Prima pagină » Titlurile zilei » A blocat circulația tramvaielor în Copou după ce și-a parcat BMW-ul. Tânărul șofer a plecat râzând: o amendă de câteva sute de lei drept pedeapsă

A blocat circulația tramvaielor în Copou după ce și-a parcat BMW-ul. Tânărul șofer a plecat râzând: o amendă de câteva sute de lei drept pedeapsă

09 iul. 2024, 02:00, 7 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Un șofer din Iași a oprit, timp de jumătate de oră, circulația tramvaielor din Copou după ce și-a parcat BMW-ul chiar lângă linie. Vatmanii nu au mai suportat și au pus imediat mâna pe telefon pentru a cere ajutorul polițiștilor

Circulația tramvaielor a fost oprită duminică seară, în Copou, din cauza unui tânăr care și-a lăsat BMW-ul lângă liniile de tramvai. Văzând că șoferul nu se întoarce la mașină, vatmanii au pus mâna pe telefon și au sunat la Poliția Locală. Oamenii legii l-au identificat pe tânăr și i-au aplicat o sancțiune pentru ce a făcut, însă reacția acestuia a fost surprinzătoare.

Șoferul a blocat tramvaiele din Copou

În seara zilei de 7 iulie 2024, un tânăr de 23 de ani, B.F., din satul Vânători, și-a pus toți vatmanii în cap după ce a blocat circulația tramvaielor la rondul din Copou. Acesta și-a parcat BMW-ul chiar lângă linia de tramvai și a plecat fără să se mai uite în urmă. Când au dat să înainteze, vatmanii și-au dat seama că nu au pe unde să treacă, iar în rond se adunase deja un șir de vagoane. Angajații de la CTP au cerut ajutorul polițiștilor locali care l-au identificat pe conducătorul auto și l-au sancționat cu 825 de lei. Tânărul a transmis polițiștilor că nu a văzut cum a parcat și nu a observat că a încurcat circulația.

„Conducătorul auto B.F., cu domiciliul în sat Vânători, a fost sancționat cu 5 puncte amendă – 825 de lei și 3 puncte de penalizare”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Iași.

De asemenea, în acest weekend, a mai fost o situație pe o străduță din Copou. O femeie de 30 de ani și-a parcat Mercedesul direct pe trecerea de pietoni, deși la câțiva metri ar fi avut spațiu să își lase mașina. Polițiștii care se aflau în patrulă au observat ce se întâmplă și i-au lăsat o surpriză.

„Conducătorul auto H.G., în vârstă de 30 de ani, din Iași, a fost sancționat cu 5 puncte amendă – 825 de lei și 3 puncte de penalizare”, au mai transmis reprezentanții Poliției Locale Iași.

Polițiștii ridică mașini zilnic

Polițiștii din Iași se confruntă cu zeci de cazuri zilnic, în ciuda faptului că șoferii sunt amendați. Din păcate, serviciul de ridicare a mașinilor din cadrul Servicii Publice lucrează doar de luni până vineri, până la ora 16:00. Astfel, în unele cazuri, traficul rămâne blocat din cauza că mașinile nu pot fi ridicate.

„Am observat, într-adevăr, această situație, iar ulterior am luat legătura cu colegii mei pentru a îmi oferi informații despre incidentul respectiv. După ce a fost legitimat de polițiști, conducătorul auto a precizat că nu și-a dat seama că încurcă circulația și nu a observat unde a parcat. Este regretabil să vedem astfel de cazuri, în special la șoferii tineri, în care reglementările rutiere sunt ignorate. Pe lângă sancțiunea aplicată de către polițiști, conducătorul auto va trebui ulterior să plătească și prejudiciul adus la CTP, iar în unele cazuri se poate ajunge la costuri uriașe. Prin acest prilej sper că șoferii vor fi atenți și vor respecta legea, ca să avem un trafic fluent în municipiul Iași”, a declarat Liviu Zanfirescu, directorul general Poliția Locală Iași.

Șoferul trebuie să plătească amenda și prejudiciul adus companiei după ce a blocat tramvaiele de la rondul din Copou.

Comentarii
  • Alt taran care se crede pilot doar pentru ca masina lui are o sigla bmw. Si da, e iesean! De la coada vacii, dar iesean.

  • Un alt benve, an alt kakat

  • Un tartan cu greieri in călcâie care a venit la oraș cu tigaia lui să se de-a mare bogătaș. Din păcate e plin orașul de astfel de specimene.

  • Nu inteleg cum baemwe-ul atrage prostii ca un magnet!

  • De când și până unde Zanfirescu a ajuns director general la CTP ? A plecat din funcția de politist local, director la CTP ? Ferească Dumnezeu!!!

  • Un participant la trafic

    Militia nu stie legea. De ce amenda si nu dosar penal? „Cu pedeapsa prevăzută la alin. (3) se sancţionează blocarea cu intenţie a drumului public, dacă se pune în pericol siguranţa circulaţiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic. „

  • Sunt multi ca el si ar trebui starpiti pentru ca se inmultesc pe zi ce trece, dar unii politisti nu stiu ce au de facut, din pacate.

    Ridicarea masinii de catre utilajul Primariei ( e in jur de 500 Lei ) amenda pecuniara pentru parcarea aiurea ( aproximativ la fel ) dar si in puncte amenda.

    Iar cand acumuleaza 15 pct amenda sa isi cumpere o bicicleta pentru a circula si a se aerisi la creier.

    • DIn pacate, platforma primariei lucreaza pana la ora 16, de luni pana vineri.
      AI o masina pe linia de tramvai dupa ora 16 sau un weekend? Ai gasit blocat locul de parcare pentru care platesti ditamai chiria lunara?
      Politia locala da din umeri, taie un proces verbal si te indruma sa iti cauti loc de parcare.
      Fain, nu? Doar de aia au ajuns sa fie inchiriate locurile de parcare cu 400 lei/luna.
      In 10 ani (400 leu*12 luni *10 ani) ar trebui trecut in proprietatea chiriasului, cu 10.000 de euro inti cumperi loc de parcare la un bloc de la dezvoltator.

  • dupa oug 84/2024 poti parca oricum doresti, indiferent daca ai permis sau nu 🙂

  • De ce sa plateasca prejudiciul provocat numai CTP? Sa plateasca prejudicul tuturor calatorilor care au intarziat din cauza lui. Sa vanda BMW-ul sa achite daune, si daca ii mai raman ceva banuti , sa-si cumpere bicicleta !!! Meltean si cocalar nesimtit !

  • Sa nu intre in depresie saracutul.

  • astia sunt taranii care imput Copoul. Toate gunoaiele si rasurile de la sate sau alte orase. rusine parintilor ca au crescut asemenea epave ratate

  • Gherțoiul cu FFO e o fofoloancă!

  • RADU Constantin!!!!
    IS79 RDU
    Cogeasca – Letcani

  • Cand esti prost de mic cand cresti mare doar te joci. Amenda e prea mica pentru a acoperi disconfortul creat tuturor calatorilor

  • Asa este, e Raducu din Cogeasca Letcani. Are un seria 5din 2003 cu numarul IS79RDU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`