Prima pagină » Actualitate » A apărut aplicația care îți prezice când vei muri! Cum a ajuns Inteligența Artificială să descopere data morții
A apărut aplicația care îți prezice când vei muri! Cum a ajuns Inteligența Artificială să descopere data morții

A apărut aplicația care îți prezice când vei muri! Cum a ajuns Inteligența Artificială să descopere data morții

12 dec. 2024, 07:30,
Mirela Gabriela Todosi în Actualitate

A apărut aplicația care îți prezice când vei muri! Este vorba despre Death Clock, un instrument bazat pe Inteligență Artificială. Death Clock a stârnit controverse, dar și un mare interes din partea populației. Mulți vor să afle cum a ajuns Inteligența Artificială să descopere data morții.

A apărut aplicația care îți prezice când vei muri!

Death Clock este un program recent bazat pe Inteligența Artificială care poate estima speranța de viață a unei persoane în funcție de o serie de variabile, precum tiparele de somn, nivelul de exerciții fizice și alimentația.

Persoanele care folosesc aplicația Death Clock trebuie să răspundă la un sondaj care pune întrebări specifice privind sănătatea mintală, bolile cronice și istoricul familial, în plus față de întrebările demografice standard precum vârsta, sexul și etnia.

De la lansarea sa din iulie 2024, Death Clock a avut peste 125.000 de descărcări, fiind una dintre cele mai mediatizate aplicații bazate pe Inteligență Artificială. Cert este că aplicația care prezice data morții a stârnit controverse. Unii sunt fascinați și par să acorde o importanță deosebită predicțiilor noii aplicații, dar alții se amuză și o consideră mai degrabă o aplicație de divertisment.

Descoperire revoluționară pentru omenire

Inteligența Artificială vine cu o nouă surpriză pentru omenire. Pentru prima dată, oamenii pot discuta cu o versiune mai în vârstă a lor, folosind un chabot. Proiectul Future You, creat de cercetătorii de la MIT Media Lab și de colaboratori internaționali, utilizează Inteligența Artificială pentru a crea o simulare a persoanei de 60-70 de ani a unui utilizator. Utilizatorii pot conversa cu Inteligența Artificială prin intermediul unei interfețe text, pe teme cum ar fi cum să obțină ceea ce își doresc în viață, în funcție de circumstanțele, convingerile și perspectivele lor. Acesta a fost conceput pentru a da oamenilor sentimentul că sunt conectați cu sinele lor viitor.

Chatbot-ul, care adoptă o persoană pe baza răspunsurilor utilizatorului, răspunde apoi întrebărilor acestuia despre cum ar putea fi viața sa. Datele sunt combinate într-o arhitectură de procesare a limbajului natural care menține un sentiment de continuitate și de personalizare pentru utilizator, făcând ca viitoarea sa persoană să fie credibilă.

Proiectul revoluționar al unui grup de știință a vizat 344 de vorbitori de limbă engleză cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, care au interacționat cu reprezentări ale viitorului lor sine timp de 10 până la 30 de minute. Majoritatea utilizatorilor au raportat o scădere a nivelului de anxietate raportat de ei înșiși, o creștere a nivelului de motivație și un sentiment mai puternic de conexiune cu sinele lor viitor. Potrivit cercetătorilor, un sentiment mai puternic de continuitate a sinelui viitor poate influența pozitiv modul în care oamenii iau decizii pe termen lung.

„Această lucrare deschide o nouă cale prin luarea unei tehnici psihologice bine stabilite pentru a vizualiza vremurile viitoare – un avatar al eului viitor – cu AI de ultimă generație. Acesta este exact tipul de muncă pe care academicienii ar trebui să se concentreze pe măsură ce tehnologia de a construi modele de sine virtuale fuzionează cu modele de limbaj de mari dimensiuni.”, a declarat Jeremy Bailenson, directorul Laboratorului de interacțiune umană virtuală de la Universitatea Stanford.

O aplicație bazată pe Inteligența Artificială a stârnit numeroase controverse. Utilizatorii Death Clock pot afla data morții răspunzând la o serie de întrebări. Aplicația este dovada că Inteligența Artificială a ajuns la un nou record.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`