Prima pagină » Local » A fost anulată reabilitarea terenului sintetic de lângă Stadionul „Emil Alexandrescu”! Primăria Iași era dispusă să cheltuie 170.000 de euro
A fost anulată reabilitarea terenului sintetic de lângă Stadionul

A fost anulată reabilitarea terenului sintetic de lângă Stadionul „Emil Alexandrescu”! Primăria Iași era dispusă să cheltuie 170.000 de euro

05 oct. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Municipalitatea ieșeană pregătește modernizarea terenului sintetic de la Stadionul „Emil Alexandrescu”. Însă, licitația pentru execuția lucrărilor a eșuat. Cel mai probabil, autoritatea contractantă va relua procedura în perioada următoare

Primăria Iași pregătește noi investiții în cadrul programului anual. Pe data de 04.09.2021 a fost programată licitația pentru modernizarea terenului sintetic de la Stadionul „Emil Alexandrescu”. Investiția are o valoare estimată de 840.336 lei, fără TVA, aproape 170.000 de euro. Însă, procedura a fost anulată de către membrii comisiei de evaluare, pentru că nu au fost depuse oferte admisibile. În aceste condiții, licitația va fi reluată în perioada următoare.

„Se decopertează suprafața de joc alcătuită din gazon sintetic, se curăță platforma de asfalt și se repară acolo unde sunt găuri în stratul asfalt. În cazul în care sunt denivelări mari pe suprafața platformei, acestea se vor nivela cu o șapă, astfel încât să rezulte o pantă continuă spre rigola perimetrală de colectare a apei. Se vor decoperta gazonul existent și suprafața de lipire existentă a acestuia, astfel încât la finalizarea lucrării să rămână suprafața de beton fără resturi de adeziv”, sunt lucrările cerute prin proiect.

Pe lângă montarea gazonului sintetic, vor fi realizate și alte achizițiii

Conform caietului de sarcini, lucrările urmează să fie executate în termen de trei luni de la semnarea contractului. Lucrările constau în decopertarea gazonului sintetic, înlocuirea acestuia, montarea a două seturi de porți de joc prevăzute cu plase și montarea a două bănci de rezerve. Gazonul sintetic va fi montat pe o suprafață de 6.135 de metri pătrați.

„Având în vedere caracteristicile constructive, gazonul sintetic de culoare verde va fi amplasat pe teren prin lipirea rolelor între ele; pentru aceasta se va folosi o bandă textilă plasată în zona de contact a rolelor, pe spatele acestora, pe care se va aplica un adeziv special, poliuretanic, bicomponent. Rolele de gazon sintetic se vor îmbina perfect între ele, rezultatul final constând într-un covor sintetic uniform, de înaltă performanță. Pentru asigurarea stabilității, gazonul va fi umplut cu granule de nisip și de cauciuc”, se mai arată în documentația procedurii.

Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic. În trecut, o firmă din Giurgiu s-a ocupat de întreținerea gazonului de pe stadionul Emil Alexandrescu.

Primăria Iași a finalizat o licitație pentru proiectarea mai multor străzi

Totuși, Primăria Iași a reușit să finalizeze o licitație pentru proiectarea unui număr de 14 străzi. Câștigătoare este societatea 3B Construction Project SRL, deținută de afaceristul Radu Bodoga, apropiat al Partidului Național liberal. Valoarea finală a contractului este de 139.942, fără TVA. Conform caietului de sarcini, Primăria Iași intenționează să reabiliteze un lot format din străzile Fermei, Eugen Stătescu, Șipoțel, Fundac Olari, Mocanului, Ursulea, Islaz, Ștefan Dimitrescu, Prof. Nicolae Bucur, Valea Adâncă, Fântânilor, Ateneului, Spital Pașcanu și Prof. Petru Cujba. Lungimea totală a arterelor este de 7.360 de metri liniari. Străzile se află în cartierele Bucium, Crucea Roșie (la limita cu str. Toma Cozma), Bularga, Galata, Tătărași, Moara de Vânt și Centru – Gară. Durata de realizare a documentației este de 9 luni de la semnarea contractului. O licitație similară a fost organizată și pentru alte zone din oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *