Prima pagină » Actualitate » A apărut asigurarea de nuntă! În ce condiții pot primi banii înapoi tinerii care vor să se căsătorească
A apărut asigurarea de nuntă! În ce condiții pot primi banii înapoi tinerii care vor să se căsătorească

A apărut asigurarea de nuntă! În ce condiții pot primi banii înapoi tinerii care vor să se căsătorească

30 aug. 2024, 11:20,
Mirela Gabriela Todosi în Actualitate

A apărut asigurarea de nuntă! Dacă până acum asigurările erau destinate pentru case, mașini, sănătate și vacanțe, un nou tip de asigurare îi interesează pe viitorii miri. Asigurarea de nuntă reprezintă o poliță menită să ofere protecție pentru ziua cea mare în cazul în care ceva nu merge conform planului, iar evenimentul este afectat. Iată în ce condiții pot primi banii înapoi tinerii care vor să se căsătorească.

A apărut asigurarea de nuntă!

Asigurarea de nuntă acoperă diverse situații care pot afecta desfășurarea evenimentului. Polițele standard includ de obicei anularea sau reprogramarea nunții din cauza unor evenimente neprevăzute, cum ar fi boala unui membru cheie sau închiderea neașteptată a locației; neîndeplinirea obligațiilor de către furnizori, precum fotografii sau cateringul, caz în care pot fi acoperite costurile suplimentare necesare pentru înlocuirea acestora; pierderi și daune, precum obiectele pierdute, furate sau deteriorate, inclusiv inele, torturi, ținute și flori, survenite înaintea evenimentului; poate include și acoperirea în cazul în care un membru nu poate participa din motive financiare; condițiile meteorologice severe care-i împiedică pe nuntași să participe.

Piața asigurărilor de nuntă în România este mică și puțin dezvoltată comparativ cu cea Marea Britanie sau Statele Unite, unde acest tip de asigurare este popular, iar mulți tineri optează pentru o asigurare de nuntă.

O nuntă de mijloc la englezi costă peste 24.000 de euro, iar polițele de asigurare sunt menite să aducă liniște viitorilor miri. Costul asigurării variază în funcție de cheltuielile și de complexitatea evenimentului.

Costul unei polițe de asigurare pentru nuntă în România variază în funcție de valoarea totală a evenimentului și de riscurile acoperite. Polițele pot începe de la câteva sute de lei pentru acoperirea unor riscuri minime și pot crește dacă se adaugă acoperiri suplimentare. Dacă mirii trebuie să anuleze sau să reprogrameze ziua nunții dintr-un motiv care nu ține de ei, asigurarea este menită să îi despăgubească.

S-au scumpit nunțile în 2024

Tinerii români care vor să se căsătorească în acest an trebuie să scoată mai mulți bani din buzunare și să gestioneze foarte bine cheltuielile. Un nou val de scumpiri afectează și petrecerile private, iar nunțile vor costa mai mult față de anii trecuți. Petrecerea va fi mai scumpă în acest an cu 15%-30% din cauza inflației.

Din cauza inflației, serviciile pentru nuntă s-au scumpit cu până la 30% anul acesta. Un meniu de 100 de euro, care înainte de pandemie era considerat scump, acum este unul normal.

În anul 2024, nunțile cu mulți invitați vor fi pe cale de dispariție. Tinerii preferă nunțile intime, în familie și optează pentru o petrecere de nuntă mai restrânsă. Foarte mulți doresc în anul 2024 să își organizeze nunta în aer liber. Sentimentul de căldură și simplitate este la mare căutare în nunțile din 2024. Aranjamentele florele, lumânările, luminile calde, toate aceste elemente pot crea o atmosferă plăcută pentru invitați.

„Se caută locaţii în aer liber, se caută locaţii pe malul mării, lângă o pădure şi se caută idei originale. Ar putea să surprindă modul mai natural de a organiza nunţile, de la aranjamentele florale, la ţinute, la aranjamentele de masă, de scaune. Costurile ar fi în mare între 100 şi 150 de euro cost per invitat.”, a declarat un organizator de evenimente private.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
30 august 2024
30 august 2024