Prima pagină » International » A fost alesă prima femeie în Congres în Statul Vermont, SUA. Cine este democrata care ar putea câştiga locul din Camera Reprezentanților

A fost alesă prima femeie în Congres în Statul Vermont, SUA. Cine este democrata care ar putea câştiga locul din Camera Reprezentanților

09 nov. 2022, 08:25,
BZI.ro, în International

Premieră pentru statul Vermont din Statele Unite ale Americii, a fost aleasă prima femeie în Congres. Democrata Becca Balint este cea care ar putea să-şi câştige locul în Camera Reprezentanților din statul Vermont.

Potrivit declaraţiilor făcute de Becca Balint, aceasta ar mări şanse de a-l învinge pe Liam Madden, un candidat republican, şi de a-şi câştiga locul în Camera Reprezentanților. Dacă Becca Balint va învinge, aceasta va deveni prima persoană din grupul LGBTQ în Congres la nivelul statului Green Mountain.

Prima femeie în Congres din Statul Vermont, SUA

Nu este prima dată când Becca Balint scrie istorie la nivelul unui stat. A mai fost o premieră şi în Senatul statului Vermont atunci când aceasta a devenit prima femeie preşedinte pro tempore.

Locul din Camera Reprezentanţilor a fost ocupat de Peter Welch încă din 2007 când a fost ales pentru prima dată. Cu toate acestea, locul s-a eliberat după ce acesta şi-a făcut publică candidatura pentru poziţia ocupată de Patrick Leahy, senator democrat.

Alegeri intermediare în SUA

Nu în urmă cu puţin timp a fost aleasă în Camera Reprezentanţilor Nancy Pelosi, președinta Camerei Reprezentanților. Cu toate că aceasta a mai fost aleasă şi în trecut, de această dată Nancy Pelosi l-a învins pe republicanul John Dennis.

Vestea îi va dă bătăi de cap lui Donald Trump, fostul preşedinte al Statelor Unite ale Americii, şi asta pentru ca președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a fost cel mai puternic adversar al acestuia.

De asemenea, o altă victorie a fost înregistrată la nivelul democraţilor. Aceştia au reuşit să-i învingă pe republicani în cursa parlamentară. Vicente Gonzalez, reprezentant democrat, a învins-o pe Mayra Flores, reprezentanta republicană.

Ce a declarat președintele SUA despre alegeri

Ţinem să vă amintim că marţi, 08 noiembrie 2022, preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a făcut o serie de precizări cu privire la alegerile ce au loc pentru ocuparea unor locuri în Congres.

„Astăzi suntem într-un punct de cotitură, ne aflăm într-unul dintre acele momente care apare la fiecare trei sau patru generații. O simțim în oasele noastre că democrația noastră este în pericol și știm că e vremea ca tu să o aperi, să o păstrezi, să o protejezi, să o alegi”, a precizat Joe Biden, președintele american.

Important de precizat este că de partea republicanilor se află fostul președinte american, Donald Trump. Ca și Joe Biden, Donald Trump a făcut mai multe declarații în ceea ce privește alegerile ce au loc.

„Trebuie să vă decideți, trebuie să mergeți la vot. Vor fi alegeri foarte importante și sperăm că se va întâmpla ceea ce trebuie”, a declarat fostul președinte al Statelor Unite ale Americii.

Așadar, lupta dintre democrați și republicani continuă. Astăzi, 09 noiembrie 2022, a avut loc o premieră pentru statul Vermont din SUA, unde a fost aleasă prima femeie în Congres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *