Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » 9 alimente pentru o prostată sănătoasă
9 alimente pentru o prostată sănătoasă

9 alimente pentru o prostată sănătoasă

27 dec. 2020, 10:04,
în Sanatate

Cancerul de prostată este cel mai frecvent cancer la bărbați. Pentru a-l preveni, nu uitați să vă urmăriți dieta. Iată 9 alimente de bază pentru a avea grijă de el. Iata 9 alimente pentru o prostată sănătoasă!

Alimentele joacă un rol în sănătatea noastră. Adoptarea unei diete sănătoase și echilibrate ajută la combaterea multor boli și tipuri de cancer și ne întărește sistemul imunitar. Consumul regulat de fructe și legume bogate în antioxidanți și vitamine ajută la combaterea inflamației. Alte molecule care le compun previn, de asemenea, cancerul sau grabesc moartea celulelor canceroase (apoptoza).

În cazul cancerului de prostată, anumite alimente trebuie preferate, iar altele trebuie evitate.

Alimentele cu risc sunt alcătuite din acizi grași saturați numiți și „grăsimi rele”. Găsim aici în special produse lactate, carne roșie și mezeluri. De asemenea, ar trebui să acordați atenție produselor care conțin acizi grași polinesaturați bogate în omega 6.

Alimentele care trebuie promovate au diferite proprietăți care acționează asupra prostatei pentru a o proteja sau a lupta împotriva cancerului. Identificăm legumele crucifere, peștele gras și uleiurile vegetale, roșii, ceai verde, curcuma, alimente din soia, avocado, semințe de dovleac și apă, potrivit Top Sante.

De asemenea, puteți consuma produse care conțin seleniu care ar oferi un efect protector. Este un mineral care se găsește mai ales în cereale integrale precum orezul, grâul și nucile. Cu toate acestea, pare a fi mai eficient la bărbații cu niveluri scăzute de seleniu în organism și în doze mari poate fi dăunător.

Dacă aveți dubii, consultați-vă medicul și/sau un nutriționist pentru a vă adapta cel mai bine dieta.

Iata 9 alimente pentru o prostată sănătoasă!

Avocado

Mai multe substanțe care compun avocado ar proteja împotriva cancerului de prostată. Luteina crește moartea celulelor tumorale, iar persenona are un rol antiinflamator.

Curcumă

Este un condiment care se găsește în general în curry. Molecula prezentă în curcumă, curcumina, are un rol antiinflamator și stimulează moartea celulară, ceea ce îi conferă proprietăți antitumorale.

Semințe de dovleac

Bogate în zinc, ele ajută la inhibarea inflamației prostatei. 75% dintre bărbații cu hiperplazie benignă de prostată (BPH) au un nivel scăzut de zinc în organism, comparativ cu normalul.

Ceai verde

Conține catehină, o substanță antioxidantă care scade nivelul de antigen specific de prostată (PSA) și nivelul de testosteron. Potrivit unui studiu japonez, consumul a 5 căni de ceai verde pe zi reduce riscul de cancer de prostată cu 50%.

Alimente din soia

Soia este bogată în izoflavone. Acestea sunt substanțe vegetale care imită acțiunea estrogenului și acționează împotriva testosteronului, hormonul masculin care stimulează dezvoltarea celulelor canceroase de prostată.

Uleiuri vegetale și de pește

Somon, sardine, macrou, păstrăv, hering și semințe de in, rapiță și uleiuri din germeni de grâu. Acești pești grași și uleiuri au efecte antiinflamatorii și sunt bogate în acizi grași omega-3 care previn cancerul de prostată.

Legume crucifere

Varza, conopida, broccoli și varza de Bruxelles au proprietăți anticanceroase. Este recomandat să îl consumați de cel puțin 5 ori pe săptămână pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer de prostată.

Roșii și fructe de pădure roșii

Bogat în licopen, acest pigment roșu dă culoare roșiilor, ardeilor, pepenilor și altor fructe roșii. Acțiunea sa antioxidantă protejează împotriva anumitor tipuri de cancer și provoacă, de asemenea, o scădere a nivelului antigenului specific al prostatei (PSA).

Apa

Apa ajută la purjarea vezicii urinare. Prin urmare, se recomandă să beți suficient pentru un confort urinar bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
26 noiembrie 2024
26 noiembrie 2024