Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » 8 simptome de insuficiență renală pe care adesea le treceți cu vederea
8 simptome de insuficiență renală pe care adesea le treceți cu vederea

8 simptome de insuficiență renală pe care adesea le treceți cu vederea

09 mart. 2021, 13:45,
în Sanatate

Deoarece simptomele insuficienței renale pot fi confundate cu alte afecțiuni frecvente, este important să le acordați atenție și să solicitați ajutor medical. Rinichii joacă un rol vital în sănătatea întregului corp și suferind de insuficiență renală poate fi foarte problematic. Iata 8 simptome de insuficiență renală pe care adesea le treceți cu vederea!

Rinichii sunt situati chiar sub cutia toracica si sunt responsabili de transformarea intre 120 si 150 de litri de sange pe zi. Funcționarea lor corectă ajută la prevenirea acumulării de lichide și reziduuri în sânge, menținându-l întotdeauna curat pentru a preveni bolile.

Pe de altă parte, acestia sunt responsabili pentru echilibrarea electroliților corpului, producerea de globule roșii și controlul tensiunii arteriale. Datorită acestui fapt, orice deteriorare a sănătății lor poate dezvolta tulburări grave care afectează calitatea vieții.

Insuficiența renală este una dintre condițiile care afectează cel mai mult, fără ca persoana să o poată detecta în stadiile incipiente. Deoarece simptomele tind să fie confundate cu alte boli mai frecvente, mulți oameni nu le acordă atenția necesară.

Deoarece diagnosticul său este cunoscut ca fiind esențial în tratament, vom dezvălui cele 8 semne care indică faptul că suferiți de insuficiență renală.

8 simptome de insuficiență renală pe care adesea le treceți cu vederea

1. Edem sau inflamație

Din cauza rinichilor bolnavi, fluidele sunt reținute în țesuturi și provoacă inflamații în picioare, glezne, fata, mâini, abdomen.

2. Erupții cutanate

Din cauza insuficienței renale, toxinele care se acumulează în sânge sunt transportate către porii pielii. Acest lucru produce diferite modificări ale pielii, cum ar fi acnee, erupții cutanate și o senzație puternică de mâncărime.

3. Modificări ale urinării

Modificările urinării sunt ușor de detectat și acestea sunt cele mai evidente simptome ale unei probleme renale. Printre acestea găsim:

Senzație de presiune și dificultăți la urinare,
Sângerări în urină
Urină mai închisă, cu miros puternic,
O cantitate mai mare sau mai mică de urină,
Urină spumoasă
Incontinenţă,
Arsuri la urinare.

4. Oboseala

Una dintre principalele sarcini ale acestor organe este de a produce un hormon numit eritropoietină, care este implicat în producerea de celule roșii din sânge, pentru a transporta oxigenul în sânge. Când suferiți de probleme cu rinichii, secreția acestei substanțe scade și crește senzația de oboseală. Din acest motiv, persoana are o senzație mai mare de oboseală, durere musculară și probleme de concentrare.

5. Senzația de frig

Când aveți insuficiență renală, globulele roșii din sânge scad și riscul de anemie crește. În concordanță cu acest tip de reacție, există o lipsă de energie și o puternică senzație de frig. De multe ori, la persoanele care suferă de această boală frigul nu scade atunci când sunt expuse la soare.

6. Durere la nivelul spatelui

Durerea palpitantă în partea inferioară a spatelui sau pe o parte poate fi un semn al bolii renale. Această boală este legată de boli renale polichistice, pietre și afecțiuni hepatice. Tinde să crească atunci când stai mult timp în picioare.

7. Un gust metalic în gură

Deteriorarea rinichilor crește prezența toxinelor în sânge și duce la mai multe tulburări, din cauza deteriorării celulelor. Acestea includ un gust neplăcut atunci când mâncați alimente și respirație urât mirositoare după ce mâncați. Există apoi un gust metalic în gură, ca de amoniac. De asemenea, pierderea gustului pentru anumite alimente duce la deficiențe nutriționale.

8. Greață și vărsături

Greața și vărsăturile regulate, fără niciun motiv aparent, ar putea fi cauza dificultății funcției renale. Deoarece deșeurile nu sunt eliminate bine, aceste simptome cresc și se agravează odată cu pierderea în greutate. Simptomele insuficienței renale variază de la persoană la persoană.

A avea două sau mai multe dintre simptomele discutate aici este un motiv mai mult decât suficient pentru a consulta un medic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *