Prima pagină » International » 9 ani de la moartea lui Steve Jobs şi 9 curiozităţi despre celebrul miliardar

9 ani de la moartea lui Steve Jobs şi 9 curiozităţi despre celebrul miliardar

05 oct. 2020, 10:27,
Elena Nicoleta Bujor, în International

Începutul săptămânii vine cu o veste tristă la nivel internaţional. Luni, 5 octombrie 2020, se împlinesc 9 ani de la moartea lui Steve Jobs. Deşi au trecut atât de mulţi ani de când nu mai este, Steve Jobs este considerat o legendă a domeniului IT.

Nouă ani fără Steve Jobs. Care au fost ultimele sale cuvinte

În urmă cu nu mai puţin de 9 ani, pe 5 octombrie 2011, Steve Jobs a trecut la cele veşnice. Vestea a venit  ca un fulger pentru familie, după lunga suferinţa trăită de părintele internetului. Jobs a decedat din cauza cancerului la colon. La o zi după lansarea iPhone-ului 4S, inventatorul a murit.

Potrivit Monei Simpson, sora regretatului cofondator Apple, ultimele sale cuvinte au fost: „Oh wow. Oh wow. Oh wow”.

„Tonul lui era afectuos, drag, iubitor, dar ca al cuiva al cărui bagaj era deja legat de vehicul, care era deja la începutul călătoriei sale, chiar dacă îi părea rău, cu adevărat profund rău, că ne părăsea”, a mai precizat aceasta despre ultimele sale clipe pe care le-a petrecut cu familia sa.

„Cea mai bună invenție a vieții“

Steve Jobs a descris memorabil moartea ca fiind „foarte probabil cea mai bună invenție a vieții”, potrivit TheGuardian.

Curiozităţi despre cofondatorul Apple

1. O secretară i-a spus într-o zi lui Jobs că a întârziat pentru că nu i-a pornit mașina. În aceeași după amiază, Jobs a mers la ea cu cheile de la un Jaguar nou: „Uite, ca să nu mai întârzii”.

2. Steve Jobs a fost adoptat. Tatăl său biologic este Abdulfattah Jandali, un syrian

3. Steve Jobs nu știa programare

4. Pe fiecare display de pe Iphone este setată inițial ora 09:41 AM, ora la care Jobs a prezentat primul iPhone în 2007.

5. Steve Jobs nu a absolvit colegiul şi se alătură unor personalități ca Abraham Lincoln, Walt Disney, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Henry Ford sau Thomas Edison care nu au studii universitare.

6. Adora peştele. Mănâncă numai carne de peşte, nu şi alte tipuri de carne, şi tot ceea ce consuma un vegetarian, inclusiv ouă şi produse lactate.

7. Este budist. El chiar s-a gândit să se îndrepte spre mănăstire şi să devină călugăr, având şi un guru. În final, a renunţat la această idee.

8. S-a drogat. Cel puţin o dată în tinereţea sa, Steve Jobs a luat LSD, descriind experienţa ca pe una dintre „cele mai importante trei lucruri pe care le-a făcut în viaţă”.

9. A negat paternitatea primului său copil, declarându-se steril. În final, Jobs a acceptat ca Lisa este fiica sa şi chiar a dat numele ei unui computer, numindu-l Apple III „Lisa”.

Cine a fost Steve Jobs?

Împreună cu cofondatorul Apple Steve Wozniak, Jobs a ajutat la popularizarea calculatorului personal spre sfârșitul anilor ’70. La începutul anilor ’80, încă lucrând la Apple, Jobs a fost unul dintre primii care a sesizat succesul comercial pe care interfețele grafice operate prin intermediul mouse-ului îl pot avea.

În 1985, după ce a pierdut lupta pentru putere cu consiliul de directori ai companiei Apple, Jobs a fondat NeXT, o companie care dezvoltă o platformă de computere specializată în învățământul superior și piața oamenilor de afaceri. Achiziția firmei NeXT în anul 1997 de către Apple l-a adus înapoi pe Jobs la compania pe care o fondase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *