Prima pagină » Lifestyle » Diete si sanatate » 8 semne ca ai circulatia sangelui proasta si ce trebuie sa faci
8 semne ca ai circulatia sangelui proasta si ce trebuie sa faci

8 semne ca ai circulatia sangelui proasta si ce trebuie sa faci

11 apr. 2018, 13:49,
BZI.ro, în Lifestyle
a:3:{s:7:"site_id";i:6;s:6:"old_id";i:53896;s:8:"site_url";s:16:"lifestyle.bzi.ro";}

Circulatia proasta a sangelui este o problema cu care se confrunta tot mai multe persoane, dar putine isi dau seama de semnele ei. In timp, aceasta conditie poate provoca multe probleme in organism, asa ca este indicat sa iei masuri cat mai devreme daca observi unul ori mai multe dintre simptomele de mai jos.

Asadar, iata opt simptome care indica o circulatie deficitara a sangelui!

Circulatia proasta si semnele ei

1. Degete amortite

Atunci cand inima nu are suficienta putere pentru a pompa corespunzator sangele prin tot corpul, degetele de la maini si de la picioare nu sunt bine oxigenate, astfel ca le poti simti amortite. De asemenea, carenta de vitamina B12 ori de magneziu poate provoca aceasta senzatie in corp, asa ca ar trebui sa te asiguri ca astfel de substante nutritive nu lipsesc din alimentatia ta.

2. Vene varicoase

Venele varicoase sunt umflate, moi si chiar dureroase in unele cazuri. Circulatia proasta a sangelui conduce catre aceasta neplacere. In acest caz, este indicat sa nu te imbraci cu piese vestimentare mulate, sa faci sport si sa urmezi o dieta pe baza de fibre si saraca in grasimi nocive.

3. Maini si picioare reci

Alt semn care atrage atentia asupra faptului ca ai circulatia sangelui deficitara este senzatia de raceala la nivelul membrelor superioare si inferioare.

Sangele are si rolul de a asigura o temperatura optima organismului, iar daca nu circula corespunzator, extremitatile vor fi mai reci decat restul corpului. Un masaj scurt si intens va rezolva rapid aceasta problema.

4. Picioare umflate

Printre simptomele unei circulatii proaste se numara si picioarele umflate. Excesul de fluid va favoriza umflarea gleznelor si a labei piciorului. O solutie simpla in acest caz este sa iti ridici picioarele putin, astfel incat sa fie mai sus de nivelul inimii. De exemplu, le poti aseza pe o perna.

5. Proces de vindecare lent

O persoana care are probleme cu circulatia sangelui se va imbolnavi mai des si va avea probleme si cu recuperarea din aceeasi cauza. Sistemul imunitar nu mai reuseste sa actioneze eficient daca tesuturile organismului nu sunt hranite corespunzator cu substante nutritive.

6. Stare de oboseala constanta

Daca sangele nu transporta suficient oxigen la creier, acesta nu isi va mai indeplini corespunzator functiile. De asemenea, nici muschii nu vor mai functiona corect daca tesuturile lor nu sunt oxigenate bine. Prin urmare, se instaleaza o stare de oboseala si de moleseala constanta, desi nu se depune un efort mare.

7. Presiune in zona pieptului

Senzatia de durere, amorteala si presiune simtita in zona pieptului este un alt semn ca ai circulatie proasta.

Chiar daca nu te confrunti mereu cu aceste simptome, este totusi indicat sa urmezi un tratament recomandat de un specialist. Inima ta are nevoie de putin ajutor, astfel ca este recomandat sa i-l oferi din timp, inainte ca situatia sa se complice.

8. Caderea parului in exces

Daca incepe sa iti cada parul dintr-odata si nu gasesti nicio cauza la indemana, ar trebui sa iei in calcul circulatia deficitara a sangelui. Sistemul tau circulator nu reuseste sa hraneasca suficient de bine radacina podoabei capilare, astfel ca ea devine tot mai slabita.

Masarea scalpului are efecte benefice in acest caz, astfel ca ar trebui sa iti faci un ritual de acest tip de cateva ori pe saptamana.

Daca observi cel putin unul dintre aceste semne, adreseaza-te unui specialist pentru recomandarea unui tratament adecvat. Circulatia proasta a sangelui poate fi provocata atat de anumite afectiuni ale inimii, cat si de sedentarism si de lipsa unei alimentatii adecvate.

Daca iti schimbi stilul de viata, vei reusi sa tii totul sub control, dar urmeaza si sfaturile de specialitate.

Sursa: www.divahair.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *