Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » 8 remedii naturale care te ajuta sa opresti palpitatiile
8 remedii naturale care te ajuta sa opresti palpitatiile

8 remedii naturale care te ajuta sa opresti palpitatiile

17 sept. 2015, 05:18,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:60332;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

Palpitatiile nu exista ca termen medical, ceea ce resimt oamenii ca fiind palpitatii este fie tahicardie, extrasistole sau fibrilatie atriala. Singurul in masura sa stabileasca cu precizie despre ce tulburare de ritm cardiac sufera o persoana, este medicul.

Potrivit specialistilor, palpitatiile sunt resimtite astfel:
– daca inima bate rapid si regulat este vorba de tahicardie.
– daca resimte o bataie care vine mai repede, in general foarte puternica si resimtita la baza gatului, urmata de o pauza, este vorba, in general, de extrasistole.
– daca este un ritm cardiac complet haotic, neregulat si foarte rapid este vorba de fibrilatie.

Lucruri generale despre palpitatii

Palpitatiile pot fi cauzate de:
– surmenaj
– exces de tutun, alcool, cafeina
– consum cocaina
– amfetamine

Remedii naturiste pentru palpitatii

Guava
Consumul de guava pe stomacul gol te poate scapa rapid de palpitatii. Incercati sa consumati acest fruct regulat. Nu doar ca trateaza palpitatiile, dar ofera si un efect calmant.

Amestecul delicios care face minuni in caz de palpitatii

Apa rece

Consumul unui pahar de apa rece poate ajuta la restabilirea ritmului cardiac. De asemenea, cativa stropi de apa rece sau chiar un dus mai rece pot reseta ritmul batailor inimii.

Scortisoara

Aceasta contine nutrienti, inclusiv mangan si potasiu, care sunt benefici pentru inima. Scortisoara ajuta la imbunatatirea fluxului sanguin, previne excesul de colesterol rau si reduce presiunea arteriala. Se amesteca 1 lingurita de scortisoara pudra intr-un pahar cu apa calda si se bea.

Echilibrarea electrolitilor

Un nivel prea mare sau prea mic de electroliti in corpul tau, cum ar fi potasiu, calciu, sodiu, magneziu, poate cauza aparitia palpitatiilor. Asigurati-va ca nivelul electrolitilor este normal.

Magneziu

Palpitatiile pot fi stopate cu ajutorul suplimentelor cu magneziu. Utilizarea magneziului poate preveni grave tulburari de ritm care insotesc adesea atacul de cord. Ia cel putin 300 mg de citrat de calciu de doua ori pe zi, impreuna cu 300 mg de citrat de magneziu de doua ori pe zi.

Manevra Valsalva

Aceasta consta in strangerea nasului intre degete si suflarea de aer in nas cu forta si este utilizata pentru a reduce rata batailor rapide ale inimii. Manevra va accelera pentru un scurt moment ritmul cardiac, apoi il va incetini. Nu incercati aceasta manevra daca esti trecut de 65 de ani sau ai boli de inima grave.

Respiratia adanca si lenta

De indata ce observi o neregularitate a batailor inimii, stai jos si ridica-ti putin picioarele. Respira adanc si lent, lasandu-ti burta sa se extinda pe masura ce inhalezi aer. Daca te concentrezi pe aceasta respiratie inceata si profunda, inima se va calma si ritmul va reveni la normal.

Miere si lamaie

Mierea este un aliment excelent pentru inima, deoarece este usor de digerat. Un pahar de apa amestecata cu o lingura de miere si suc de la o jumatate de lime/lamaie, luate inainte de culcare este un leac foarte util pentru palpitatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *