Prima pagină » Actualitate » A fost anunțat primul caz de adopție a unui copil de către un cuplu de homosexuali din România
A fost anunțat primul caz de adopție a unui copil de către un cuplu de homosexuali din România

A fost anunțat primul caz de adopție a unui copil de către un cuplu de homosexuali din România

15 nov. 2021, 10:35,
în Actualitate

Vișinel Bălan care este președintele Consiliului Tinerilor Instituționali din România a anunţat, într-o postare publicată pe o reţea de socializare că a fost realizat primul caz de adopție a unui copil de către un cuplu de homosexuali.

Deși adopţia copiilor de către cuplurile gay este interzisă în România, aceasta a fost realizată de către unul dintre cei doi parteneri.

Un cuplu de homosexuali a adoptat un copil în România

Conform declaraţiilor făcute de Vișinel Bălan, un cuplu de homosexuali din România a adoptat un copil din orfelinat. Așadar, prin acest lucru s-a oficializat primul caz de acest gen din țară. Este vorba de un tertipul pentru că adopția a fost realizată doar de către unul dintre parteneri:

„Prima adopție gay din România. Felicit tânărul/ persoana care a avut curajul să facă acest pas, de a salva un copil abandonat din chinurile orfelinatului. Felicit curajul Direcției pentru Protecţia Copilului pentru că a ales să respecte legea. Asta înseamnă profesioniști. Felicitări. În România, anual, aproximativ 9000 de copii sunt abandonați în orfelinatele groazei”, scrie Vișinel Bălan pe Facebook.

Vișinel Bălan a revenit asupra declarațiilor spunând că nu este primul caz

Mai târziu, într-o altă intervenție făcută de Vișinel Bălan, s-a precizat faptul că această adopţie nu este prima din România. În trecut și alte familii gay au adoptat mai mulți copii orfani:

„Este un bărbat din Cluj care a intrat în procesul adopției, și-a asumat calitatea de părinte gay, iar DGASPC i-a transmis tânărului că legea nu prevede că n-ai dreptul la a da șansa unui copil la o familie. E din categoria greu adoptabili. Înțeleg că are până în 7 ani (n.r. copilul). Bărbatul este într-o relație. Înțeleg că nu este primul caz (n.r. de adopție gay din România), este primul de care am reușit eu să aflu. După ce am postat am descoperit că sunt și alte cazuri care au reușit”, a spus Vișinel Bălan, care este și angajat al Ministerului Tineretului și Sportului.

Adopția copiilor de către cuplurile gay este una controversată, potrivit psihologilor

Unele ţări au reglementat şi au dat la liber adoptare,a de către cuplurile gay, a copiilor fără părinţi. Unele voci din sistem văd un lucru normal şi benefic pentru copiii care în acest fel au şansa la o viață normală. Totuși, unii psihologi văd această procedură ca fiind una în dezavantajului copilului:

Sociologul S. Sarantakos a comparat 58 de copii crescuţi de cupluri heterosexuale care trăiesc în concubinaj, cu 58 de copii crescuţi în familii de heterosexuali căsătoriţi şi cu 58 de copii crescuţi de cupluri de homosexuali. Constatarea lui a fost ca cei 58 de copii crescuţi în familii de heterosexuali căsătoriţi aveau rezultatele cele mai bune la nouă din cei 13 parametri sociali şi educaţionali luaţi în considerare. Copiii crescuţi de cuplurile de homosexuali aveau cele mai proaste performante, iar între cele două categorii de copii s‑au situat cei ai cuplurilor heterosexuale care trăiau în concubinaj. Astfel, copiii din familiile de heterosexuali căsătoriţi au obţinut cele mai bune scoruri la:

■ limbaj;
■ matematica;
■ sport;
■ sociabilitate;
■ atitudine faţă de şcoală şi învăţare;
■ relaţii între părinte şi şcoala;
■ identitate şi rol de gen;
■ sprijin acordat de părinţi în procesul şcolar, cum ar fi ajutor la rezolvarea temelor de acasă;
■ aspiraţiile părinţilor fata de performanţă educaţionala şi cariera copilului.

În trecut, România a organizat un referendum pentru familie prin care se definirea căsătoriilor ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie. Acesta nu a avut succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 ianuarie 2025
04 ianuarie 2025