Prima pagină » Local » A dus la reparat un laptop la firma TinTom, dar a avut parte de o surpriză neplăcută! „Clienta nu știa că are 2 sisteme de operare“

A dus la reparat un laptop la firma TinTom, dar a avut parte de o surpriză neplăcută! „Clienta nu știa că are 2 sisteme de operare“

20 sept. 2022, 02:00, 9 ,
Ana Maria TURCU, în Local

O ieșeancă susține că a fost țepuită de o firmă de reparații de gadgeturi. Aceasta și-a dus laptopul la un centru autorizat din zona Dacia. Angajații firmei TinTom i-au cerut acesteia suma de 600 de lei pentru a rezolva problema

Se pare că această firmă este recunoscută în orașul Iași ca fiind cu multe nereguli. Mulți ieșeni se plâng de serviciile lor, postând pe rețelele de socializare recenzii negative. TinTom, pe lângă centrul de reparații telefoane și computere, are și un site online unde vinde diverse accesorii.

mai multe gadgeturi

Centrul TinTom pe lângă reparații telefoane și computere, are și un site online unde vând diverse accesorii

Firma TinTom, acuzată că i-a făcut praf laptopul

un om care repara un calculator

Problema pentru care tânăra s-a prezentat a fost că îi apăreau câteva linii mici pe partea de jos a ecranului

Laura S., tânăra care s-a prezentat la firma TinTom, a dus un laptop la reparat pentru că „îi apăreau câteva linii mici pe partea de jos a ecranului”. Angajații i-au comunicat că situația se poate remedia și că, în scurt timp, îi vor înapoia laptopul. A doua zi, tânăra s-a dus să-și preia bunul și a avut o surpriză de zile mari.

„Când vin să iau laptopul și dau să-l deschid, mă trezesc că în loc de contul meu de Windows apare unul cu numele «Eli», îmi cer parola de la acest cont. Le spun că nu e contul meu și nu știu ce parolă să pun, dar ei insistă că doar la display au umblat și că nu știu nimic de contul respectiv”, spune Laura.

Într-un final, angajații firmei au explicat că este vorba de un hard disk de 1TB pe care aceasta îl avea de mai mult timp, precizând că vor rezolva problema.

„Aștept până șterg ei tot de pe acel hard disk, verific laptopul, totul pare ok. În aceeași seară, închid laptopul cu «Shut Down» și mă culc. Dimineața următoare, nu mai pornește deloc și tot ce-mi apare pe ecranul negru e «No bootable device found». Mă duc din nou la service și îmi las laptopul la ei până își dau seama care e problema. Următoarea zi, când îi sun să întreb ce s-a întâmplat, îmi zic că probabil e o problemă ce ține de placa de bază și că va trebui înlocuită de tot, iar o placă de bază mă costă aproape cât un laptop nou”, adaugă tânăra.

De-a lungul timpului, centrul de reparații TinTom a avut parte de multe recenzii negative din partea ieșenilor. Multe persoane sunt nemulțumite de serviciile acestora și de comportamentul angajaților. De asemenea, prețurile lor sunt foarte mari și nejustificate, spun clienții.

„Am dus un telefon să i se schimbe bateria și s-a stricat de tot, nu mai aveam ce face cu el”, a scris Ramona într-o recenzie pe Google.

„Nu recomand acest service. Am dus o stație de emisie-recepție cu o problemă și mi-au înapoiat-o, spunând că nu știu ce să-i facă… dar, de fapt, au stricat-o de tot”, a precizat Ionuț într-o recenzie postată pe rețelele de socializare.

poza reprezentativa pentru service laptop

Service de reparații telefoane și computere, centrul TinTom are și un site online unde vând diverse

Reprezentanții firmei dau vina pe clientă

poza cu un laptop și scule de reparat

TinTom repară orice tip de laptop, computer și telefoane

Reporterii BZI au încercat, în mod repetat, să ia legătura cu reprezentantul firmei TinTom, însă acesta nu a putut fi contactat.

În legătură cu pățania tinerei, un reprezentant al firmei a scris pe o pagină de socializare că vina ar fi fost a clientei.

„Clienta a adus pentru reparat laptopul ACER Nitro 5 n20c1 seria an515-44-r0xu cu display spart în urma unui șoc mecanic. Am înlocuit acest display cu unul nou cu aceleași specificații tehnice ca ale celui spart. Laptopul este dotat cu sistem de stocare dupl atât de tip hdd, cât și ssd. După înlocuirea display-ului, sistemul de operare a pornit de pe hdd, în loc să pornească de pe ssd, clienta neștiind că are 2 sisteme de operare Windows în paralel. În prezența clientei și cu acordul ei am formatat hdd-ul și clienta a testat laptopul ce a butat pe ssd, cu userul și parola ei. Noi nu am avut posibilitatea de a testa laptopul, neștiind ce user/parolă are clienta (doar am văzut ce afișează). Laptopul a fost ridicat funcțional de către clientă din service, având posibilitatea să îl testeze de față cu noi. A fost folosit de către aceasta în seara respectivă, însă nu a pornit a doua zi. Am explicat clientei că defectul nu ar fi putut surveni în urma unei manopere defectuoase efectuate de noi, caz în care nu ar fi pornit deloc la ridicarea din service”, a scris reprezentantul firmei TinTom.

După mai multe discuții cu reprezentanții centrului de reparații, tânăra și-a primit înapoi suma de 600 de lei, însă vrea să depună plângere la Protecția Consumatorului pentru ceea ce i s-a întâmplat.

Comentarii
  • O proasta cu un căcat de laptop. Du-te și te roagă pentru unul nou.

  • Anonim….ma lasi, m-am lamurit si eu cu ei.Merg sa calibrez o antena noua pentru o statie auto , vine ala pune un reflectometru , mecanic , apasa de 2,3 ori pe butoanele statiei si gata , calibrata. Plec la drum , auzeam nu auzem , gajaituri , si alte fenomene din astea,pe care nu le aveam ,fiindca inainte era o alta antena ,calibrata ca lumea si din fericire era in portbagaj.Antena calibrata de ei era noua,si o cumparasem ca era mai scurta,dar de nevoie pun cea veche din nou,plec mai departe,imi rezolv problemele ,iar la intoarcere opresc la alt centru de calibrari , spun omului ce si cum,pun antena si incepe sa-si faca treaba.
    Dupa prima masuratoare,se scurteaza spicul,se face masuratoare din nou,1.2, o valoare destul de pertinenta,ei ce valoare a avut la calibrarea lor?!
    Aproape 2,ceea ce este foarte ,foarte mult , insa conform masuratorii lor era ok.
    Sa nu spun cum au facut masuratoarea,total gresita, dar asta e alta treaba….ei vor sa faca de toate ,dar din pacate le iese cam prost.Axativa pe ceea ce stiti sa faceti bine si foarte bine si mergeti asa inainte,dezvolti serviciile,dar,dupa ce inveti cu adevarat cum se face,nu dupa cateva tutoriale pe ici-colo.
    Diverse am cumparat si eu de la ei,fiind din zona,insa nu am avut neplaceri sau probleme,asta pana la calibrarea antenei.

  • AltserviceIT

    1. Cel putin in acest caz service ul IT are dreptate. Si la noi daca il aducea urmam aceeasi procedura si aveam acelasi rezultat. Vina service ului este restituirea banilor. Clienta a venit pentru schimb display si asta a primit/platit. Restul problemelor aparute (fara a avea legatura cu manopera initiala) trebuiau rezolvate ca problema separata si abia acolo sa restituie o eventuala manopera daca se impunea.
    2. Cu privire la preturile practicate de aceasta firma – intradevar sunt exagerate. Le sugerez sa lucreze pe conserve, cartofi, sau mai stiu eu ce alimente! Sa nu uitam ca discutam de domeniul IT, unde salariile sunt printre cele mai mari din tara, taxele la stat pe masura (nu – service urile IT nu se incadreaza la scutirea de impozit), etc

  • Acu’ v-ati gasit un musteriu nou? Daca fatuca nu stie ce are in casa, cine este vinovat? Daca avea software de urmarire pus de sot? Fraieri au fost ca i-au dat inapoi manopera. Iar chestia cu toate comentariile negative…pe bune? Voi ati vazut ce tepe trag cei din Bucsinescu?

  • Genghis Khan

    E bataie de joc acolo domle’.Te duci pentru o chestie simpla si iti iau un puhoi de bani pentru 2 click-uri.Da e normal asa ceva ?! Iti fura gb de ssd si iti baga conturi noi parolate in windows…pfff,poi eu ii dadea pe mana la politia feisbuc.Aveti grija cu ei ca sunt periculosi…mai ales acolo in capat dacia….

  • NIchita stanescu

    “ Am fost și eu odată la ei sa îmi schimbe un cauciuc ca scapă aer, totul Ok pana seara. A2a zi realizez cu stupoare ca mașina nu mai pornește … ei ce au făcut ? Mi-au furat joja dom-le și pe acolo trage aer când încerc sa o pornesc( asa am citit pe Facebook ca se întâmpla dacă nu ai joja la creier) . Nesimtitii!!!
    Am sa ma duc cu declarație la poliție ca nu mi-au dat garanție pe frigider!!!

  • Am fost și eu odată la ei sa îmi schimbe un cauciuc ca scapă aer, totul Ok pana seara. A2a zi realizez cu stupoare ca mașina nu mai pornește … ei ce au făcut ? Mi-au furat joja dom-le și pe acolo trage aer când încerc sa o pornesc . Nesimtitii!!!

  • Un client multumit

    Am fost si eu de cateva ori acolo si sunt ok oamenii.O data chiar mi-au dat sa mananc asteptand sa se repare produsul.Au fost oleaca bulangii ca eu comandasem shaworma si mi-au adus burger….ca cica e tot un fel de shaworma da’ pe orizontala etc etc.Ce-i drept m-a tinut pana seara dar dimineata mi-a fost iar foame.Cred ca mi-au luat din carne sau ceva n-au facut calumea.Dar macar merge ok sabia laser cu microunde.

  • Evident ca este o firma pe încasare…ceea ce nu se repara este vina clientului! 👎

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *