Prima pagină » International » A avut loc un nou schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina
A avut loc un nou schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina

A avut loc un nou schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina

06 mai 2022, 23:34,
în International

Vicepremierul Ucrainei Irina Vereșciuk anunță că vineri a avut loc un nou schimb de prizonieri cu Rusia, fiind eliberați 41 de ucraineni. Ea precizează că printre cei eliberați se află și un înalt prelat al Bisericii Ortodoxe ucrainene.

Potrivit oficialului ucrainean, este vorba despre 28 de soldați și 13 civili care au fost eliberați din captivitatea forțelor ruse.

Printre cei eliberați se numără și un înalt prelat al Bisericii Ortodoxe ucrainene, a precizat Vereșciuk într-un mesaj pe Telegram.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, pe 24 februarie, au avut loc mai multe schimburi de prizonieri între Kiev şi Moscova, cel mai recent pe 30 aprilie, când au fost eliberaţi 14 ucraineni, între care o femeie însărcinată.

Schimburi de prizonieri s-au desfășurat și în luna martie

Vicepremierul Ucrainei, Irina Vereșciuk, a anunțat în luna martie, pe Facebook, că rușii și ucrainenii au făcut schimb de prizonieri.

„În schimbul a zece ocupanţi capturaţi, noi am recuperat zece militari de-ai noştri”, a scris ea, afirmând că acesta a fost „primul schimb veritabil de prizonieri de război” cu Rusia, de la începutul ofensivei sale în Ucraina.

De asemenea, 11 militari civili ruși, care au fost salvați de pe o navă care se scufundase în Marea Neagră, în apropiere de Odesa, au fost trimiși în Rusia, contra reîntoarcerii în Ucraina a 19 marinari civili capturați de ruși.

Primarul orașului Melitopol, eliberat la schimb pentru prizonieri ruși

Cu două zile înainte de schimbul din martie, Tatiana Moskalkova, delegata pentru drepturile omului la Kremlin, a evocat un schimb în Ucraina a nouă prizonieri ruşi contra lui Ivan Fedorov, primarul oraşului Melitopol, oraş din sud-estul Ucrainei cucerit de ruşi.

Vereşciuk a confirmat schimbul care l-a vizat pe primarul oraşului Melitopol, însă ea a adăugat atunci că nu a mai existat un alt schimb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *