Prima pagină » National » A apărut înghețata cu gust de colivă! Cât costă porția – FOTO

A apărut înghețata cu gust de colivă! Cât costă porția – FOTO

07 aug. 2024, 15:15,
în National

Românii sunt inventivi, asta o știm cu toţii, iar ultima fiță înghețata cu gust de colivă. Se vinde în câteva magazine online și pe site-urile cu pricina se menționează faptul că livrarea poate fi făcută doar în București.

Coliva este un preparat tradițional din cereale, specific mai ales în cultura ortodoxă, utilizat în context religios și la diverse ceremonii cum ar fi înmormântări sau parastase.

A apărut înghețata cu gust de colivă! Cât costă porția

Chiar dacă pare ciudat, înghețata, care este extrem de răcoritoare în zilele calde, are un miros și un gust asemănător cu cel al colivei. Pe două site-uri de specialitate acest produs este scos la comercializare cu un preț care nu este accesibil tuturor. Livrarea produsului se poate realiza în varianta de 500 de grame la un preț de 60 de lei, dar și la prețul de 120 de lei pentru 1 kilogram. Conform site-ului, compoziția înghețatei de colivă este o o combinație între înghețată și colivă. Conține lapte, ouă, frișcă naturală, zahăr vanilat, arpacaș, rom, nucă și coajă rasă de lămâie. Cu toate că este interesantă, această înghețată este de frupt, spre deosebire de coliva clasică.

” Ingrediente (pentru 1 porţie): lapte de la Lăptăria cu Caimac, ouă, frişca naturală, zahar vanilat, arpacaş, rom, nuca, coaja rasă de lămâie. Livrare DOAR în Bucureşti şi Ilfov” se arată pe site-ul producătorului.

Pe site-ul producătorului se arată că rețetele de înghețată sunt unice și sunt făcute de la zero de companie.

Realizam îngheţata de la ZERO şi creăm manual cremele necesare pentru arome, precum pasta de fistic, pasta de vanilie şi multe altele din sortimentele noastre. Nu folosim aditivi artificiali sau esenţe sintetice. Îngheţata noastră este gustoasă şi onestă cu degustătorii săi.

Se ridică întrebarea dacă această înghețată ar putea înlocui coliva la o pomană, iar dacă nu a fost încă adoptată de cei care urmăresc cele mai noi trenduri, cu siguranță se va găsi o soluție pentru această inovație. O altă noutate este și înghețata de muștar care conține următoarele ingrediente: lapte condensat, ouă, frişca naturală, zahăr, mustar Dijon şi boabe de muştar.

Cea mai bună rețetă de colivă

Dacă doriți să rămâneți tradiționali și să vă bucurați de gustul desăvârșit al colivei atunci vă recomandăm cea mai bună rețetă pentru colivă.Pentru a pregăti coliva, vei avea nevoie de următoarele ingrediente: un kilogram de arpacaș, aproximativ 500 de grame de zahăr, 200 de grame de nuci măcinate, 200 de grame de stafide, coaja rasă de la o lămâie și de la o portocală. De asemenea, vei mai avea nevoie de o linguriță de esență de vanilie, o linguriță de esență de rom, un praf de sare și aproximativ 100 de grame de pesmet fin sau făină de biscuiți. Zahărul pudră și scorțișoara sunt folosite pentru decorare.

Începe prin a spăla arpacașul sub un jet de apă rece pentru a elimina impuritățile. Pune arpacașul într-o sită și clătește-l până când apa devine clară.

Pentru a prepara coliva, pune arpacașul spălat într-o oală mare și adaugă aproximativ 3 litri de apă rece împreună cu un praf de sare. Fierbe arpacașul la foc mediu, amestecând ocazional pentru a preveni lipirea boabelor de fundul oalei. Este esențial să supraveghezi procesul de fierbere și să îndepărtezi spuma care se formează la suprafață.

Cum se prepară coliva AICI

Dacă alegeți înghețata cu gust de colivă sau coliva tradițională este important să vă bucurați de aceste delicatese în mod corespunzător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *