Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » 9 alimente care nu-i plac ficatului
9 alimente care nu-i plac ficatului

9 alimente care nu-i plac ficatului

25 mart. 2021, 13:29,
în Sanatate

Ficatul nostru este al treilea creier. Neutralizează toxinele, purifică deșeurile din corp și prezidează activitatea bună a creierului, a inimii sau a tiroidei. Cu toate acestea, este un organ care este adesea abuzat. Pentru a-l ajutaa, iată care sunt alimentele pe care să le consumi cu măsură sau pe care chiar să le eviți.

Ficatul este marele produs de curățare, marele colector de gunoi, marele detoxifiant al organismului nostru. Într-o formă excelentă, ne aduce imunitate maximă, energie bună, somn mai bun, piele mai frumoasă. Pentru a-l ajuta în munca de zi cu zi și pentru a preveni deteriorarea sa lentă, trebuie sa adoptăm o dietă sănătoasă de tip detoxifiere, dar reducem (sau chiar eliminăm atunci când ne angajăm intr-o cură de detoxifiere) alimentele care nu-i plac.

Carnea grasă

Preferați curcanul, puiul și carnea de vită slabă în cantități mici.

Pește în sos

Uitați de peștii acoperiți cu sos gras și preferați peștii considerați „necontaminați”: cod, doradă, hering, polac, macrou, sardine

Mezeluri

Evitati pe cat posibil aceste produse care contin multe substante conservante care nu ii plac deloc ficatului.

Cereale rafinate

Uitați de orezul alb, pastele albe, bagheta tradițională și preferați cerealele integrale organice.

Cartofi prajiti

Groaznici pentru ficat, la fel ca toate alimentele prăjite, sunt de două ori mai rai dacă ii însoțiți de ketchup sau maioneză. Cartofi, da, dar aburiti și serviti cu legume (varză, fenicul, salată, broccoli, morcovi, păstârnac) sau o salată verde.

Brânzeturi

La sfârșitul mesei, uităm brânzeturile, deserturile lactate, înghețatele, alimentele asadar prea grase și prea dulci, și optăm pentru fructe a căror aromă dulce va flata totuși papilele gustative. Cele mai bogate în apă și sărace în zahăr sunt ananasul, cireșele, citricele, kiwi, mărul și fructele roșii mici (căpșuni, zmeură, afine).

Supe instant

Supele la plicuri, deshidratate, în dozatoare, ar trebui evitate datorită aditivilor, amelioratorilor de aromă și conținutului ridicat de sare. Preferați supele de casă, preparate dacă este posibil cu legume organice pentru a profita de mineralele și antioxidanții lor.

Sucuri carbogazoase

Cu sau fără zahăr, băuturile răcoritoare și băuturile energizante trebuie cu siguranță evitate. Dacă apa potabilă vi se pare seaca, beți apă perfuzată, ceai roșu (rooibos) sau limonadă de casă.

Sucuri de fructe industriale

Sunt mult prea bogate în zaharuri. În schimb, pregătește sucuri de casă cu un extractor de suc sau ceaiuri cu aromă ușoară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`