Prima pagină » Local » A dat pe gât 3 shoturi de pălincă și s-a urcat la volan! Administratorul unui bar din Iași a dat ochii cu judecătorii pentru conducere sub influența alcoolului

A dat pe gât 3 shoturi de pălincă și s-a urcat la volan! Administratorul unui bar din Iași a dat ochii cu judecătorii pentru conducere sub influența alcoolului

24 aug. 2022, 02:00,
Violina GORCINSCHI în Local

Constantin Cîșlariu a ajuns în fața instanței ieșene pentru conducere sub influența alcoolului. Administratorul unui bar din Iași a băut 3 shoturi de pălincă și a condus amețit. Polițiștii au pus ochii pe el și, în urma testării, au descoperit că nu avea ce să caute la volan în starea în care se afla

După ce a dat 3 shoturi de pălincă și a condus băut, administratorul unui bar din municipiul Iași a primit „nota de plată” pentru faptele comise. Din fericire pentru el, Constantin Cîșlariu a primit 1 an și 3 luni de închisoare, însă magistrații Judecătoriei Iași au decis amânarea aplicării pedepsei în ceea ce îl privește. Decizia nu este una definitivă, fiind susceptibilă de apel.

 o masina Skoda Fabia

Șoferul a zgâriat cu autoturismul altă mașină, ceea ce i-a alarmat pe polițiști

A fost prins de polițiști conducând după ce a băut 3 shoturi de pălincă

 un politist care testeaza un sofer

Oamenii legii l-au testat pe individ, reieșind că avea 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat

În primăvara anului trecut, în timpul serii, Constantin Cîșlariu a mers la barul pe care îl administra pentru a încasa banii din ziua aceea de la vânzătoare. Ajuns acolo, a fost invitat de un prieten la el acasă pentru a consuma băuturi alcoolice. Când s-a întors la bar, cu 3 pahare de pălincă „la bord”, a luat-o pe vânzătoare și pe prietenul său pentru a-i duce acasă. Deplasându-se cu autoturismul, acesta a fost oprit de polițiștii care l-au testat cu etilotestul.

„Cei trei s-au urcat în autoturismul inculpatului, acesta conducând 5 m, apoi a virat la dreapta şi a ieşit pe strada Petre Şchiopu, iar în momentul în care a efectuat virajul la dreapta a atins foarte puţin spoilerul unui autoturism, aspect sesizat de un echipaj de poliţie din apropiere. Inculpatul a înaintat 5 m, a virat stânga pe altă stradă, unde a parcat, fiind oprit de un echipaj de poliţie care l-a supus testării alcoolscopice, rezultând o concentraţie alcoolică de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat”, spune instanța.

Bărbatul a fost dat de gol în fața polițiștilor în momentul în care a zgâriat alt autoturism, incident ce le-a trezit suspiciuni în legătură cu starea în care se afla șoferul.

 bordul unei masini

Ieșeanul a recunoscut polițiștilor că a condus băut

Constantin Cîșlariu a scăpat de închisoare

un judecator care bate cu ciocanul

Judecătorii au dispus față de Constantin Cîșlariu amânarea aplicării pedepsei de 1 an și 3 luni de închisoare

Ulterior, ieșeanul a fost dus de polițiști la spital pentru prelevarea de probe de sânge. În urma testelor efectuate, a rezultat că Constantin Cîșlariu avea 1,53 la mie alcool pur în sânge.

Bărbatul le-a recunoscut oamenilor legii că băuse, același lucru relatându-le și procurorilor în timpul desfășurării anchetei. Analizând profilul ieșeanului, judecătorii au ajuns la concluzia că fapta comisă de acesta este un caz izolat, fiind convinși că un nou conflict cu legea este puțin probabil a se repeta.

„Nu este cunoscut cu antecedente penale, se află la primul conflict cu legea penală, este o persoană adultă, în vârstă de 55 de ani, este căsătorit, are studii medii, rezervist subofițer şi lucrează ca administrator la o întreprindere individuală. Este o persoană integrată în societate, având o sursă de venit stabilă, obţinută prin propriile forţe, oferă locuri de muncă, este o persoană apreciată și respectată în comunitate și la locul de muncă, astfel cum reiese din caracterizările depuse la dosar, elemente de natură a atenua gravitatea împrejurării comiterii faptei”, argumentează judecătorii.

Magistrații i-au aplicat lui Constantin Cîșlariu 1 an și 3 luni de închisoare, pedeapsă pentru care au dispus amânarea. Astfel, ieșeanul a scăpat de pușcărie și a fost atenționat să evite comiterea unor noi fapte pe viitor. Acesta și-a regretat fapta de a șofa după ce a băut 3 shoturi de pălincă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *