Prima pagină » Titlurile zilei » A fost abandonată în spital, dar își dorește cu disperare să-și cunoască mama! Loredana Suceveanu: „Mă doare inima că nu am putut să fiu lângă ea!”

A fost abandonată în spital, dar își dorește cu disperare să-și cunoască mama! Loredana Suceveanu: „Mă doare inima că nu am putut să fiu lângă ea!”

13 iun. 2022, 02:00,
Codruța Șoroagă, în Titlurile zilei

Loredana Suceveanu este o ieșeancă în vârstă de 34 de ani care își caută cu disperare mama. Tânăra a crescut în Centrul de plasament din comuna Hălăucești, fiind abandonată de mama sa în spital, imediat după naștere. Loredana nu a fost înregistrată de către părinţii ei, astfel că nu are niciun nume de la care să înceapă căutările, tot ceea ce speră este ca povestea sa să ajungă fie la cea care i-a dat viață, fie la apropiații săi și astfel mama şi fiica să se poată regăsi.

Loredana nu ştie dacă mama sa a mai avut şi alţi copii sau care au fost motivele care au determinat-o pe femeie să o părăsească în spital. Cu toate acestea, deși viața în centrele de plasament nu i-a fost deloc ușoară, tânăra nu are resentimente și nu-și judecă mama pentru alegerea de a o abandona.

Loredana Suceveanu are un singur vis: Să-și găsească mama!

Tânăra nu dispune de foarte multe informații în lupta sa de a o găsi pe cea care i-a dat viață. Loredana Suceveanu ştie doar că s-a născut în data de 20 noiembrie 1988, în Iași, și a fost părăsită în spital imediat după naștere.

„Mi s-a spus doar că m-am născut în Iași, iar mama m-a abandonat în spital. Ar fi fugit fără să ofere informații despre ea, ca şi cum nu a mai vrut să mai știe nimic despre fata ei. Cred că era foarte tânără atunci când m-a născut și a fost speriată de o asemenea responsabilitate. La Casa de copii din Hălăucești erau două clădiri, una se numea școlari, iar cealaltă preșcolari. Eu am fost trimisă la preșcolari, la doamna educatoare Liliana Elena Omușoru”, spune, plină de amărăciune, tânăra.

Deși ajunsă la vârsta adultă, Loredana simte extrem de mult lipsa mamei, de aceea, îşi doreşte să o cunoască pe cea care i-a dat viață și să recupereze toți acești ani pierduți.

„Mă simt ca și cum aș fi tot timpul vieții mele singură. Mă doare inima că nu am putut să fiu lângă ea și să ne bucurăm împreună de fiecare moment. În centrul de plasament mi-a fost foarte greu, nu am avut parte de afecțiune, nu am simțit căldură sufletească, am avut și momente în care eram bruscată de anumite persoane, de educatori, cu toții eram tratați rău. Am avut momente în care am ajuns la spital, deoarece nu mă puteam opri din plâns, nu aveam poftă de mâncare și făceam febră”, a adăugat Loredana.

Tânăra ieșeancă visează cu ochii deschiși la clipa în care își va vedea pentru prima dată mama

Loredana şi-a petrecut primii 17 ani de viață în Centrul de plasament din comuna Hălăucești, fiind mai apoi transferată la Centrul de zi „Ion Holban” din Iași, unde a stat aproximativ 2 ani.

„Aveam 20-21 de ani când am părăsit toate centrele de plasament. Am 13 ani de când sunt pe cont propriu și mă întrețin singură”, a precizat Loredana.

Deşi tânăra ieşeancă nu a avut parte de o viaţă uşoară, a reuşit să-și găsească un drum al său. În momentul de față, Loredana locuiește în Iași, are propria sa casă și un serviciu stabil, fiind independentă din punct de vedere financiar. Nu condamnă în niciun fel decizia mamei sale de a o abandona în spital, ci tot ceea ce își dorește este să știe că femeia este bine.

„Nu am resentimente față de ea, deoarece nu știu ce a determinat-o să mă abandoneze imediat după naștere. Îmi fac griji pentru ea și vreau doar să știu că trăiește și îi este bine”, a precizat tânăra.

Tânăra ieşeancă visează de ani de zile la clipa în care îşi va vedea pentru întâia oară mama.

„Mi-o imaginez ca fiind o femeie deșteaptă, frumoasă, cu un chip senin și cu ochii mari și căprui, ca ai mei”, a spus, în final, Loredana Suceveanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *