Prima pagină » Local » A condus sub influența alcoolului și fără permis de conducere, dar a vrut o sentință mai blândă! Judecătorii au decis altceva în cazul lui Costel Ionuț Chircu

A condus sub influența alcoolului și fără permis de conducere, dar a vrut o sentință mai blândă! Judecătorii au decis altceva în cazul lui Costel Ionuț Chircu

10 feb. 2023, 02:00,
Georgiana CHELARU în Local

Curtea de Apel Iași a respins apelul făcut de Costel Ionuț Chircu, care a primit 3 ani și 6 luni de închisoare pentru că a condus sub influența alcoolului. Mai mult de atât, ultima oară a fost prins în flagrant, conducând fără permis.

Cu o valoare a alcoolemiei cu mult peste limita legală, Costel Chircu s-a urcat la volanul autoturismului său ca să-și viziteze familia. Acesta a condus atât pe raza comunei Ceplenița, cât și în afara acesteia

Costel Chircu a ajuns la închisoare pentru că a condus sub influența alcoolului

politia rutiera opreste masini in trafic

Costel Ionuț Chircu a fost prins în flagrant conducând sub influența alcoolului

Curtea de Apel a respins, ca nefondat, apelul formulat de Costel Ionuț Chircu, la data de 6 februarie 2023, după ce acesta a ajuns în spatele gratiilor pentru conducere sub influența alcoolului. Acesta a făcut apel după ce a fost condamnat de Judecătoria Hârlău la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru conducere sub influența alcoolului și fără permis de conducere.

„În baza art. 421, pct. 1, lit. b, Cod de procedură penală, respinge, ca nefondat, apelul formulat de inculpatul Costel Ionuț Chircu împotriva sentinţei penale pronunţate de Judecătoria Hârlău. În baza dispoziţiilor art. 275, alin. (2), Cod de procedură penală, obligă pe apelantul Costel Ionuț Chircu să plătească suma de 300 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

Deduce, în continuare, din durata pedepsei principale aplicate inculpatului, durata arestării preventive a acestuia de la 09.11.2022 la zi (06.02.2023)”, se arată în hotărârea Curții de Apel Iași. Menționăm că decizia este definitivă.

Costel Ionuț Chircu a fost prins în flagrant de polițiști la data de 14 septembrie 2022, la volanul unui vehicul Opel, aflându-se sub influența alcoolului. Acesta mai avea și permisul suspendat. Conform buletinului de analiză toxicologică, acesta avea o îmbibație alcoolică de 3,48 g la mie la prima probă și de 3,33 g‰ la a doua probă. Valorile sunt uriașe, având în vedere faptul că limita legală este de 0,80 g la mie.

S-a plimbat cu mașina prin comună, băut și fără permis de conducere

om in spatele gratiilor

Costel Ionuț Chircu a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare de Judecătoria Hârlău

Cu toate că deja băuse alcool, Costel Ionuț Chircu s-a aventurat pe străzi. Mai întâi a condus până la locuința fostei soții, în comuna Ceplenița, unde a ajuns la ora 14:30. A petrecut aproximativ jumătate de oră acolo, în compania socrului și a fiicei sale. La plecare, socrul său l-a întrebat dacă poate conduce. Sigur pe sine, Costel Chircu i-a spus acestuia că nu are nicio problemă să conducă în stare de ebrietate și fără permis de conducere. Era convins că nu va fi prins de polițiști, având acest curaj, poate, chiar din cauza băuturii. A plecat apoi în afara localității Ceplenița, la volanul aceluiași autoturism.

La ora 19:45, lucrătorii din cadrul Poliției Rutiere Iași l-au oprit pe Costel Chircu, în cadrul operațiunilor obișnuite de control. După ce l-au dus la spital pentru a i se preleva probe biologice din sânge, organele de poliție au constatat că șoferul avea și permisul de conducere anulat din anul 2020. Recent, un alt tânăr din Iași a urcat la volan fără permis.

Judecătoria Hârlău îl condamnase pe acesta la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru aceeași infracțiune. Întrucât, la momentul comiterii celei de-a doua infracțiuni, prima pedeapsă nu era considerată executată, instanța a făcut aplicarea dispozițiilor recidivei postcondamnatorii. Drept urmare, Judecătoria Hârlău l-a condamnat pe Costel Chircu la 3 ani și 6 luni de închisoare, de data asta cu executare în regim de detenție.

Costel Chircu a făcut apel, sperând ca sentința să îi fie redusă, a invocat faptul că pedepsele aplicate pentru cele două infracțiuni sunt mult prea aspre față de circumstanțele cauzei. Curtea de Apel i-a respins cererea și a menținut sentința inițială, de 3 ani și 6 luni de închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *