Prima pagină » Titlurile zilei » A fentat moartea și i-a uimit pe jurații de la „Românii au talent”! Elizabeth Nizza: „Dumnezeu mi-a salvat viața ca să las ceva frumos în lumea asta”

A fentat moartea și i-a uimit pe jurații de la „Românii au talent”! Elizabeth Nizza: „Dumnezeu mi-a salvat viața ca să las ceva frumos în lumea asta”

04 mai 2022, 02:00,
Ana Crețu în Titlurile zilei

Dragostea pentru muzică a fost cultivată în Elizabeth Nizza de către mama ei. Aceasta are 25 de ani și este din Republica Moldova, iar pasiunea față de lumea muzicii a făcut-o să participe la preselecțiile de la Iași pentru emisiunea „Românii au talent”. La o vârstă fragedă, Elizabeth a trecut printr-o operație cu șanse foarte mici de supraviețuire.

Tânăra a studiat la școala muzicală de mic copil și a început să cânte și în corul școlii. Profesorii nu au încurajat-o niciodată, aceștia spunându-i încontinuu că nu are voce

Elizabeth Nizza a reușit la Iași să îi convingă pe jurați și să se califice în următoarea etapă a emisiunii concurs „Românii au talent”. Concurenții s-au antrenat și au urcat pe scena de la PRO TV. Talentul acestora a fost apreciat, iar spectacolul a fost unul de neuitat. Tinerii visători au reușit să obțină „DA”-urile la care sperau, iar jurații au rămas plăcut surprinși. Tânăra din Republica Moldova a avut curajul să prezinte întregii țări că are cu adevărat o voce excepțională.

Cum a apărut dragostea pentru muzică: „Mi-au propus să particip la un concert”

Elizabeth Nizza este din Republica Moldova și are 25 de ani. Ea este una dintre cele mai talentate voci care a participat la „Românii au talent”.

„Dragostea pentru muzică a fost cultivată în mine de mult iubita mea mamă, care a fost primul meu profesor de muzică. La vârsta de șase ani, am început să frecventez orele de pian la școala de muzică, în clasa de pian a mamei mele. În același timp, am început să cânt în corul școlar – dintotdeauna mi-am dorit să fiu solistă.

Încă din copilărie, ieșirea pe scenă a devenit un obicei pentru mine, însă orele de canto nu erau incluse în programul școlar. De aceea le-am frecventat în mod particular după absolvirea școlii de muzică în perioadă de adolescență. Profesorii mă descurajau, îmi ziceau că nu am voce și că pierd timpul în zadar. Din acest motiv, am lăsat canto pentru o perioadă, până la vârsta de 17 ani. Atunci când cântam în clasa de curs a mamei mele, am fost auzită de niște persoane care mi-au propus să particip la un concert”, spune pentru reporterii BZI Elizabeth Nizza.

La acest eveniment, profesorii care nu au susținut-o vreodată în aspirațiile și visurile tinerei, i-au dăruit flori și au îndemnat-o să cânte, dar mai ales să se ocupe de canto în mod profesionist. Din acel moment, tânăra a început să facă ore de canto în incinta facultății.

În trecut, tânăra a avut ocazia să participe și la concursuri de canto clasic la nivel mai slab în Republica Moldova și Ucraina.

„De la naștere, sunt o luptătoare. Am avut o intervenție chirurgicală în copilărie, de la care aș fi putut muri. Cred că Dumnezeu mi-a salvat viața ca să las ceva frumos în lumea asta!”, menționează artista.

Elizabeth Nizza: „Visul meu mereu a fost și rămâne să schimb lumea spre bine prin talentele mele”

În timpul facultății, Elizabeth a fost subapreciată de colegi, profesori și prieteni, care îi ziceau într-un glas că nu este destul de talentată pentru a ieși pe scenă. Aceștia o îndemnau să lucreze mai mult asupra vocii, fiind considerată prea mică pentru a fi observată, chiar dacă avea mai mult de 20 de ani.

„Am trecut printr-un moment foarte greu – una din persoanele apropiate m-a descurajat extrem de mult, zicând că nu sunt gata pentru concursuri de așa fel. Aceasta cânta cu interpreți mai simpli în sens vocal. În aceeași perioadă, cel mai apropiat prieten, Artur Șubic, m-a îndrumat să completez chestionarele la toate concursurile, fără a asculta părerea cuiva, chiar și a lui”, zice tânăra.

La „Românii au talent”, Elizabeth Nizza, ca orice artist care iese pe scenă, indiferent de nivelul de pregătire, a avut mari emoții.

„Visul meu mereu a fost și rămâne să schimb lumea spre bine prin talentele mele: muzica și vocea. De mică, mi-am dorit să fiu pe scenă și să cuceresc lumea. Prin astfel de concursuri muzicale reușesc să înscriu numele meu în analele istoriei”, precizează Elizabeth.

Tânăra are un model în viață, îi place foarte mult personalitatea și caracterul lui Elon Musk. Principalul motiv pentru care este atrasă de identitatea acestuia este legat de faptul că el este o fire ambițioasă. Chiar dacă se întâmplă să cadă, se ridică și realizează unele lucruri pe care alții le consideră imposibile. Dragostea pentru muzică rămâne însă cel mai important lucru din viața artistei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *