Prima pagină » Lifestyle » 8 alimente pentru o memorie mai bună
8 alimente pentru o memorie mai bună

8 alimente pentru o memorie mai bună

07 sept. 2020, 12:50,
în Lifestyle

Ce trebuie să mâncați pentru a vă aminti bine (zile de naștere și numere de telefon).

Gandescdeci exist!”, a spus omul de știință, matematicianul și filosoful francez René Descartes. De asemenea, dorim ca acest lucru să existe, gândind în același timp. Nu este un secret că pentru munca activă a creierului trebuie să respiri aer proaspăt, să faci activități fizice regulate și să mănânci corect. Dacă acțiunile referitoare la primele două puncte sunt în general clare (căutarea resurselor pentru acestea este un subiect separat), atunci acesta din urmă necesită specificații. Enumerăm ce trebuie să mâncați pentru a vă menține memoria în formă.

Semințe / nuci ajuta la o memorie mai buna

Se pare că decojirea semințelor este foarte utilă. Acestea conțin multă vitamină E – protejează celulele creierului de daunele provocate de radicalii liberi, care le încetinește procesele de opresiune și îmbătrânire. Semințele conțin, de asemenea, fosfolipide și steroli – substanțe care pot prelungi literalmente viața, menține tinerețea și îmbunătățesc semnificativ sănătatea umană. Apropo, nucile au aceleași proprietăți într-o măsură suficientă. Ei bine, semințele de in vor contribui la consolidarea tuturor eforturilor: sunt bogate în acid alfa-linoleic (unul dintre acizii grași omega-3). La rândul său, acest acid este utilizat pentru a produce DHA ( acid docosahexaenoic) , unul dintre cele mai importante materiale de construcție pentru creier și este responsabil pentru funcționarea părții din cortexul cerebral responsabilă cu prelucrarea informațiilor senzoriale.

Cacao

Boabele de cacao conțin flavonoizi, antioxidanți speciali care funcționează bine pe zonele creierului responsabile de memorie și învățare. De asemenea, sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a încetini modificările legate de vârstă ale creierului, astfel încât o bucată de ciocolată cu un ceai tradițional de după-amiază este exact ceea ce medicul a comandat. Bineînțeles, ciocolata trebuie să fie bogată în boabe de cacao (cel puțin 75%). Consumul de cacao este mai bine preparat din pulbere brută naturală, mai degrabă decât dintr-un semifabricat îndulcit.

Ceai verde

Ceaiul verde este o băutură unică care promovează sănătatea atât a corpului, cât și a creierului. Ceaiul verde conține catehine, antioxidanți naturali cu proprietăți antibacteriene. Împiedică atacurile radicalilor liberi, ceea ce înseamnă că încetinesc îmbătrânirea corpului și ajută la prevenirea cancerului și a bolilor „mentale”. Să nu uităm de cofeina conținută în ceaiul verde, care activează activitatea creierului și îmbunătățește memoria.

Spanacul este foarte util pentru creier

Dacă ai uitat de asta, atunci este complet în zadar. Spanacul, ca orice verdeață, este foarte bun pentru organism, dar mai ales pentru creier. Conține luteină, beta-caroten, acid folic și vitamine (în special, vitamina K) ─ în general, tot ceea ce funcționează pentru munca activă și protecția funcțiilor cognitive, care includ memorie și atenție. Dacă este problematic să mâncați spanacul îngrijit, adăugați-l la alte feluri de mâncare mai complexe: va deveni un ingredient organic în omletă, paste sau înmuiat.

Ouă

Ele sunt o sursă minunată de colină, una dintre componentele cheie ale membranelor celulare și un participant important în activitatea sa. Colina este baza pentru producerea neurotransmițătorului acetilcolină, care permite celulelor nervoase să trimită și să primească impulsuri nervoase în mod stabil. Colina zilnică adecvată este cheia pentru o memorie bună. Vitaminele B, de asemenea, găsite în ouă, ajută la încetinirea modificărilor legate de vârstă ale celulelor creierului.

Nucă de cocos

În timpul vacanței dvs. pe insule exotice, sprijiniți-vă pe nuci de cocos – nu numai gustoase, ci și un tratament sănătos. Pulpa de cocos și laptele de cocos sunt încărcate cu acizi grași – caprilici și laurici, care ajută la menținerea activă a funcțiilor creierului și previn suprimarea celulelor creierului. Apropo, o dietă pe bază de legume cu ulei de cocos te va ajuta să slăbești rapid.

Avocado

Acest depozit de energie și substanțe nutritive este obligatoriu pe masa oricărei persoane cu stil de viață sănătos. Avocado conține vitamina E, care ajută la întărirea memoriei și la reducerea riscului bolii Alzheimer. O altă pereche de componente importante sunt vitamina K și ftolații, care lucrează împreună pentru a proteja vasele de sânge ale creierului de cheaguri de sânge (prevenirea accidentelor vasculare cerebrale) și pentru a-i îmbunătăți funcția cognitivă.

Merele ajuta memoria dar si intreg corpul

Acestea conțin o mulțime de vitamine utile. Nu degeaba britanicii au un proverb care spune că, dacă mănânci un măr pe zi, nu vei avea nevoie de un singur medic (iată timpul să-ți amintești poporul rus de „mere întineritoare”). Ei bine, mai precis, merele conțin quercetina antioxidantă flavonoidă – ne protejează de pierderea memoriei și de scăderea activității creierului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *