Prima pagină » Local » A apărut un nou tip de organ: „milițianul de Iași”. Acești Dumnezei cu epoleți fac de râs Poliția Română. Orice pentru faimă și pentru bunăstarea șefilor! – FOTO

A apărut un nou tip de organ: „milițianul de Iași”. Acești Dumnezei cu epoleți fac de râs Poliția Română. Orice pentru faimă și pentru bunăstarea șefilor! – FOTO

31 oct. 2023, 02:00,
Lucian SAVA, în Local

O parte dintre polițiștii rutieri din Iași sunt adevărați „milițieni”. Apelează la orice pentru a fi alintați pe creștet de șefi și pentru a le face acestora jocurile pentru a rămâne cât mai mult pe funcțiile de conducere

Din varii motive, o parte dintre polițiștii din Iași s-au transformat în „milițieni” veritabili. Goana după aplicat sancțiuni îi determină pe unii „milițieni” să recurgă la gesturi de-a dreptul disperate, probabil pentru a-și trece, într-un CV imaginar, performanța. În weekend, în zona Bucium, Adelin Mihalache, un personaj ce s-a perindat prin mai multe Inspectorate de Poliție, a reușit să se camufleze în boschete pentru a depista șoferii care circulă cu vitează. Mihalache a stat cu pistolul radar printre crengi, probabil pentru a se lăuda, la încheierea programului, cu numărul de sancțiuni pe care le-a aplicat. Să dai bine în fața șefilor este important, mai ales într-un sistem în care „la putere” este imaginea.

De fapt, imaginea Poliției Române este știrbită de unii dintre „milițieni”. Nu spune nimeni că șoferii care încalcă legea nu trebuie sancționați, însă poate ar trebui pus accent mai mult pe prevenire. Poliția Rutieră, din păcate, a ajuns să fie reprezentată de personaje care se cred Dumnezei atunci când sunt în uniformă. Limbajul pe care unii polițiștii îl folosesc este unul de-a dreptul incredibil și parcă tot ce vor să demonstreze este faptul că „Miliția” nu a dispărut, ci este într-o continuă transformare.

„Milițianul de Iași”, o nouă generație

Funcțiile pe care unii polițiști ajung să le ocupe, pe drept sau nu, sunt extrem de importante pentru ei și se țin cu dinții de acestea. Să nu uităm despre războaiele pe care chiar polițiștii le-au dus între ei, culmea, tot la Poliția Rutieră. Mihai Șoric, șeful Serviciului Rutier Iași, a ajuns să fie cheia din dosarul „Pizza” după ce s-a dovedit că finul său a colaborat cu procurorii pentru ca mai mulți agenți să fie puși sub acuzare: luare de mită. Șeful Biroului Rutier Iași, Adrian Ciopraga, ocupă această funcție de doi ani și se pare că periodic își trimite subalternii în diferite zone ale orașului pentru a da sancțiuni.

Trebuie ca statistica să iasă mai bine decât anul trecut, adică numărul de sancțiuni, de permise ridicate sau de certificare de înmatriculare reținute să fie mai mare. O statistică bună îi asigură lui Ciopraga un fotoliu cald la Poliția Municipiului Iași, un salariu uriaș, plătit din banii contribuabililor, precum și statutul de șef. Este cunoscut faptul că o parte dintre polițiștii rutieri „vânează” trofee cu care se laudă pe grupuri interne de WhatsApp, Telegram, Signal etc. Oameni de afaceri, oameni politici sau influenceri sunt vizați pentru ca unii „milițieni” să iasă în evidență. Nu trebuie uitat faptul că acești milițieni sunt plătiți din banii pe care cetățenii îi dau pe taxe, impozite etc.

Mai mult decât atât, șefii din cadrul Poliției Române sunt susținuți politic, deci trăiască PNL și PSD! Probabil că „milițianul de Iași” nu va dispărea prea curând.

Comentarii
  • muschi are , creierul ii lipseste . parcat pe contrasens in statia de autobuz? ar trebui sa ramana fara permis curcanu.

  • Daca ar sta la intersectia Bulevadul Poitiers cu Soseaua Bucium, ar pleca in fiecare zi cu un sac plin de permise si nu cred ca le-ar ajunge o carte de procese verbale.
    Sunt foarte multi care vor sa faca stanga pe soseau Bucium spre Bularga si trec pe rosu la semafor pe banda 1 si se baga in fata,
    la fel si cei care vin de pe bucium, au verde pentru inainte si rosu pentru stanga, iar ei vin de pe banda 1 si se baga in fata pe banda 2 care e pentru viraj stanga.

    La fel este si pe Calea Chisinaului in zona Egros, unde sunt foarte multi care merg pe banda 1 si dupa semafor se baga in fata celor care asteapta sa se faca verde la semafor pentru virajul la stanga.

    Exemplele ar putea continua cu cei care depasesc coloanele

  • Bine le face, au 2 benzi la urcare si le taie de zici ca is pe circuit, tampiti (retardati mintal).

    @Ion Sofer are dreptate, stam cate 15-30min in + din cauza astora care depasesc coloana, ca cine is ei? Handicapati.

  • militieni cu creierul in pantaloni………………..se cred cu scula mare………..

  • PROBLEMA E CA ” MILITIANUL DE IASI ” NU ESTE DE FAPT ” DE IASI ” … ESTE VENETIC … ADICA ” DE NEAMT „, ” DE BOTOSANI ” ETC ….

  • Doamna Daniela

    Doamna Daniela, mergeți Draga la munca și nu mai purtați grija acestui tânăr, și fiți atenta sa conduceti cu mare mare atenție, ca nu se știe, vorba aia, cine știe de unde apare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *