Prima pagină » Local » A dat cu mașina peste un ieșean, după care a sperat că totul se va rezolva de la sine! Acum a venit „nota de plată” pentru șoferul implicat în accident
A dat cu mașina peste un ieșean, după care a sperat că totul se va rezolva de la sine! Acum a venit

A dat cu mașina peste un ieșean, după care a sperat că totul se va rezolva de la sine! Acum a venit „nota de plată” pentru șoferul implicat în accident

28 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un individ a dat cu mașina peste un ieșean, după care a plecat de la locul faptei fără acordul Poliției. În urma accidentului rutier cu victimă, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Constantin Ciornei la 2 ani și 4 luni de închisoare, cu suspendare

Un bărbat a dat cu mașina peste un ieșean, după care ar fi plecat de la locul impactului fără acordul Poliției. În urma accidentului rutier cu victimă, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Constantin Ciornei la 2 ani și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

„Instanța admite în parte acţiunea exercitată de partea civilă Ș.N. Obligă partea responsabilă civilmente Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance să îi plătească părţii civile suma de 10.000 de lei cu titlu de daune materiale, suma de 4.285 de lei, reprezentând diferenţa dintre salariu minim pe economie şi indemnizaţia netă aferentă concediilor medicale pentru perioada 15 septembrie 2016-12 martie 2017, precum și suma de 80.000 de euro, cu titlu de daune morale. Respinge celelalte pretenţii formulate de către partea civilă Ș.N., ca nefondate”, au afirmat judecătorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Acuzat că a dat cu mașina peste un ieșean, după care a plecat de acolo

Sentința nu e defintivă, aceasta putând fi contestată. Procesul ieșeanului Constantin Ciornei a început pe data de 31 iulie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată sub acuzațiile de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

„Pe data de 14 septembrie 2016, în jurul orei 19:40, inculpatul a condus autoturismul marca Opel Vectra pe drumul asfaltat din incinta fostei fabrici CFS din municipiul Iași, drum deschis circulaţiei publice, şi a acroşat cu partea stânga-faţă a autoturismului persoana vătămată. În urma accidentului rutier, persoana vătămată a suferit leziuni pentru care a necesitat 100-110 de zile de îngrijiri medicale. După producerea accidentului rutier, inculpatul a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea Poliţiei”, au subliniat oamenii legii.

Victima, dusă la spital de șoferul din Iași

Pe 14 septembrie 2016, în jurul orei 19:40, în timp ce se afla în incinta fostului Terom împreună cu mai mulţi colegi de serviciu, victima a mers în incinta fostei societăţi CFS, la un depozit de profile de aluminiu, pentru a descărca un TIR cu materiale, iar, în timp ce se afla în curtea CFS, în spatele clădirii, vrând să traverseze aleea din incinta firmei, șoferul, care conducea autoturismul marca Opel, a acroşat-o cu aripa stângă-faţă a autoturismului. În urma impactului, victima a fost lovită în genunchiul drept de partea frontală a autoturismului, după care s-a dezechilibrat, a căzut cu mâinile pe capotă, iar, în final, a fost proiectată pe sol.

„Ulterior accidentului rutier, la faţa locului nu a fost chemate organele de Poliţie (persoana vătămată fiind surdo-mută), inculpatul apelându-l telefonic pe fiul acestuia, iar, cu maşina acestuia din urmă, au dus persoana vătămată la spital, însă nu au internat persoana vătămată şi nici nu au prezentat datele de contact, pe motiv că unitatea medicală era aglomerată. Inculpatul și martorul au dus persoana vătămată înapoi la adresa ei de reşedinţă, iar, a doua zi, inculpatul a venit la persoana vătămată și, după ce a văzut că are dureri la nivelul genunchiului drept, a dus-o la Spitalul de Urgenţă „Sf. Spiridon”, din Iași, unde aceasta a fost internată”, au mai spus anchetatorii.

La audieri, Constantin Ciornei a recunoscut comiterea faptelor. Acum, rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare cu șoferul acuzat că a dat cu mașina peste un ieșean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`