Prima pagină » Local » A dat cu mașina peste o ieșeancă și s-a ales cu o pedeapsă. Șoferul a scăpat, totuși, de pușcărie (Exclusiv)
A dat cu mașina peste o ieșeancă și s-a ales cu o pedeapsă. Șoferul a scăpat, totuși, de pușcărie (Exclusiv)

A dat cu mașina peste o ieșeancă și s-a ales cu o pedeapsă. Șoferul a scăpat, totuși, de pușcărie (Exclusiv)

18 mart. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un șofer, acuzat că a dat cu mașina peste o ieșeancă, s-a ales cu o pedeapsă. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat, ieri, pe Gheorghe Sorin Neghină la 1 an de închisoare, dar cu suspendare, pentru vătămare corporală din culpă. În același timp, victima a obținut despăgubiri în valoare totală de peste 30.000 de euro

Un bărbat, acuzat că a dat cu mașina peste o ieșeancă, s-a ales cu o pedeapsă din partea judecătorilor. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat, ieri, pe Gheorghe Sorin Neghină la 1 an de închisoare cu suspendare, pentru vătămare corporală din culpă.

”Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va presta 100 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii. Pe baza evaluării iniţiale, consilierul de probaţiune va stabili ca munca neremunerată în folosul comunităţii să fie executată la instituţii aflate în administrarea Consiliului Local Horia, din județul Neamţ”, au afirmat judecătorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Gheorghe Sorin Neghină, acuzat că a dat cu mașina peste o ieșeancă

Pe lângă pedeapsa cu suspendarea executării și prestarea unei munci neremunerate, judecătorii ieșeni au admis în parte acțiunea formulată de victima din accidentul rutier produs de Gheorghe Sorin Neghină.

”Instanța admite în parte acţiunea formulată de către partea civilă Alexandra C. Obligă partea responsabilă civilmente SC Euroins România Asigurare-Reasigurare SA să îi plătească părţii civile Alexandra C. suma de 2.260 de lei, cu titlu de daune materiale. De asemenea, obligă partea responsabilă civilmente SC Euroins România Asigurare-Reasigurare SA să îi achite părţii civile suma de 30.000 de euro, cu titlu de daune morale”, au adăugat magistrații din cadrul Judecătoriei Iași.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Victima a ajuns la spital, în urma impactului

Procesul șoferului Gheorghe Sorin Neghină a început pe data de 12 aprilie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe bărbat sub acuzația de vătămare corporală din culpă. Conform anchetatorilor ieșeni, în urmă cu mai bine de un an, șoferul nemțean se deplasa la volanul unei mașini pe o șosea din județul Iași.

Oamenii legii au afirmat că, la un moment dat, acesta a dat cu vehiculul peste ieșeanca Alexandra C. În urma impactului, victima a fost preluată și transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgențe ”Sfântul Spiridon”, Iași. De asemenea, oamenii legii au demarat o anchetă și au ajuns la concluzia că cel vinovat de producerea impactului a fost șoferul. Astfel, acesta a fost dus la audieri.

La finalizarea cercetărilor, procurorii ieșeni au dispus trimiterea în fața instanței a lui Gheorghe Sorin Neghină. Acum, șoferul, acuzat că a dat cu mașina peste o ieșeancă, s-a ales cu o pedeapsă cu suspendarea executării, pentru vătămare corporală din culpă.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024