărul acestora poate fi suplimentat.

„Pentru aceasta, este necesar ca victima să depună o cerere la Tribunalul de unde are domiciliul, solicitând un avans din compensația financiară sub formă de voucher pentru acoperirea nevoilor urgente”, a explicat ministrul Justiției.

Cunoscut afacerist român, pedofil condamnat, adus în România din Marea Britanie

Într-o altă ordine de idei, reamintim cum un cunoscut afacerist român, condamnat pentru pedofilie, a fost adus în România din Marea Britanie pentru a-și ispăși pedeapsa. Man Robert Tiberiu, în vârstă de 38 de ani, a fost extrădat și transferat la Penitenciarul Rahova.

„Avem obligația de a ne proteja copiii! Mai ales în fața celor care îi abuzează și le distrug viitorul. Un astfel de individ a fost adus aseară în țară din Marea Britanie. Man Robert Tiberiu, condamnat la aproape 6 ani de închisoare pentru corupere sexuală și pornografie infantilă. El efectua curse de transport din tabere școlare și astfel recruta minori”, a declarat Alina Gorghiu.

„Aseară, fugarul a făcut o cursă specială, către Penitenciarul Rahova”, a adăugat ministrul, citată de Mediafax.

Pe lângă pedeapsa în penitenciar, individul se va confrunta și cu efectele legii „Fugarul plătește”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
18 iulie 2024
18 iulie 2024