Prima pagină » Local » A curs cu alcool și distracție, dar și-au stricat dispoziția când au fost prinși băuți la volan de polițiști! Mai mulți ieșeni s-au „trezit” din beție cercetați pentru fapte penale

A curs cu alcool și distracție, dar și-au stricat dispoziția când au fost prinși băuți la volan de polițiști! Mai mulți ieșeni s-au „trezit” din beție cercetați pentru fapte penale

30 aug. 2022, 02:00,
Violina GORCINSCHI, în Local

Un real pericol pentru șoselele Iașului, mai mulți șoferi amețiți bine s-au „trezit” din beție cu dosare penale pe numele lor. Agenții Inspectoratului de Poliție Județean Iași au raportat mai multe fapte penale în regimul rutier. Printre acestea a fost prezentată bine-cunoscuta infracțiune de conducere sub influența alcoolului

Mai mulți ieșeni s-au „trezit” din beție după ce au fost luați prin surprindere de către polițiștii ieșeni, fiind băuți la volan. După ce s-au distrat și au consumat băuturi alcoolice, au decis să nu mai țină cont de siguranța celorlalți și au condus pe șoselele din Iași, însă voia bună le-a fost stricată de oamenii legii, consternați de lipsa de preocupare față de regulile de circulație.

un agent rutier cu o fiola in mana

Oamenii legii au găsit mai multe cazuri de conducere sub influența alcoolului

S-au „trezit” din beție cercetați de polițiști

 un barbat care bea la volan

Alcoolul le-a luat mințile indivizilor care au condus amețiți prin Iași

În ultimele zile, câțiva șoferi ieșeni inconștienți și-au stricat buna dispoziție din cauza deciziei de a urca băuți la volan care nu a venit fără consecințe grave pentru aceștia. Un individ a fost lua în vizor de polițiști, în comuna Lețcani, mirosind de la o poștă a alcool. Amețit bine, s-a trezit la realitate abia când sufla în etilotest, refuzând, ulterior, să meargă la spital pentru a i se prelua probe biologice.

„La data de 27 august 2022, în jurul orei 21:00, polițiștii Secției nr. VIII Poliție Urbană Lețcani au depistat în trafic, pe raza comunei Rediu, un bărbat de 62 de ani care conducea un auto, emanând halenă alcoolică. Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, iar cercetările sunt continuate”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Iași, Anca Vîjiac.

Tot în ziua respectivă, dar în comuna Mogoșești Siret, polițiștii au găsit un șofer de 50 de ani care ar fi fost de preferat să stea acasă, în loc să conducă. Punându-l să sufle în etilotest, oamenii legii au descoperit că avea 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acum, individul este cercetat pentru conducere sub influența alcoolului.

agenti de politie si mai multe masini oprite pe sosea

Agenții IPJ Iași au efectuat mai multe controale în trafic în ultimele zile

Un ieșean băut a intrat cu mașina într-o fântână arteziană

o mana care tine o mostra de sange

Șoferilor băuți li s-au luat probe biologice la spital

Chemați de urgență la fața locului, polițiștii de la Biroul Rutier Iași și-au pus mâinile în cap când au văzut dezastrul creat de un bărbat. Săptămâna trecută, circulând prin municipiul Iași, un individ a intrat cu autoturismul într-o fântână arteziană, făcând pagube și rănindu-se.

„Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în dimineața zilei de 24 august 2022, un bărbat de 49 de ani ar fi condus un autoturism pe raza municipiului Iași și ar fi intrat în coliziune cu o fântână arteziană, în urma impactului rezultând rănirea șoferului”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Bănuind că conducătorul auto nu era în toate mințile când se afla la volan, agenții rutieri l-au pus să sufle în fiolă, rezultând o alcoolemie de 0,82 mg/l. Ieșeanul a fost dus la spital pentru a se stabili cu exactitate nivelul de alcool din sânge. Acesta este cercetat pentru conducere sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă.

În urma controalelor, și alți ieșeni s-au „trezit” din beție cu dosar penal pe numele lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *