Prima pagină » Local » Peste 4.300 de tablete au ajuns la depozitul ISJ Iaşi. Prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş a făcut anunţul – FOTO, LIVE VIDEO

Peste 4.300 de tablete au ajuns la depozitul ISJ Iaşi. Prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş a făcut anunţul – FOTO, LIVE VIDEO

07 dec. 2020, 13:00,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Luni, 7 decembrie 2020, la ora 13.00, prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş, inspectorul şcolar general ai Inspectoratului Şcolar Judeţean din Iaşi, a transmis faptul că la depozitul de carte al ISJ Iaşi vor fi aduse 4.320 de tablete, iar peste alte câteva săptămâni să vină o altă tranșă asemănătoare cu aceasta.

Aceste dispozitive sunt achiziţionate cu ajutorul proiectului guvernamental de distribuire a tabletelor „Scoala de acasă”, iniţiat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

„Astăzi ora 13.00, la Depozitul de Carte al ISJ Iași, situat în stradă Codrescu nr.6, pentru o declarație de presă a doamnei prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş, Inspector Școlar General al ISJ Iași, în contextul distribuirii către școli a tabletelor care au fost achiziționate prin programul Ministerului Educației și Cercetării, „Școala de acasă””, potrivit ISJ Iaşi.

În contextul actual al pandemiei cu noul coronavirus, trecând la învăţământul online, mii de elevi care nu dispun de o situaţie materială favorabilă au nevoie de tablete pentru a putea participa la cursurile online.

Peste 4.300 tablete pentru elevii ieșeni

Prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Iași, a transmis luni, 7 decembrie 2020, faptul că astăzi au sosit 4.320 de tablete, în special pentru elevii ieșeni din mediul rural.

Echipamentele vor fi distribuite în 71 de unități de învățământ, în special din localitățile limitrofe. Ministerul Educației și Cercetării a alocat prin programul național ”Școala de acasă” circa 14.583 tablete. De asemenea, IȘJ Iași se află în curs de achiziție a circa 3.707 tablete. Elevii care nu dețin niciun echipament informatic vor fi primii care sunt înscriși pe listă. Totodată, alți beneficiari sunt copiii care au doar un gadget dar sunt mai mulți elevi în casă.

„Este un moment important pentru şcolile ieşene, mai ales din mediul rural. Au sosit 4.320 de tablete la Iaşi care vor fi distribuite în 71 de şcoli. Dintr-un total de 14.583 tablete alocate de MEC Iaşului prin programul naţional „Scoala de acasă”. Acest număr de tablete vor ajunge cât mai repede în judeţ. ISJ se afla în curs de achiziţie a încă 3.707 tablete, care vor fi distribuite elevilor care nu deţin. Şcolile speciale şi cele vocaţionale sunt prioritare.

Prin acelaşi program, au sosit la Iaşi 300.000 de măşti şi 4.500 de dezinfectanţi. Toate produsele vor ajunge în şcoli, în speranţa începerii cursurilor fata în faţa a elevilor noştri. Pe baza evaluărilor speram să achiziţionăm alte 9.000 de tablete, 1.000 laptopuri, 500 table interactive, 500 tablete grafice şi alte echipamente grafice”, a declarat sursa citată.

17.000 elevi nu dețin un echipament informatic

Potrivit unei statistici deținute de autorități, circa 17.000 de elevi au nevoie de echipamente informatice. Prof. dr. Genoveva Farcaș a declarat că profesorii realizează pachete educaționale și suporturi tipărite pe care le distribuie fiecărui copil.

„Din analiza statistică aproximativ 17.000 de elevi au nevoie de echipamente informatice. Profesorii realizează pachete educaţionale şi suporturi tipărite care se duc fiecărui copil.

Criteriile de distribuire vor fi prioritizare de fiecare unitate de învăţământ. Copiii care vor fi primii ce vor primi tablete sunt cei din familii în care nu există niciun echipament informatic, familiile în care există un sigur echipament informatic dar sunt mai mulţi copii în casă sau există un echipament informatic dar părinţii lucrează în regim de telemuncă”, a declarat prof. dr. Genoveva Farcaș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`