Prima pagină » Eveniment-Social » A fost aleasa conducerea Biroului Electoral Judetean Iasi pentru europarlamentare
A fost aleasa conducerea Biroului Electoral Judetean Iasi pentru europarlamentare

A fost aleasa conducerea Biroului Electoral Judetean Iasi pentru europarlamentare

01 apr. 2019, 19:54,
Vlad Rotaru în Eveniment-Social
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:688692;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Recent, la sediul Tribunalului Iasi a avut loc tragerea la sorti pentru desemnarea celor trei judecatori care vor coordona activitatea Biroului Electoral Judetean (BEJ) de la Iasi, in vederea organizarii scrutinului electoral din 26 mai, pentru Parlamentul European.

In urma tragerii la sorti, judecatoarea Ionela Chitic, din cadrul Tribunalului Iasi, a fost desemnata presedinte al BEJ Iasi. Aceasta va fi secondata de judecatoarea Maria Cristina Stratan, de asemenea din cadrul Tribunalului Iasi, si de judecatoarea Mirela Anton, tot din cadrul Tribunalului Iasi. Acestea vor indeplini calitatea de loctiitor in cadrul BEJ Iasi.

"Tinand seama de lista intocmita de presedintele acestei instante, cuprinzand magistratii in exercitiu din cadrul Tribunalului Iasi care si-au exprimat in prealabil si in scris acordul de a face parte din biroul electoral de circumscriptie judeteana Iasi, lista contine un numar de sapte persoane. S-a procedat la desemnarea prin tragere la sorti, pe functii, a celor trei judecatori ce urmeaza a face parte din Biroul Electoral al Circumscriptiei Judetene Iasi ce se va organiza in vederea alegerii membrilor din Romania pentru Parlamentul European din ziua de duminica, 26 mai 2019, respectiv a presedintelui acestui birou si a loctiitorilor sai", se arata in procesul-verbal al sedintei.

Citeste si: Intalnire guvernamentala la Iasi. Dezbatere despre alegerile europene

Biroul Electoral Judetean a fost completat cu Nadia Boldea Ispir, reprezentant al Autoritatii Electorale Permanente, iar Marta Dunca, manager public al Prefecturii Iasi, va fi purtatorul de cuvant al acestuia. Ulterior, BEJ Iasi va fi completat si cu membrii partidelor politice ce au candidati la aceste alegeri europarlamentrare. La aceste alegeri s-au inscris 23 de formatiuni politice, fiecare cu cate o lista de candidati pentru cele 32 de locuri disponibile in Parlamentul European. Pe langa partidele politice, in competitia electorala au mai intrat si sapte candidati independenti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024