Prima pagină » Economic Local » A apărut o nouă țeapă în mediul online! Sute de ieșeni au primit acest mesaj în ultimele săptămâni. Iată ce se întâmplă: „Totul este extrem de dubios”
A apărut o nouă țeapă în mediul online! Sute de ieșeni au primit acest mesaj în ultimele săptămâni. Iată ce se întâmplă: „Totul este extrem de dubios”

A apărut o nouă țeapă în mediul online! Sute de ieșeni au primit acest mesaj în ultimele săptămâni. Iată ce se întâmplă: „Totul este extrem de dubios”

30 iul. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Economic Local

O nouă țeapă circulă prin Iași, iar oamenii care au primit acest mesaj nu trebuie să acceseze sub nicio formă linkul din conținut. Această metodă de înșelătorie vă poate lăsa fără bani în contul bancar

De câteva săptămâni, sute de ieșeni au primit un mesaj cum că ar avea de ridicat un colet de la poștă și trebuie să acceseze un link. Astfel, acesta te duce pe o pagină falsă, care încearcă să imite site-ul Poștei Române. Acolo ți se cer informații de pe cardul bancar, pentru a primi pachetul.

O nouă țeapă, ascunsă într-un mesaj

Unii oameni care nu știu să folosească prea bine dispozitivele inteligente cad ușor în plasă și riscă să aibă pierderi financiare importante. Totuși, uneori există și coincidențe, când unii oameni chiar așteaptă un colet și au impresia că trebuie să urmeze pașii pentru a îl primi. Această înșelătorie este foarte simplă, însă poți pierde toți banii din cont. Metoda este cunoscută drept „coletul”, iar în ultima vreme a vizat oamenii din Iași.

„Culmea era faptul că trebuia să îmi ajungă un colet, însă nu știam dacă e prin Poșta Română. Deodată, într-o dimineață, văd un mesaj că am un colet de primit și trebuie să accesez un link. Fiind entuziasmat că în sfârșit vine comanda, nu am mai stat pe gânduri și am apăsat. Totul este extrem de dubios, am ajuns pe un site cum că ar fi de la Poșta Română și trebuie să dau niște date ca să îmi livreze coletul. Atunci mi-am dat seama că este o țeapă. După m-am uitat și la numărul de telefon de pe care am primit mesajul și era unul din altă țară. Sunt anumite lucruri care nu se leagă. Oricum nu înțeleg de unde au acces la baza de date pentru numere sau poate le aleg la întâmplare”, povestește Sebastian, un tânăr din Iași.

Compania a fost sesizată

Poșta Română cunoaște această situație și recomandă oamenilor să fie extrem de vigilenți. Angajații nu au nevoie de date personale ale clienților pentru a fi livrat un colet. De asemenea, oamenii trebuie să verifice numerele oficiale ale Poștei Române și adresele de e-mail, pentru a nu fi păcăliți.

„Da, la nivelul instituției noastre știm despre aceste înșelătorii, însă oamenii trebuie să fie atenți la mesajele pe care le primesc. Poșta Română nu îți va cere niciodată date personale, precum informații de pe cardul bancar. Chiar mi-au trimis prieteni astfel de mesaje și mă întrebau dacă avem vreo campanie, nu este nimic real, oamenii să se uite la numărul de telefon și la adresele de email care apar”, a precizat Radu Ursanu, directorul Sucursalei Regionale de Poștă Iași.

O nouă țeapă circulă prin Iași, în ultimele săptămâni, iar sute de oameni au primit acest mesaj ciudat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`