Prima pagină » Eveniment-Social » A doua zi de înscrieri la admiterea USV Iași. O tânără vegană vrea să studieze Medicină veterinară, fiind o iubitoare de animale

A doua zi de înscrieri la admiterea USV Iași. O tânără vegană vrea să studieze Medicină veterinară, fiind o iubitoare de animale

10 iul. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Luni, 8 iulie 2024, au început înscrierile candidaților pentru admiterea din sesiunea iulie 2024, la Universitatea de Științele Vieții (USV) Iași. În această perioadă, majoritatea celor care se înscriu nu au susținut examenul de Bacalaureat în anul 2023. Proaspeții absolvenți vor fi prezenți în număr mare după ce vor apărea rezultatele finale, după contestații, în data de 12 iulie 2024.

A doua zi de înscrieri la admiterea USV Iași

În data de 8 iulie 2024, au început înscrierile la USV Iași, pentru admiterea din sesiunea iulie 2024, la domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie și management în agricultură și dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii, Biologie și Medicină Veterinară.

Ana-Maria Cremene are 21 de ani și a fost prima persoană care s-a înscris, în data de 9 iulie 2024, la Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Științele Vieții Iași. Tânăra a devenit vegană în urmă cu șase ani, deoarece este o iubitoare de animale, motivul principal pentru care a și ales să se înscrie la această facultate.

„Am dat examenul de Bacalaureat în urmă cu patru ani și am decis să mă înscriu la Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul USV Iași. Eu sunt vegană de șase ani și simt că trebuie să încerc să studiez în acest domeniu pentru că sunt o iubitoare de animale, motiv pentru care am și devenit vegană. Sunt din Huși și stau de opt luni în Iași, m-am mutat aici pentru a-mi putea continua studiile”, declară Ana-Maria Cremene.

Carmen Nani are 18 ani, iar marți, 9 iulie 2024, s-a prezentat în cadrul Facultății de Agricultură pentru a afla detalii despre admitere. După soluționarea contestațiilor de la examenul de Bacalaureat se va înscrie la USV Iași.

„Astăzi, am venit să aflu niște detalii despre înscrierea la Facultatea de Agricultură, iar după ce vor apărea rezultatele finale de la examenul de Bacalaureat, voi veni să mă înscriu aici. Am ales acest domeniu pentru că și tatăl meu lucrează în acest domeniu și am crescut în acest mediu. Vreau să și lucrez, dar să-mi continui și studiile, eu am terminat Liceul Pedagogic și vreau să fiu învățătoare. După ce voi termina studiile de licență, cred că o să renunț la învățământ și voi merge spre agricultură”, spune Carmen Nani.

USV Iași oferă condiții foarte bune viitorilor studenți

O studentă în anul al II-lea la Facultatea de Horticultură, specializarea peisagistică, a decis să se transfere la Facultatea de Agricultură, specializarea biologie, fiind mult mai atrasă de materiile științifice.

„Am studiat doi ani de zile la Facultatea de Horticultură, specializarea peisagistică, și acum mă transfer la Facultatea de Agricultură, specializarea biologie. Am decis să fac această schimbare pentru că la peisagistică am avut niște materii foarte științifice care mi-au plăcut și mi-am dat seama că m-aș plia mai bine pe acest domeniu. După ce termin studiile, aș dori să rămân în facultate, cadru didactic sau să merg pe partea de cercetare”, spune o studentă.

Numărul total de locuri aprobate de Ministerul Educației pentru absolvenții de liceu este de 1.114, dintre care 818 sunt cu finanțare de la buget, iar 296 sunt cu taxă, înregistrându-se o creștere cu 50 de locuri la buget față de anul trecut. Trebuie menționat că înscrierea poate fi realizată atât online, la adresa http://admitere.uaiasi.ro/, cât și la sediul facultăților.

Admiterea candidaților la USV Iași se face pe baza notelor obținute la probele de Bacalaureat (nota de la proba scrisă de Limba și literatura română – 50 la sută, nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului – 50 la sută). În aceeași perioadă, 8-19 iulie 2024, se va desfășura înscrierea pentru Învățământul la Distanță (ID), la domeniile Agronomie, Inginerie și Management în Agricultură și Dezvoltare Rurală, Horticultură și Zootehnie.

Universitatea de Științele Vieții oferă condiții foarte bune pentru pregătirea teoretică și practică, săli de curs, amfiteatre modernizate, campus studențesc în cea mai frumoasă zonă a Iașului, cu peste 1.600 de locuri de cazare și multe altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *