Prima pagină » Local » A dat lovitura în afaceri după ce a vândut baloane pe plajă! Alexandru Buhuși din Iași a încasat dintr-un foc 10 mii de euro pentru o singură petrecere

A dat lovitura în afaceri după ce a vândut baloane pe plajă! Alexandru Buhuși din Iași a încasat dintr-un foc 10 mii de euro pentru o singură petrecere

13 apr. 2022, 02:00,
Elena APOSTOL, în Local

Alexandru Buhuși a dat lovitura în afaceri, la Iași. Vinde baloane cu heliu de peste 20 de ani. Tânărul a vândut pentru prima dată baloane pe plajă, în timpul verii, când avea doar 15 ani. De atunci, lucrează cu drag la prima afacere din acest domeniu din Iași

Tânărul Alexandru Buhuși, în vârstă de 35 de ani, deține prima afacere cu baloane din Iași. Micul antreprenor a vândut primele baloane cu heliu în urmă cu 20 de ani, pe o plajă de pe litoral, iar de atunci cererea a crescut, iar afacerea s-a dezvoltat. Alexandru face și arcade din baloane pentru petreceri private, pentru marcarea unor evenimente speciale sau deschiderea unor magazine. Cea mai mică arcadă făcută de acest tânăr este formată din cel puțin 300 de baloane, dar numărul acestora crește în funcție de dimensiunea cadrului folosit. De 20 de ani, Alexandru vinde ieșenilor baloane cu heliu și arcade pe care le realizează pentru diferite petreceri private.

”Când aveam 15 ani am început prin a munci pe timpul verii ca vânzător de baloane cu heliu pe litoral și ulterior mi-am deschis propria firmă ”Baloane Iași”. Am început prin vânzarea baloanelor cu heliu, iar la cerere am început să fac și arcade pentru diferite evenimente private. Una dintre cele mai scumpe comenzi primite a fost la un eveniment într-un oraș din țară și a costat 10.000 de euro. A fost o comandă amplă formată din arcadă, baloane cu heliu și multe alte decorațiuni din baloane. Dar voi ține minte că una dintre cele mai mari arcade a fost cea făcută la deschiderea unui mall în Iași și, de asemenea, o arcadă amplă este realizată anual la deschiderea amfiteatrului de vară de la Palas Mall, care este formată din peste 8.000 de baloane”, a povestit Alexandru Buhuși.

În edițiile anterioare ale cotidianului BZI au fost publicate detalii despre clovnul celebru care a jucat la păcănele banii obținuți din vânzarea baloanelor.

Tânărul care a dat lovitura în afaceri la Iași explică cum sunt realizate arcadele cu baloane

Alexandru Buhuși a închiriat un spațiu de 150 de metri, în Iași, unde realizează arcadele cu baloane. Acestea sunt făcute pe cadre speciale de diferite dimensiuni. Baloanele sunt așezate în funcție de preferințele clienților.

”Nu este o muncă grea să realizezi aceste lucruri, doar că este nevoie și de ajutor. Baloanele sunt umflate apoi legate în jurul arcadei și astfel este realizat modelul dorit de fiecare client. Investesc anual în această afacere pentru că din asta trăiesc. Sunt atent la detalii mereu și încerc să fiu în trend. Achiziționez tot felul de personaje din desene animate și tot ce este atractiv pentru a le folosi la petrecerile organizate pentru copii. De asemenea, facem diferite animale din baloane și mai realizăm o arcadă organică. Aceasta constă într-un balon imens, care la rândul său este umplut cu multe alte baloane de diferite dimensiuni. Arcadele sunt făcute pe cadre din metal flexibil, pe diferite mărimi pe care se așează baloanele astfel încât să realizăm o lucrare de neuitat”, adaugă Alexandru Buhuși.

Alexandru alocă și câteva ore pentru a realiza arcadele dorite de clienți. Spune că este mulțumit de ceea ce obține și de colaborările pe care le are cu clienții fideli.

”Pentru o arcadă mică formată din 300 sau 500 baloane sunt necesare 40 de minute, iar pentru una mai complexă este nevoie chiar și de două ore și mai multe persoane”, completează tânărul Alexandru Buhuși.

Într-o ediție anterioară a cotidianului BZI au fost publicate accesorii pentru petreceri.

Ce prețuri au baloanele pe care le vinde tânărul din Iași

Baloanele pe care le vinde tânărul costă între 6 lei și 600 de lei. Cel mai scump este balonul care este asemănător cu pinata.

”Balonul pe care îl numim noi jumbo sau pinata este folosit la petrecerile pentru copii. Când este spart, din balon cad multe alte baloane de diferite dimensiuni și culori. Acesta costă 600 de lei. La arcade, prețul este în funcție de dimensiuni, numărul de baloane folosite și dorințele clienților. În perioada aceasta fac baloane cu tematica sărbătorilor pascale. Cele mai multe cereri sunt pentru pinata, la petrecerile copiilor. Vara este cea mai aglomerată perioadă pentru că avem cele mai multe cereri. Colaborez cu 3 persoane care mă ajută când am mai multe comenzi. Dacă este weekend și am 2-3 petreceri, ne împărțim în echipe și fiecare se ocupă de o arcadă. Baloanele pe care le folosim sunt de cea mai bună calitate, achiziționate de la importatorii din România. Nu folosesc baloane din China. Chiar dacă sunt mai ieftine, rezistența acestora este mai slabă și ne îngreunează munca. Noi preferăm eficiența și clienții mulțumiți”, a încheiat Alexandru Buhuși.

Tânărul din Iași care a dat lovitura în afaceri mai spune că anul acesta este aglomerat, având deja cereri din partea clienților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *