Prima pagină » Actualitate » A apărut Langoș Dubai! Cât costă turta cu ciocolată și fistic
A apărut Langoș Dubai! Cât costă turta cu ciocolată și fistic

A apărut Langoș Dubai! Cât costă turta cu ciocolată și fistic

24 oct. 2024, 11:24,
în Actualitate

Trendul creat de ciocolata Dubai pare a-I fi prins serios pe români. Acum a apărut Langoș Dubai. Cofetarii și patiserii din România se întrec acum în idei care de care mai ingenioase și care să conțină faimoasa ciocolată Dubai. Când au văzut produl, românii deja s-au interest cât costă langoșul cu ciocolată și fistic

A apărut Langoș Dubai!

Langoș Dubai este plin de ciocolată și fistic și a apărut chiar la un stand de produse tradiționale românești. Prețul unui langoș este de 20 de lei.

Langoșii sunt foarte apreciați de mulți români, fiind o delicatesă adorată atât în varianta dulce, cât și în cea sărată. Chiar și într-o versiune potrivită pentru post, acești langoși sunt ușor de preparat și cu siguranță vor satisface toate gusturile din familie, provocând dorința de a mai cere o porție.

Pentru prepararea langoș Dubai este nevoie de făină, sare,zahăr, ulei, drojdie și apă. Pentru umplutră vom folosi ciocolată și fistic. Aluatul are 175 de grame, iar umplutura 60 de grame. Acesta costa 20 de lei la un stand cu produse tradiționale românești.

„Am văzut că românii sunt înnebuniți cu această ciocolată Dubai și am zis că putem adapta rețeta noastră de langoș pentru a folosi și ciocolată cu fistic. Cererea este destul de mare și oamenii s-au arătat foarte interesați să guste preparatul nostru. Încercăm să ne adaptăm cerințelor pieții și să facem față cerințelor clienților noștri. Așa am ajuns să vindem Lanogș Dubai“, a spus cel care comercializează Langoș Dubai pentru suma de 20 de lei.

Când pregătiți langoși trebuie să aveți grijă cum manipulați aluatul.

De unde provine ciocolata Dubai

Ciocolata Dubai a devenit virală în toată lumea. Totul a pornit după ce Sarah Hamouda, o femeie însărcinată, a avut poftă de un desert mai difert. Ciocolata Dubai are în compoziție în principal fistic și cataif. Rețeta de ciocolată Dubai a fost rapid reinterpretată de cofetari și ciocolatieri din întreaga lume. Chiar și Jamila are o rețetă de ciocolată Dubai, ușor de făcut.

„Am avut o poftă nebună când eram gravidă cu a doua fată, l-am pus pe soţul meu să îmi caute în Dubai mai multe deserturi cu ciocolată. Am vrut să fac ceva diferit, aroma nostalgică pe care mama o făcea pentru noi, ca de exemplu cataiful”, spune Sarah Hamouda, fondatoarea ciocolatei Dubai.

Rețeta de ciocolată Dubai are câțiva pași simpli. Se rumenește cataiful în unt, ciocolata se topește, iar desertul se asamblează cu pastă de fistic.

„Rețeta a fost promovată de un cunoscut food blogger din afară (influencer în domeniul culinar) și a prin repede în fața publicului. Multă lume și-a dorit să guste din această ciocolată și, fără îndoială, a ajuns și la noi în țară pregătită sub diferite forme.La această rețetă de ciocolată este interesant faptul că are o umplutură care este făcută din fistic, cataif și ciocolată albă. Exteriorul ciocolatei este făcut din ciocolată cu lapte. Evident, rețeta de ciocolată poate fi reinterpretată după cum dorește fiecare ciocolatier sau patiser”, a declarat Marinel Bejan, ciocolatier din Craiova.

Lovitura data de ciocolata Dubai a făcut să apară și Langoș Dubai, o adaptare a langoșului unguresc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`