Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » 9 alimente care contribuie la reducerea colesterolului rău
9 alimente care contribuie la reducerea colesterolului rău

9 alimente care contribuie la reducerea colesterolului rău

06 sept. 2020, 21:10,
în Sanatate

Colesterolul este necesar pentru organismul nostru, dar poate reprezenta un risc cardiovascular în caz de exces. Și, deși unele medicamente pot fi utile, o dieta sănătoasa, alaturi de activitatea fizică, este o pârghie importantă în protejarea sănătății. Anumite alimente pot contribui la reducerea colesterolului rău excesiv de ridicat (LDL). Descoperiți ce alimente scad colesterolul!

Usturoiul

Proprietățile vasodilatatoare ale usturoiului proaspăt joacă un rol crucial. Contribuie la buna funcționare a inimii, ajutand la controlul nivelului de colesterol din organism. Acest lucru ajută la protejarea arterelor împotriva acumulării colesterolului rău. Acest anticoagulant natural va subția sângele și va împiedica lipirea colesterolului rău de pereții arteriali. De altfel, va inactiva și enzima responsabilă de controlul producției de colesterol de către ficat. Prin urmare, acțiunea sa nu este prea departe de cea a statinelor. Consumați aproximativ 3 catei pe zi.

Lintea

Leguminoasele și, în special, lintea, sunt bogate în antioxidanți din familia catechinelor. Catehinele scad oxidarea colesterolului rău. Acest lucru ajută la combaterea formării plăcilor ateromatoase care sunt periculoase pentru inimă.

Semințe oleaginoase ajuta si ele la reducerea colesterolului rau din sange

Nuci, caju, migdale, alune. Toate aceste semințe oleaginoase sunt foarte bogate în acizi grași polinesaturați și mononesaturați. Ele fac posibilă îngrijirea arterelor, contribuind în același timp la reducerea nivelului de colesterol rău. În aceste alimente, găsim și fibre care extrag colesterolul rău din tractul digestiv înainte ca acesta să intre în sânge. Acest lucru permite eliminarea acestuia prin scaun. Aveți grijă, însă, să nu exagerați, deoarece semințele oleaginoase sunt bogate în calorii.

Avocado

Avocado este o sursa de grăsime bună. Acidul său linoleic sau omega-6, un acid gras polinesaturat, ajută la scăderea nivelului de colesterol rău, menținând în același timp nivelul colesterolului bun. Consumul de două ori pe săptămână va fi suficient pentru a limita riscul cardiac și pentru a lupta împotriva colesterolului rău.

Uleiul de măsline reduce colesterolul rău

Nu toate grăsimile sunt rele. Uleiul de măsline este, de exemplu, bogat în acid oleic, un acid gras din familia omega 9, care acționează în prevenirea bolilor cardiovasculare (infarct miocardic, accident vascular cerebral și ateroscleroză), deoarece promovează producția de colesterol bun (HDL) în timp ce luptă împotriva celui rău.

Merele scad colesterolul rău

Mărul are într-adevăr multe beneficii pentru sănătate datorită bogăției sale în fibre solubile și flavonoide (antioxidanți antiinflamatori). Acești nutrienți stimulează ficatul, reducând astfel nivelul colesterolului din sânge și contribuind la reducerea absorbției grăsimilor din organism. Pentru a profita la maximum de beneficiile acestor fructe, este indicat să consumați două mere pe zi. Și, mai presus de toate, nu aruncați coaja pentru ca aceasta contine multe fibre utile împotriva colesterolului.

Ovăz

Ovăzul este adesea recomandat pentru a face față problemelor de tranzit (constipație) și pentru va umple energia. Totuși, găsim în această cereală și o cantitate mare de beta-glucan, o fibră solubilă foarte eficientă împotriva colesterolului și a riscului de boli coronariene. Aceste fibre vor limita absorbția unor zaharuri și grăsimi de către organism. Mancati 60 g pe zi timp de o lună si consumați-l în combinație cu apă pentru a umfla fibrele.

Soia

Bogate în proteine ​​vegetale, soia scade nivelurile ridicate de lipide din sânge. Puteți mânca aproximativ 20 g de alimente din soia pe zi, pentru a reduce colesterolul rau.

Sardinele, printre alimentele care ajuta la reducerea colesterolului rau din sange

Peștele gras este foarte popular pentru numeroasele sale beneficii. Cu toate acestea, dacă nivelul colesterolului este prea ridicat, ar trebui să întoarceți în mod special sardinele. Într-adevăr, consumarea acestuia de două ori pe săptămână vă va oferi o doză bună de omega-3. Cu toate acestea, acești acizi grași buni contribuie la scăderea colesterolului rău din organism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *