Prima pagină » Actualitate » 9 persoane, printre care și 6 copii au fost ucişi de rachetele americane lansate de pe aeroportul din Kabul, Afganistan – FOTO

9 persoane, printre care și 6 copii au fost ucişi de rachetele americane lansate de pe aeroportul din Kabul, Afganistan – FOTO

30 aug. 2021, 08:20,
George Cristian, în Actualitate

Nouă membri ai unei familii – inclusiv șase copii – au fost uciși într-un atac cu rachete americane care vizau un autoturism dintr-un cartier din Kabul. Rachetele au fost lansate de pe aeroportul din Kabul, Afganistan.

Se pare că autorităţile americane ar fi împiedicat un alt atentat sinucigaș al ISIS-K. Oficialii ameicani au declarat că au împiedicat o ameninţare iminentă pentru aeroport.

9 persoane printre care și 6 copii au murit în Afganistan după un atac cu rachete americane

Cea mai tânără persoană ucisă dintre cele 9 era o fetiță de 2 ani, potrivit unui frate al celui ucis. Cele 9 persoane ucise făceau parte dintr-o singură familie. Erau „o familie obișnuită”, a spus el. „Nu suntem ISIS sau Daesh și aceasta era o casă de familie – unde frații mei locuiau împreună cu familiile lor”. Vecinii și martorii de la locul exploziei cu drone din Kabul au declarat pentru CNN că mai multe persoane au fost ucise, inclusiv copii.

„Toți vecinii au încercat să ajute și au adus apă pentru a stinge focul și am văzut că au fost cinci sau șase oameni morți”, a declarat un vecin pentru CNN. „Tatăl familiei și un alt băiețel și erau doi copii. Erau morți. Erau în bucăți. Erau [și] doi răniți.”

Armata SUA a recunoscut duminică că există rapoarte despre victime civile în urma lansării rachetelor.

„Știm că au existat explozii ulterioare substanțiale și puternice rezultate din distrugerea vehiculului, indicând o cantitate mare de material exploziv în interior care ar fi putut provoca victime suplimentare. Nu este clar ce s-ar fi putut întâmpla și cercetăm în continuare”, Capt Bill Urban, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Central al SUA, a declarat într-un comunicat.

„Am fi profund întristați de orice pierdere potențială a vieții inocente”, a adăugat el.

Forțele SUA mai au o singură zi până la data limită a retragerii

Forțele SUA s-au întrecut pentru a-și finaliza operațiunea de evacuare înainte de termenul de marți și sub amenințarea unui nou atac terorist pe Aeroportul Internațional Hamid Karzai din Kabul. Un atentat sinucigaș în fața porților aeroportului a ucis joi 13 membri ai serviciului SUA și cel puțin alți 170.

Greva de dronă de duminică asupra unui vehicul este a doua a forțelor americane care vizează gruparea teroristă ISIS-K în trei zile. Un oficial american a confirmat locația grevei ca fiind în cartierul Khaje Bughra din Kabul.

„Forțele militare americane au efectuat astăzi un atac aerian fără echipă fără pilot peste orizont pe un vehicul din Kabul, eliminând o iminentă amenințare ISIS-K la Aeroportul Internațional Hamad Karzai”, a declarat purtătorul de cuvânt al UŞ CENTCOM, căpitanul Bill Urban.

Cel puțin 90 de persoane au murit în atentatul sinucigaș din Kabul

Raportul preliminariu făcut public de jurnaliştii de la BBC arată faptul că în atentatele din Kabul au murit cel puţin 90 de persoane. Peste 100.000 de persoane au fost evacuate din Kabul, care a căzut în mână talibani la 15 august. Dar mulți alți afgani s-au grăbit la aeroport înainte de termenul limită din 31 august pentru ca forțele SUA să plece.

Biden a promis să finalizeze misiunea, adăugând că „nu vom fi descurajați de teroriști”. Atacurile de joi s-au produs la aproximativ ora locală 18:00 (13:30 GMT). Primul a vizat Abbey Gate – unde forțele SUA și britanice au procesat persoanele care intrau în aeroport – și a fost urmat de focuri de armă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *