Prima pagină » Economic Local » A căzut afacerea CTP Iași SA cu închirierea stațiilor de transport public! Chiria cerută era de 11.340 de euro pe lună
A căzut afacerea CTP Iași SA cu închirierea stațiilor de transport public! Chiria cerută era de 11.340 de euro pe lună

A căzut afacerea CTP Iași SA cu închirierea stațiilor de transport public! Chiria cerută era de 11.340 de euro pe lună

17 oct. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Compania de Transport Public intenționa să închirieze stațiile de transport public din mai multe zone din oraș. La procedură nu s-au prezentat firme interesate de oferta companiei. Au fost scoase la licitație un număr de 46 de stații destinate transportului public

Compania de Transport Public (CTP) Iași a organizat pe data de 15.10.2020 o licitație pentru închirierea stațiilor de transport public din municipiu. Acestea urmau să fie folosite pentru activități de publicitate stradală. Însă, la procedură nu s-au prezentat ofertanți, urmând ca procedura să fie reluată în perioada următoare. Prețul de pornire a licitației a fost de 11.340 euro, pe lună. Contractul urma să se desfășoare pe o perioadă de 8 ani.

„Stațiile de călători vor fi în continuare utilizate de către CTP și de către publicul călător, conform destinației pentru care au fost înființate, iar locatarului i se va acorda doar dreptul de a gestiona și a administra exclusiv spațiul adăposturilor din stațiile de îmbarcare-debarcare, precum și obligația de a le igieniza”, se arată în caietul de sarcini.

Câștigătorul licitației era obligat să realizeze o serie de investiții

Conform caietului de sarcini, firma câștigătoare urma să amenajeze 40 de totemuri de tip cilindru. Nu în ultimul rând, stațiile de călători vor fi dotate cu ecrane digitale cu LED și 118 computere pentru managementul conținutului de afișaj. Investițiile ar fi depășit nivelul sumei de 1 milion de euro.

„La bordul a 140 de mijloace de transport din flota administrată de CTP Iași vor fi operaționale sisteme digitale de informare a călătorilor: 100 de sisteme existente și 40 de sisteme noi ce trebuie instalate de către locatar. Sistemul digital de informare călători va fi de tip sistem all-in-one cu cel puțin două monitoare LCD/mijloc de transport. Extinderea pe cele 40 de mijloace de transport este condiționată de integrarea într-unul singur și a celor 100 existente, gestionate printr-o platformă comună”, se mai arată în documentația procedurii.

În acest moment, stațiile sunt administrate de către Wink Network SRL. Contractul expiră în perioada următoare. În total, sunt vizate 46 de stații destinate călătorilor, regăsite în zona centrală, cartierul Alexandru Cel Bun, Tudor Vladimirescu, Casa Sindicatelor sau zona Gării.

CTP Iași SA cumpără autobuze second-hand cu 20.000 euro bucata

Recent, CTP a organizat altă licitație, pentru achiziția unui lot de 21 de autobuze second-hand. Valoarea estimată a contractului este de 1.942.500 lei, fără TVA, aproape 400.000 euro. La procedură a fost depusă o singură ofertă, din partea societății Bus & Coach Group SRL, din județul Ilfov, deținută de Mircea Lucian Roșca.

„În prezent, Compania de Transport Public Iași este în plin proces de înnoire al parcului de mijloace de transport: tramvaie, autobuze electrice și autobuze cu motoare cu ardere internă. Pentru aceasta, s-au desfășurat proceduri de achiziție la nivelul municipiului Iași, în urma cărora s-au încheiat contracte de achiziție. Termenele de livrare prevăzute în aceste contracte sunt destul de extinse (cuprinse între 1 an și 3 ani), ceea ce a generat situația în care CTP Iași nu reușește să acopere necesarul de mijloace de transport în exploatare conform planului de transport”, se arată în caietul de sarcini.

Autobuzele vor fi folosite și pe rutele unde s-au deschis șantiere pentru modernizarea liniilor de tramvai, cum ar fi cele din Tudor Vladimirescu și Aurel Vlaicu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *