Prima pagină » Local » A crezut că poate conduce liniștit, dacă montează un număr de înmatriculare fals. Nu a fost așa!
A crezut că poate conduce liniștit, dacă montează un număr de înmatriculare fals. Nu a fost așa!

A crezut că poate conduce liniștit, dacă montează un număr de înmatriculare fals. Nu a fost așa!

12 sept. 2022, 02:00,
Dragos Savin, în Local

Un ieșean a fost prins la volan, deși nu avea dreptul de a conduce. Nu a fost singurul care a încălcat legea, pentru că un alt bărbat a montat un număr de înmatriculare fals

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au oprit pentru control, pe raza municipiului Iași, un autoturism condus de un bărbat de 51 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările sunt continuate.

A montat un număr de înmatriculare fals

Și polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în seara de 11 septembrie a.c., un bărbat de 37 ani ar fi condus, pe raza localității Lețcani, un autoturism ce ar fi avut număr fals de înmatriculare. Cercetările sunt continuate.

Fără permis, dar la volan

Chiar dacă nu avea permis, un ieșean s-a gândit să conducă pe drumurile publice. Polițiștii rutieri de la Târgu Frumos au oprit pentru control, pe raza comunei Bălțați, un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice în perioada 23.06-20.09.2022. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările sunt continuate.

A provocat un accident și s-a ales cu dosar penal

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în seara de 6 septembrie a.c., un bărbat de 67 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iași, și ar fi intrat în coliziune cu un altul, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.

În urma testării șoferului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *