Prima pagină » Local » A băgat mâna în buzunarul altcuiva și a fost condamnat la închisoare!

A băgat mâna în buzunarul altcuiva și a fost condamnat la închisoare!

26 sept. 2022, 02:00,
Andreea Timofte, în Local

Un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din Bârlad, Vaslui, a fost condamnat la un an de închisoare cu detenție, după ce a furat telefonul mobil al unui angajat dintr-un bar, dar și o sumă de bani. Se pare că individul ar mai fi avut fapte pentru care era urmărit penal

La nivelul județului Iași, cazurile de furt și spargerile s-au înmulți în ultima perioadă. Agenții din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au fost sesizați recent cu privire la furturile ce s-au petrecut tot mai des. Aceștia au făcut percheziții și rețineri. În plus, oamenii legii au identificat și indivizi care au încălcat legea, tâlhărind alte persoane.

Condamnat la închisoare pentru furt

Telefon in maini

Individul a furat telefonul mobil al unui angajat

Un individ din Bârlad a fost condamnat de judecătorii ieșeni la un an de închisoare cu executare, după ce a sustras un bun, mai exact un telefon mobil, ce nu îi aparținea.

„În ziua de 14.07.2017, în timp ce se afla la locul de muncă, o persoană i-a sustras telefonul mobil şi suma de 200 de lei.

În timpul programului de lucru, persoana vătămată şi-a lăsat lucrurile personale pe un raft, în depozitul cu materiale, unde nu au acces decât angajaţii societăţii, iar în jurul orei 18:15 a constatat că i-au fost sustrase telefonul mobil, marca Huawei, model P9 2017, şi suma de 200 de lei din portofel.

Imediat, persoana vătămată a vizionat imaginile surprinse de camerele de supraveghere video amplasate în depozit şi a observat un necunoscut care a intrat în depozit şi i-a sustras bunurile.

Acesta, fiind contactat de persoana vătămată pe reţeaua de socializare Facebook, a recunoscut că i-a sustras telefonul şi banii şi, ulterior, în cursul lunii iunie 2018, s-a prezentat la locul de muncă al vătămatului, unde a discutat cu acesta în vederea unei împăcării, şi i-a achitat suma de 300 de lei. Cu ocazia audierii, inculpatul a recunoscut comiterea faptei, declarând că, în data de 14.07.2017, a intrat în depozit, de unde a sustras un telefon mobil, însă a precizat că nu îşi aminteşte de o sumă bani. De asemenea, inculpatul a recunoscut că a fost contactat de persoana vătămată şi a discutat cu aceasta în vederea unei împăcări şi că i-a dat suma de 250 de lei, însă nu a avut posibilitatea să achite toată paguba.

Inculpatul a declarat că a vândut telefonul sustras unei persoane necunoscute, contra sumei de 350 de lei”, susțineau magistrații.

Acum, individul va fi privat de libertate, cel puțin pentru un an de zile.

„Pedeapsa de 1 an de închisoare se va executa în regim de detenţie, potrivit art. 60 C. pen. Instanţa va da eficienţă preved. art. 67 alin. (1) Cod penal, anume pedeapsa complementară a interzicerii exercitării unor drepturi, ce poate fi aplicată dacă pedeapsa principală stabilită este închisoarea sau amenda, iar instanţa constată că, faţă de natura şi gravitatea infracţiunii, împrejurările cauzei şi persoana infractorului, această pedeapsă este necesară”, menționau magistrații.

Tâlhăriile, la ordinea zilei în Iași

Bancnote in maini

Tâlhăriile, la ordinea zilei în Iași

Tot recent, un bărbat din Iași a fost condamnat definitiv pentru tâlhărie calificată după ce a fost acuzat că a vrut să ia, împreună cu băiatul său minor, mai multe bunuri dintr-un magazin. Fiind surprins la locul faptei, acesta ar fi agresat două persoane ca să poată scăpa din mâinile lor. Alin Cristian Mistreanu a fost, astfel, condamnat la 2 ani de închisoare.

Un alt caz de tâlhărie calificată a fost cercetat de polițiști la începutul acestui an. Un bărbat a fost suspectat că a pătruns în locuința unei bătrâne pe care a agresat-o ca să o convingă să îi dea banii puși deoparte, respectiv suma de 800 de lei.

 Astfel, cazurile de furt și tâlhărie continuă să fie frecvente la Iași, polițiștii întreprinzând acțiuni pentru prinderea vinovaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *